در طرح فروش تیر ماه ایران خودرو کدام خودرو سود بیشتری می دهد؟/ چهارشنبه آخرین مهلت درخواست است

طرح فروش تیر ماه ایران خودرو شامل چندین محصول محبوب است که در این مطلب قیمت کارخانه و بازار آنها را مقایسه می کنیم
به گزارش هفت صبح، طرح فروش تیر ماه ۱۴۰۴ محصولات ایران خودرو شامل متقاضیان عادی، مشمولان طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و همچنین مشمولان طرح جایگزینی خودروهای فرسوده میشود و قرار است پژو ۲۰۷، دناپلاس، سورن، تارا، رانا و هایما به سه صورت فروش فوری با موعد تحویل ۳۰ روزه، فروش فوقالعاده با موعد تحویل ۹۰ روزه و پیشفروش با موعد تحویل چهار تا هشتماه پس از واریز وجه و انعقاد قرارداد عرضه شود.
مهلت ثبت درخواست خرید خودرو برای کلیه متقاضیان(عادی- جوانی جمعیت - جایگزینی خودروهای فرسوده) از روز پنجشنبه مورخ 1404/04/12 تا پایان ساعت 24 روز چهارشنبه مورخ 1404/04/18 می باشد.
سود مصرف کننده از خرید محصولات ایران خودرو چقدر است؟

براساس جدول قیمتی که این خودروساز ارائه کرده است به بررسی قیمت کارخانهای و قیمت بازار آزاد پرداخته و سود حدودی که خریداران میتوانند به دست آورند را محاسبه میکنیم که به شرح ذیل است:
برای مثال سورن پلاس که قیمت کارخانه ۷۲۵ میلیون تومان است؛ درحالیکه قیمت تقریبی بین ۷۵۵ میلیون تا ۷۷۵ میلیون تومان است و اختلاف قیمتی آن حدود ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان است.
تارا دستی که قیمت کارخانه آن ۸۸۶ میلیون تومان است، اما قیمت تقرییب بازار بین ۹۸۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان است. بنابراین اختلاف قیمت حدود ۹۶ تا ۱۱۳ میلیون تومان است.
رانا پلاس که قیمت کارخانهای آن ۷۴۳ میلیون تومان است، اما قیمت بازار آزاد آن بین ۷۷۰ تا ۷۹۰ میلیون تومان است که اختلاف قیمت و سود ۲۷ تا ۴۷ میلیون تومانی دارد.
پژو ۲۰۷ دستی TU۳ که قیمت کارخانه آن ۷۲۳ میلیون تومان اعلام شده درحالیکه قیمت تقریبی آن دربازار بین ۷۶۵ میلیون تا ۷۸۰ میلیون تومان است که سود آن برای خریدار بین ۴۲ تا ۵۷ میلیون تومان است.
دنا پلاس دستی EF۷P قیمت کارخانهای آن ۹۲۳ میلیون تومان است درحالیکه حدود قیمت بازار آن ۹۸۵ میلیون تا یک میلیارد تومان است که سود خریدار بین ۶۲ تا ۸۰ میلیون تومان است.
خرید کدام محصولات ایران خودرو به صرفه تر است؟
باتوجه به محاسبه قیمتی خودروهای ارائه شده به نظر میرسد در شرایطی که اختلاف قیمت کارخانه و بازار برای خودرویی بالا باشد مانند رانا پلاس یا تارا دستی ممکن است خرید از کارخانه برای مصرف کننده به صرفه باشد با این حال، باید ریسک کاهش ارزش پول، نوسانات بازار و احتمال افزایش تنشهای بین المللی و سیاسی را نیز پذیرفت.
ازسویی دیگر، اگر اختلاف قیمت کارخانه و بازار برای خودرویی کم باشد مانند سورن پلاس XU۷P یا پژو ۲۰۷ TU۳، با احتساب تورم و بلوکه شدن پول، ممکن است صرفه اقتصادی آن چندان چشمگیر نباشد.