کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۵۴۳۶۷
تاریخ خبر:

حرف هفت‌تیر پُر را باور کن!

حرف هفت‌تیر  پُر را باور کن!

معرفی 10 سامانه برای تنظیم قرارداد اجاره مسکن، خرید سکه، شمش طلا و خودرو، نظارت بر هزینه‌کرد یارانه‌ دولتی، ثبت درخواست انواع وام و...

روزنامه هفت صبح، گروه بازار|   زندگی ما مردم عادی شاید سروسامان نداشته باشد، ولی تا دلتان بخواهد برایمان سامانه طراحی کرده‌اند تا بتوانیم کارهایمان را راحت‌تر انجام بدهیم. مثلا سامانه خودنویس که این روزها سروصدای زیادی به‌پا کرده و باعث ناراحتی و اعتراض بعضی از مشاوران املاک شده است و دست مالک و مستاجر را برای نوشتن قرارداد اجاره رایگان باز گذاشته یا سامانه وام‌ها که مردم با مراجعه به آن می‌توانند برای وام ازدواج و فرزندآوری و ودیعه مسکن ثبت‌نام کنند و در نوبت باشند.

 

سامانه یارانه نقدی، دهک‌بندی خانوار و سامانه استعلام رتبه اعتباری هم داریم. سامانه شبکه ملی اعتبار یا همان شما هم برای کالا‌برگ راه‌اندازی شده است. برای رجیستری کردن گوشی‌های مسافری، سامانه همتا طراحی شده و کسانی که می‌خواهند در حراج سکه و شمش طلا شرکت کنند باید اول در سامانه مرکز مبادله ثبت‌نام کنند. سامانه یکپارچه خودرو هم که امسال ماجراهای زیادی به‌همراه داشت و هر بار خبرهای زیادی درباره این سامانه منتشر شد.

 

از این سامانه‌ها زیاد است و این لیست ته ندارد، مثلا همین چند روز پیش سامانه احراز هویت دیجیتالی ایرانیان (هدا) و طرح ثبت ولادت و صدور هوشمند شناسنامه نوزاد و طرح متمرکزسازی چاپ و صدور شناسنامه افتتاح شد. چند روز پیش هم یک سامانه معرفی شد برای دریافت اعتبار 20 میلیون تومانی خرید از نمایشگاه‌های بهاره و فروشگاه‌های لوازم خانگی و ...

 

  سامانه خودنویس

سامانه خودنویس از ۲۱بهمن‌ماه راه‌اندازی شد. این سامانه با هدف رایگان‌شدن ثبت قراردادهای اجاره طراحی شده تا مالک، مستاجر و مشاوران املاک  برای مواردی مثل، ثبت و استعلام قرارداد اجاره به‌صورت رایگان، به این سایت مراجعه کنند. نکته مهم این است که با راه‌اندازی سامانه خودنویس مستاجر و مالک بدون نیاز به حضور مشاور املاک می‌توانند صفر تا صد قرارداد اجاره را بنویسند و نهایی کنند و در پایان کد رهگیری هم بگیرند.

 

همه مراحل هم رایگان است و خبری از حق کمیسیون برای مشاور املاک نیست. در این سامانه هم مالک و هم مستاجر می‌توانند قرارداد بنویسند و بعد با حضور دو شاهد، قرارداد را ثبت کنند. آدرس سامانه خودنویس khodnevis.mrud.ir است که جایگزین سامانه املاک ایران شده است و فعلا فقط امکان ثبت رایگان قراردادهای اجاره در این سازمانه وجود دارد، اما کسانی که خانه می‌خرند، نمی‌توانند با استفاده از این سامانه قرارداد رایگان بنویسند و از شر حق کمیسیون‌های سنگین خرید و فروش خانه راحت شوند در همین راستا خبر خوب این است که از سال 1403، امکان ثبت قراردادهای خرید و فروش مسکن هم به امکانات سایت خودنویس اضافه می‌شود.


سامانه مرکز مبادله ایران

سامانه مرکز مبادله طلا، برای خرید ارز و شمش طلا طراحی شده بود که این روزها حراج سکه هم در همین سامانه انجام می‌شود. آدرس  این سامانه market.ice.ir است و متقاضیان خرید سکه طلا اول باید در این سامانه ثبت‌نام کنند. مثلا همین امروز 13اسفند حراج ربع سکه برگزار می‌شود. کسانی که می‌خواهند سکه بخرند باید اول در این سامانه ثبت‌نام و احراز هویت کرده باشند و بعد  طبق شیوه‌نامه در حراج شرکت کنند.

 

برای ثبت‌نام در سامانه معاملات باید از طریق شماره همراه منطبق با کد ملی خود اقدام و سپس اطلاعات هویتی، آدرس، شماره حساب و شماره کارت خود را ثبت کنید . احراز هویت در سامانه معاملات طلا غیر حضوری و از طریق سازمان ثبت احوال استعلام می‌شود. یازدهمین دوره حراج شمش طلا هم امروز در تالار معاملات مرکز مبادله انجام می‌شود و کسانی که از قبل در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند، می‌توانند در یازدهمین دوره حراج شمش طلا شرکت کنند.

 

مرکز مبادله تالار اسکناس ارز هم دارد که در این تالار انواع اسکناس ارزهایی مثل یورو، دلار، روبل، دینار، لیر، یوآن در یک بستر عرضه و تقاضا مورد معامله قرار می‌گیرد.  اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند از طریق این مرکز ارز دانشجویی، ارز درمانی، ارز ماموریتی و ارز مسافرتی خریداری کنند.

 

سامانه وام‌های ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن

وام‌های قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری و وام ودیعه مسکن برای خودشان سامانه‌های جداگانه‌ای دارند؛ مثلا کسانی که می‌خواهند وام ازدواج یا فرزندآوری بگیرند باید به سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزند بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به نشانی ve.cbi.ir  که تنها مرجع رسمی کشور برای  ثبت‌نام متقاضیان است، مراجعه کنند. زوج‌هایی که می‌خواهند وام ازدواج بگیرند باید به‌صورت جداگانه فرم مربوط به وام ازدواج را تکمیل و ثبت‌نام کنند.

 

اگر همه اطلاعات وارد شده از طرف متقاضی، صحیح باشد، این اطلاعات، توسط سازمان ثبت احوال جمهوری اسلامی ایران، تایید و پیامی حاوی کد رهگیری ده رقمی برای افراد فرستاده می‌شود. این کد 10 رقمی، برای رهگیری وضعیت وام ازدواج است و در بقیه مراحل ثبت‌نام، تا زمان دریافت مبلغ وام، داشتن این کد، برای انجام مراحل دیگر و پیگیری وضعیت درخواست وام ازدواج، ضروری است. برای وام فرزند‌آوری نیز باید به همین سامانه مراجعه کنید و بعد از کلیک روی قسمت تسهیلات وام قرض‌الحسنه فرزند، فرم مربوطه را کامل کنید و کد رهگیری 10 رقمی دریافت کنید.

 

اما سامانه دریافت وام ودیعه مسکن جداست. مستاجرانی که می‌خواهند این وام را بگیرند، باید اول به سامانه جامع طرح‌های حمایتی به آدرس saman.mrud.ir مراجعه و روی گزینه تسهیلات مسکن کلیک کنند. بعد از احراز هویت و دریافت رمز یک‌بار مصرف می‌توانید وارد صفحه دستور‌العمل اجرایی دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن شوید. در این صفحه به متقاضی توضیح داده می‌شود که برای دریافت وام، ‌اول باید محل اقامت خود را در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت و بعد برای دریافت اقدام کنند؛

 

چون به مستاجرانی که در تهران زندگی می‌کنند وام 200 میلیون تومانی، کسانی که در شهرهای بزرگ و مراکز استان اقامت دارند وام 150 میلیون تومانی ‌و ساکنین شهرهای کوچک و روستاها به ترتیب 100 میلیون و 40 میلیون تومان وام تعلق می‌گیرد. به‌همین دلیل ثبت و تایید محل اقامت متقاضی وام برای تعیین مبلغ وام خیلی مهم است. جامعه هدف تسهیلات ودیعه مسکن طبق مستاجران متاهل هستند، اما آقایان مستاجر بالای 45 سال و خانم‌های مستاجر بالای 35 سال هم در زمره متقاضیان وام قرار می‌گیرند. اقساط وام ودیعه مسکن طبق مصوبه شورای پول و اعتبار با سود 23 درصد محاسبه می‌شود و باید در پنج سال تسویه شود. 


سامانه مخصوص یارانه نقدی و دهک‌بندی خانوار

از دو ماه پیش بررسی وضعیت اقتصادی خانوار به صورت صدک بندی انجام می‌شود به‌همین دلیل بعضی از سرپرستان خانواری که نامشان در لیست یارانه بگیرها بود، در دو ماه گذشته یارانه نگرفتند و نامشان از این لیست حذف شد. از آنجایی که همیشه کسانی هستند که به این موارد اعتراض کنند، دولت سامانه‌ای به آدرس hemayat.mcls.gov.ir طراحی کرده  است. طبق اعلام وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی خانوارهایی که به دهک‌بندی خود اعتراض دارند، می‌توانند با ثبت تغییرات درآمد، دارایی‌ها و شرایط ویژه خود در این سامانه دوباره درخواست بررسی دهک‌بندی خود را ارائه کنند.

 

در این سامانه که مبنای پرداخت یارانه است، شرایط جدید اقتصاد خانوار‌ها اعم از دهک درآمدی، مشمول‌بودن یا نبودن یارانه نقدی، گزارش‌های کامل از حساب‌های بانکی، وضعیت درآمد خانوار، مالکیت خودرو، داشتن کد بورسی و... منتشر شده است. مبنای این اطلاعات هم وضعیت اقتصادی خانوار‌ها از سال 99 تا امسال است. بخش عمده این اطلاعات  درباره حساب‌های بانکی است؛ هرگونه تراکنش بانکی اعم از خرید با کارت، انتقال وجه حساب به‌حساب، پایا، ساتنا و کارت به کارت در سابقه اقتصادی خانوار ذخیره می‌شود و همین اعداد و ارقام مبنایی برای تغییر دهک درآمدی خانوار است. 


سامانه استعلام رتبه اعتباری

رتبه اعتباری، بهترین راه برای مشخص شدن تعهد داشتن یا بدحسابی افراد در پرداخت اقساط بانکی است. به همین دلیل بانک مرکزی سامانه‌ای طراحی کرده تا وام‌دهنده  بتواند رتبه اعتباری کسانی که می‌خواهند تسهیلات دریافت کنند را بررسی کند. سامانه ics24.ir ، سامانه تعیین اعتبار بانک مرکزی است.

 

در اعتبارسنجی بانکی، از جمله استعلام تسهیلات، از طریق استعلام از بانک مرکزی، اطلاعاتی  مثل وام‌ها و تسهیلات بانکی که توسط فرد گرفته شده، پرداخت یا عدم پرداخت تسهیلات دریافتی و پرداخت به موقع یا با تاخیر آن وام‌ها، بدهی‌های فرد به سازمان امور مالیاتی کشور، گمرک و قوه قضائیه، بیرون می‌آید. حتی مسدودشدن کارت بانکی، اگر به‌دلیل توقیف حساب بانکی شخص، انجام شود، هم اثر منفی قابل‌توجه بر نمره اعتبارسنجی او خواهد داشت.

 

در اعتبارسنجی با استفاده از اطلاعات بانکی، سابقه اعتباری فرد، محاسبه می‌شود و یک عدد از صفر تا 900 به عملکرد و رفتار شخص در سیستم بانکی کشور، برای او در نظر گرفته می‌شود که هرچه این عدد، بیشتر باشد، به معنای این است که فرد رتبه اعتباری قابل قبولی برای دریافت وام دارد. در حال حاضر، اعتبارسنجی بانکی، برای اشخاص حقیقی مصرفی، یعنی افرادی که متقاضی خرید اعتباری، مثل خرید خودرو از لیزینگ هستند، اشخاص حقیقی حرفه‌ای، یعنی اشخاص حقیقی دارنده کسب و کار و سوم، اشخاص حقوقی و شرکت‌ها انجام می‌شود. 


 سامانه دریافت اعتبار 20میلیونی خرید کالا

سامانه ثبت‌نام دریافت اعتبار 20 میلیون تومانی یکی از طرح‌های جدید دولت است که از اواخر بهمن ماه راه‌اندازی شد و متقاضیان می‌توانند برای خرید لوازم خانگی و همچنین کالا‌هایی مثل برنج، گوشت و مرغ، قند و شکر، پوشاک، کیف و کفش، خشکبار و شیرینی و حتی کالای خواب اعتبار 20میلیون تومانی دریافت کنند. کسانی که می‌خواهند در طرح عید تا عید که با همکاری اتاق اصناف و وزرات صمت اجرا می‌شود، شرکت کنند و برای خرید کالا اعتبار 20میلیون تومانی بگیرند، قبل از هر چیز باید به سایت eidtaeid.ir/shopping-landing مراجعه کنند.

 

برای دریافت این اعتبار بعد از اینکه وارد سامانه شدید باید روی گزینه شرکت در طرح کلیک کنید و نرم افزار مربوط به این تسهیلات را دانلود و نصب کنید. نکته مهم برای دریافت این اعتبار، رتبه اعتباری فرد متقاضی است. در مراحل ثبت‌نام این تسهیلات توضیح داده شده اگر رتبه اعتباری متقاضی از طرف بانک A یا B باشد ، می‌تواند اعتبار 20میلیون تومانی بگیرد.

 

رتبه اعتباری بالا هم مربوط به گردش حساب است‌ و هرچه گردش حساب بالاتری داشته باشید، رتبه اعتباری بهتری دریافت می‌کنید. حدود 20هزار فروشگاه لوازم خانگی در این طرح شرکت کرده‌اند و  نمایشگاه‌های بهاره که در پنج نقطه‌ شهر تهران از 15 تا 25 اسفندماه برگزار می‌شود نیز به این طرح پیوسته‌اند. سود اعتبار این طرح برای مردم صفر درصد است و بانکی که معرفی می‌شود، ضمانت‌کننده اعتبار 20میلیون تومانی پس از اعتبارسنجی است و کسی که می‌خواهد این تسهیلات را دریافت کند نیازی به چک و سفته‌ برای ضمانت ندارد.


سامانه رجیستر گوشی مسافری

در یک سال گذشته حتما نام این سامانه و کلمه رجیستری را زیاد شنیده‌اید، چون با ورود آیفون 14 و بعد از آن آیفون 15  این گوشی‌ها رجیستری نشدند و عملا امکان استفاده از آنها وجود ندارد. سامانه همتا 28 مهر سال 96 و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و  با هدف جلوگیری از ورود و قاچاق گوشی‌های نامعتبر و تقلبی و واردات غیرقانونی راه‌اندازی شد. همه گوشی‌های هوشمند که وارد ایران م‌ شوند باید در این سامانه ثبت شوند و فقط گوشی‌هایی امکان فعال‌سازی دارند که در این سامانه ثبت شده باشند.

 

سامانه همتا یا همان سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی با آدرس hamta.ntsw.ir در دسترس متقاضیان است. برای فعال‌سازی از طریق سایت همتا ، بعد از ورود به سایت سامانه باید روی قسمت فعال سازی کلیک کنید. بعد از اینکه وارد قسمت فعال سازی شدید باید شماره تلفن همراه، شناسه IMEI و کد فعال‌سازی را وارد کنید تا گوشی شما در سامانه همتا ثبت شود.

 

IMEI   همان شناسه 15 رقمی منحصربه‌فرد هر تلفن همراه است که با استفاده از آن می‌توان گوشی موبایل جدید را در شبکه مخابراتی ردیابی کرد. حواستان باشد همه گوشی‌هایی که از فروشگاه می‌خرید یا خودتان از خارج از کشور می‌آورید، باید در این سامانه رجیستری شود.  بدون فعال‌سازی، گوشی شما غیرقانونی تشخیص داده می‌شود و به‌همین دلیل بعد از مدتی از کار می‌افتد. درست مثل کسانی که آیفون 14 و 15می‌خرند و هر چند وقت یک‌بار از کار می‌افتد و دوباره با پرداخت مبالغ سنگین آن را کار می‌اندازند و این پروسه به‌دلیل غیرقانونی بودن این گوشی همچنان ادامه دارد. 


سامانه شبکه ملی اعتبار  

نام این سامانه با طرح‌های حمایتی و از همه مهمتر کالابرگ گره خورده است. شبکه ملی اعتبار یا به اختصار «شما»، یک سامانه و اپلیکیشن موبایلی است که امکان مدیریت اعتبار و طرح‌های حمایتی را برای مشمولان فراهم می‌کند. سرپرست خانوار با مراجعه به این سامانه می‌تواند متوجه شود که کالابرگ الکترونیک آن‌ها به حساب شان واریز شده یا نه.

همچنین در صورتی که از این کالابرگ استفاده کرده باشند، با مراجعه به سایت شبکه اعتبار می‌توانند از مانده اعتبار خود مطلع شوند. از طریق کالا برگ می‌توان شیر، پنیر سفید، ماست کم ‌چرب، مرغ، تخم ‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی، قند و شکر، برنج، مرغ و گوشت را خریداری کرد. همچنین با استفاده از این سامانه می‌توانند فروشگاه‌های نزدیک محل سکونت خود را بشناسند. 


سامانه هدا

این سامانه هم جدید است. سامانه احراز هویت دیجیتالی ایرانیان  یا به اختصار هدا برای ثبت ولادت و صدور هوشمند شناسنامه نوزاد طراحی شده است. با این سامانه به آدرس auth.ncr.ir/hooda-api سرپرست نوزاد می‌تواند به صورت غیر حضوری شناسنامه الکترونیک دریافت کند. سازمان ثبت احوال کشور برای کاهش جعل گواهی‌های ولادت و  کاهش هزینه‌های چاپ گواهی‌های فیزیکی و جلوگیری از امکان خطای کاربر در ورود اطلاعات ، سرویس آنلاین دریافت اطلاعات گواهی ولادت با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را طرحی کرده تا اطلاعات متولدین به صورت آنلاین به سازمان ثبت احوال ارسال شود.


متقاضی ثبت ولادت با ورود به پنجره سهیم و انتخاب خدمات مورد نظر و سپس وارد کردن کد رهگیری باید اطلاعات خود را وارد کند. این اطلاعات به محض تایید به صورت هوشمند به کارتابل واحد ثبتی مربوط ارجاع و فرایند صدور شناسنامه ارسال و به نشانی متقاضی فرستاده می‌شود. حتی در این سامانه و در قسمت  سهیم، متقاضیان دریافت شناسنامه می‌توانند به صورت آنلاین با مشاور برای انتخاب نام نوزاد مشورت کنند.  


سامانه یکپارچه خرید خودرو

۱۳ اردیبهشت سال گذشته وزیر وقت صمت، با معرفی سامانه یکپارچه فروش خودرو، عرضه خودروهای داخلی را از طرق دیگر ممنوع اعلام کرد. به‌همین دلیل از آن زمان به بعد شرکت‌های عرضه‌کننده خودروهای صفر، فقط می‌توانند از طریق این سامانه به مردم خودرو بفروشند. هدف از راه‌اندازی این سامانه، ایجاد تعادل در بازار خودرو از کارخانه به مصرف کننده و حذف دلال‌ها از این بازار اعلام شده است. آدرس سامانه فروش یکپارچه خودرو  esalecar.ir است.


در این سامانه  بازه زمانی مشخصی برای عرضه خودرو تعیین می‌شود، همچنین عرضه همزمان محصولات شرکت‌های خودروسازی در یک بازه مشخص خواهد بود و فروش محصولات همه خودروسازان دولتی و خصوصی فقط از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو انجام می‌شود. متقاضیان خودرو، برای ثبت‌نام در سامانه یکپارچه فروش، باید شرایط مشخصی را داشته باشند.


این شرایط در هر مرحله تغییر می‌کند، اما یکسری نکات ثابت است؛ مثلا هر کد ملی مجاز به خرید یک دستگاه خودرو از مجموع شرکت‌های خودروسازی است. حداقل سن مجاز متقاضیان، 18 سال است. داشتن گواهینامه رانندگی معتبر برای خرید خودرو الزامی است. متقاضیانی که در 48 ماه گذشته در شرکت‌های ایران خودرو و سایپا و در 24 ماهه گذشته از سایر خودروسازان خودرو خریداری کرده‌اند، امکان ثبت‌نام در مراحل جدید را ندارند.

 

 

کدخبر: ۵۵۴۳۶۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر