کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۱۶۴۲۴۴
تاریخ خبر:
مصاحبه‌ای از جنس خیال

اعتراف به جعل مصاحبه سکینه آشتیانی پس از ۱۶ سال

اعتراف به جعل مصاحبه سکینه آشتیانی پس از ۱۶ سال

اعتراف خبرنگار سابق گاردین به جعل مصاحبه سکینه آشتیانی‌، پرونده اعتبار رسانه‌های خارجی و واکنش منفعلانه دستگاه‌های ایرانی را برجسته کرده است

هفت صبح، هوشنگ صدفی| روزنامه گاردین با دو قرن قدمت که بیشتر به‌عنوان نماینده جناح چپ میانه انگلستان محسوب می‌شود، در سال ۲۰۱۰ گزارشی درباره سنگسار زنی ایرانی به نام سکینه آشتیانی با قلم سعید کمالی دهقان منتشر کرده است. گاردین در مطلبی که منتشر کرده بود در یک مصاحبه به پرونده قضایی «سکینه محمدی آشتیانی» در اواخر دهه ۱۳۸۰ ورود کرد که به یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های جنایی ایران در جهان تبدیل شد. حتی بازتاب آن در رسانه‌های بین‌المللی موجب موضع‌گیری منفی پارلمان اروپا و تظاهرات فمینیست‌ها و مخالفان در شهرهای اروپا علیه نظام جمهوری اسلامی شد.

 

گزارش گاردین در سال ۲۰۱۰ با ادعای صدور حکم سنگسار برای سکینه آشتیانی، موجب شد که رئیس‌جمهور وقت برزیل طی نامه‌ای به محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور وقت ایران، تقاضای آزادی و پناهندگی به او را از مقامات قوه مجریه و قضائیه ایران تقاضا کند.حالا بعد از ۱۶ سال، خبرنگار ایرانی‌بریتانیایی گاردین اعتراف کرده مصاحبه‌ای که درباره سنگسار یک زن ایرانی داشته دروغ است. سعید کمالی دهقانی به جز این تکذیب در یک استوری در فضای مجازی از جعلی بودن آن مصاحبه خبر داده و ادعا کرده گزارش تهیه شده جعلی بوده و بر اساس درخواست امنیتی و با واسطه شخصی که او نام این شخص را اعلام نکرده، صورت‌گرفته است.

 

خبرنگار سابق گاردین در این استوری نوشته که می‌خواهم درباره یک گزارش خبری که در صفحه اول روزنامه منتشر شد و من برای گاردین نوشتم، حقیقت را بگویم. این گزارش در تاریخ 7 اوت 2010 منتشر شد. این مطلب به‌عنوان یک مصاحبه اختصاصی با سکینه آشتیانی ارائه شده بود. اما چنین مصاحبه‌ای هرگز انجام نشد. من تمام آن مطلب را جعل کردم. آن یک داستان دروغین بود — کاملاً خلاف واقع — و من مسئولیت کامل آن را می‌پذیرم. از خوانندگان، از گاردین و مهم‌تر از همه از خداوند عذرخواهی می‌کنم و از او طلب بخشش دارم.

 

این اعتراف دیرهنگام روزنامه‌نگار گاردین بعد از ۱۶ سال نشان داد که در طول این سال‌ها برخی از اخبار و گزارش‌های منعکس شده در رسانه‎های خارجی باهدف تغییر افکار عمومی جهان نسبت به‌نظام جمهوری اسلامی برنامه‌ریزی‌شده است.همچنین ظن آن می‌رود برخی از اخبار و گزارش‌ها با روایت نادرست توسط روزنامه‌نگاران حرفه‌ای تنظیم شده است.

 

فارغ از اعتراف این شخص درباره این روایت جعلی از مصاحبه با یک محکوم قضایی، من را یاد داستان رمانی انداخت که سال‌ها پیش یکی از دوستان برایم تعریف کرده بود. در آن رمان از یک روزنامه‌نگار خواسته می‌شود تا گزارشی از اعدام یک محکوم قضایی تهیه کند. او هم به‌خاطر تنبلی و بارندگی به محل اعدام محکوم نمی‌رود؛ ولی گزارشی تهیه می‌کند که موجب حیرت مخاطبان و متولیان زندان می‌شود چرا که آن روز اعدامی صورت نگرفت.

 

وقتی گزارش در روزنامه منتشر شد متولیان زندان و اعدام شونده شک می‌کنند آیا او را به دار آویختند یا نه؟  البته هدف از نوشتن این مطلب محکومیت آن روزنامه‌نگار جاعل و شیفته شهرت نیست که به نیت چندرغاز مبلغ دستمزد، روایت جعلی از یک پرونده جنجالی در ایران را به خورد مخاطبان اروپا و جهان داده است. منظورم انفعال وزارت امور خارجه و قوه قضائیه ایران در قبال این اعتراف به جعل گزارش روایت سنگسار یک زن محکوم در روزنامه گاردین هست.

 

چندی قبل شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی در گزارشی علیه ترامپ موضوعی را بیان کرد که ظن آن می‌رفت که یک‌سویه و نادرست باشد. رئیس‌جمهور آمریکا از طریق وکلای خود شکایتی علیه این شبکه تلویزیونی تنظیم کرد.حال باتوجه‌به اعتراف دیرهنگام روزنامه‌نگار گاردین درباره جعل روایت سنگسار یک متهم زن درایران، می‌بایست ابتدا ضمن راستی‌آزمایی درباره موضوع گزارش و اعتراف دیرهنگام روزنامه‌نگار فوق‌الذکر تحقیق شود و در صورت درستی اعتراف دیرهنگام علیه روزنامه گاردین و نویسنده جاعل آن در محاکم قضایی انگلیس طرح دعوا شود تا ازاین‌پس هیچ متخلفی درجهان جرات جعل روایت را نداشته باشد.

 

امیدوارم این موضوع به دست‌اندرکاران قوه مجریه، شورای اطلاع‌رسانی دولت و متولیان رسانه‌ای قوه قضائیه برسد تا با احقاق حق ایران در محاکم بین‌المللی، صدای مظلومیت جمهوری اسلامی را بعد از ۱۶ سال به گوش افکار عمومی تهییج شده برسانند...

 

کدخبر: ۶۰۱۶۴۲۴۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر