کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۶۸۴۴۷
تاریخ خبر:

اعلام جزییات جدید درباره رجیستری آیفون ۱۵ و ۱۶

اعلام جزییات جدید درباره رجیستری آیفون ۱۵ و ۱۶

قیمت‌ها با این اتفاق قطعا باید کاهشی شود

اعلام خبر رفع ممنوعیت رجیستری آیفون، امروز بازار گوشی تلفن‌همراه را غافلگیر کرد. براساس اعلام وزیر ارتباطات، مشکل رجیستری آیفون با تدبیر دولت وفاق، حمایت رییس‌جمهور و پیگیری فعالانه وزارت ارتباطات حل شد. ستار هاشمی در این خصوص گفت معتقدم با کار کارشناسی، ایجاد وفاق، بدون هیاهو و غوغا سالاری می‌توان سایر مشکلات فضای مجازی و مطالبات مردم را حل کرد. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز در حاشیه جلسه هیات دولت خبر داد که منع رجیستری گوشی آیفون برداشته شد، اما ساز و کار آن بعدا منتشر خواهد شد.

 

اما در شرایطی دولت تصمیم به رفع ممنوعیت رجیستری آیفون گرفته که از حدود سه سال قبل که نسخه ۱۳ گوشی آیفون به بازار ایران راه پیدا کرد، پس از مدتی رجیستری و واردات مدل‌های بالاتر از گوشی آیفون ۱۳ به ایران ممنوع شد.

 

با این حال، در طول این مدت بارها خبر رجیستری گوشی‌های آیفون منتشر و بعد از آن تکذیب می‌شد؛ تا جایی که حتی سال گذشته رییس وقت سازمان استاندارد ایران خبر از رفع مشکل گوشی‌های آیفون داد، اما کمتر از ۲۴ ساعت، این خبر را تکذیب کرد.

 

در حال حاضر با توجه به رجیستر نشدن گوشی‌های آیفون ۱۴، ۱۵ و ۱۶ در ایران، آیفون ۱۳ پرچمدار قیمتی این نوع گوشی به مدت سه سال گذشته بوده و بیشترین قیمت را در این مدل در اختیار داشته است.

 

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که قیمت آیفون‌های جدیدی که در ایران رجیستری می‌شوند، احتمالا بین ۶۶ تا ۱۲۰ میلیون خواهند بود. گزارش های میدانی خبرآنلاین حاکی از آن است که انتشار خبر رفع ممنوعیت رجیستری آیفون، قیمت ها را تا حدی در بازار تکان داده است؛ به طوری که برخی فروشندگان تلفن همراه با سوءاستفاده از این خبر، قیمت آیفون ۱۳ را تا حدود ۵۰۰ هزار تومان بالا برده‌اند. مدل‌های ۱۴ و ۱۵ نیز در بازار افزایشی در حدود ۴ و ۵ میلیون تومان داشته‌اند.

جدول

مدل‌های جدید آیفون با چه قیمتی راهی بازار می‌شود؟

در حال حاضر نکته‌ای که در بازار گوشی تلفن‌همراه مطرح است، این‌که مدل‌های جدید آیفون با تصمیم جدید دولت، با چه قیمتی وارد بازار خواهند شد. این موضوع به اعتقاد فعالان بازار، به هزینه رجیستری و تعرفه واردات آیفون مربوط می‌شود.

 

برخی کارشناسان عنوان در صورتی که تعرفه خیلی بالا برای واردات در نظر گرفته شود، برای مثال بالای ۴۰ درصد، رفع ممنوعیت فایده‌ای ندارد و خرید کالای قاچاق به صرفه‌تر است؛ تا جایی که همین حالا هم خیلی از مصرف‌کنندگان با روش‌هایی که می‌دانند، از موبایل آیفون استفاده می‌کنند.

 

در همین رابطه، سعید اشتیاقی، نایب رییس اتحادیه صوتی و تصویری و تلفن‌همراه در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین با اشاره به تاثیر تصمیم جدید دولت برای رفع ممنوعیت رجیستری آیفون، گفت: قطعا این تصمیم روی بازار اثرگذار است و به نفع بازار خواهد بود.

 

وی با بیان این‌که این تصمیم خیلی زودتر باید گرفته می‌شد، افزود: چندی پیش اتحادیه‌هایی که در موضوع موبایل ذینفع هستند؛ چه حوزه فروش و چه حوزه خدمات و چه انجمن موبایل، با یکدیگر جلسه داشتند و به تفاهمی رسیدند و به مجلس این تفاهم را ارسال کردند.

 

نایب رییس اتحادیه صوتی و تصویری و گوشی تلفن‌همراه تصریح کرد: در حال حاضر یک بخشی از ارز بابت آیفون ۱۳ خارج می‌شود و خروج ارز اتفاق می‌افتد. آنچه که در کف بازار مشاهده می‌شود، بعضا گوشی‌های رفرش، دست‌دوم و یا تعمیری در قالب گوشی نو ۱۳ می‌آید، چون گوشی آیفون ۱۳ مدتی است که تولید نمی‌شود. بر همین اساس، خواست و پیشنهاد ذینفعان این حوزه این بود که این روند قبلی متوقف شود و گوشی‌ای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ هم رجیستر شود.

 

اشتیاقی عنوان کرد: امیدوارم در اجرا این مسایل دیده شود و دوباره برای چند شرکت خاص انحصار به وجود نیاید و نرخ‌گذاری‌های ناعادلانه صورت نگیرد.

 

وی متذکر شد: قیمت‌ها با این اتفاق قطعا باید کاهشی شود. فعلا که هنوز این موضوع اجرا نشده و نظر من این است که در رابطه با آیین‌نامه اجرایی‌اش، از اتحادیه‌های مربوطه باید نظر و راهکار بخواهند تا تورمی ایجاد نشود.

 

اشتیاقی تاکید کرد: این گوشی تا حد وفور هست و بر همین اساس، معتقدم نباید این گوشی گران شود؛ رجیستری در رابطه با گوشی‌هایی که دست مردم هست، قرار است انجام شود.

 

وی یادآور شد: حرف من این است که این خبر نباید روی بازار تاثیر افزایشی داشته باشد. قبلا در بازار شاهد بودیم که الکی یک خبری را مطرح می‌کردند و یک گوشی را می‌فروختند، اما مردم در جریان باشند که این اتفاق نباید بیفتد.

 

نایب رییس اتحادیه صوتی و تصویری و تلفن‌همراه خاطرنشان کرد: تعرفه مثل تعرفه آخری باید باشد که ۱۵ و ۳۰ بود. این تعرفه را نباید تغییر دهند، چون هر تغییری که ایجاد شود، باعث افزایش قیمت‌ها در بازار می‌شود.

 

اشتیاقی تاکید کرد: یک تعرفه معقول باید در آینده در نظر بگیرند و با نظر کارشناسی اتحادیه ها این تعرفه تعیین شود.

 

منبع: خبرآنلاین
کدخبر: ۵۶۸۴۴۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر