آزمایش پول دیجیتال در استرالیا وارد فاز عملیاتی شد؛ تراکنشهای واقعی با CBDC و استیبلکوینها

بانک مرکزی استرالیا با مشارکت بزگترین بانکهای این کشور و با دریافت چراغ سبز از نهادهای نظارتی، مرحله جدید و عملیاتی آزمایش رمزارزها را آغاز کرد. این پروژه که شامل رمزارز بانک مرکزی (CBDC)، استیبلکوینها و توکنهای سپرده بانکی است، کاربرد پول دیجیتال در بازارهای مالی بزرگ را به صورت واقعی خواهد سنجید.
بانک مرکزی استرالیا (RBA) روز پنجشنبه اعلام کرد که در گامی مهم به سوی مدرنسازی نظام مالی، مرحله دوم پروژه آکاسیا را کلید زده است. در این مرحله آزمایشی که با حضور سه بانک از چهار بانک بزرگ استرالیا انجام میشود، ۲۴ کاربرد مختلف برای پول دیجیتال، از جمله تسویه اوراق قرضه و اعتبارات کربن، در یک محیط واقعی و با استفاده از پول واقعی مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.
این پروژه ۶ ماهه که با همکاری مرکز تحقیقات مالی دیجیتال استرالیا اجرا میشود، به دنبال کشف این موضوع است که چگونه توکنیزاسیون و داراییهای دیجیتال میتوانند به کارایی، نقدینگی و کاهش ریسک در بازارهای مالی کمک کنند. در این طرح، طیف وسیعی از شرکتکنندگان، از فینتکهای محلی گرفته تا بانکهای بزرگ، حضور دارند و قرار است ۱۹ مورد از کاربردهای آزمایشی با پول واقعی و پنج مورد دیگر به صورت اثبات مفهوم شبیهسازی شوند. نتایج این پروژه در سه ماهه اول سال ۲۰۲۶ منتشر خواهد شد.
بانکهای بزرگی چون کامنولث (CBA)، گروه بانکی استرالیا و نیوزلند (ANZ) و وستپک در این طرح مشارکت دارند. بانک کامنولث با همکاری جیپی مورگان به دنبال بهبود کارایی در بازار ریپو (بازار معاملات کوتاهمدت با وثیقه اوراق دولتی) است. بانک ANZ نیز کاربرد توکنهای پرداختنی تجاری برای حل مشکلات نقدینگی تأمینکنندگان و همچنین استفاده از رمزارز بانک مرکزی برای تسویه اوراق قرضه را آزمایش خواهد کرد.
این اقدام مهم با حمایت کامل نهادهای نظارتی همراه شده است. کمیسیون اوراق بهادار و سرمایهگذاری استرالیا (ASIC) با ارائه معافیتهای نظارتی موقت، به شرکتکنندگان اجازه داده است تا داراییها و فناوریهایی را که هنوز در چارچوب قوانین فعلی قرار نگرفتهاند، آزادانه آزمایش کنند. کیت اورورک، از کمیسیونرهای این نهاد، با تأکید بر وجود کاربردهای مفید برای این فناوریها، اعلام کرد که این رویکرد به کشف فرصتها و مدیریت ریسکهای احتمالی کمک خواهد کرد.