کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۴۰۶۴۲۲۸۵
تاریخ خبر:

کمک کانادا و روسیه به ایران در بارورسازی ابرها / منتظر نتایج در آذر باشید

کمک کانادا و روسیه به ایران در بارورسازی ابرها / منتظر نتایج در آذر باشید

در سال‌های اخیر، کشور ایران با هدف تقویت ظرفیت بارش و مدیریت منابع آب، همکاری‌هایی را با برخی کشورها و شرکت‌های خارجی در حوزه‌ی فناوری بارورسازی ابر (cloud seeding) آغاز کرده است.

در سال‌های اخیر، کشور ایران با هدف تقویت ظرفیت بارش و مدیریت منابع آب، همکاری‌هایی را با برخی کشورها و شرکت‌های خارجی در حوزه‌ی فناوری بارورسازی ابر (cloud seeding) آغاز کرده است.

  • ایران با مشارکت شرکت‌هایی از کانادا در دورهٔ پیش از انقلاب پروژه‌هایی برای بارورسازی ابرها در حوزهٔ آبریز سدهای کرج و جاجرود به اجرا گذاشته بود.

  • همچنین، همکاری با روسیه برای تأمین هواپیماهای ویژه بارورسازی و یا اجاره آن‌ها نیز گزارش شده است. ایران قصد داشت ۲ فروند هواپیمای روسی «آنتونوف» را اجاره کند تا عملیات بارورسازی را پیگیری نماید.

در مهرماه ۱۴۰۴، سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی ایران اعلام کرد که ایران «در زمینه ساخت و تأمین مواد بارورسازی، ارتقای روش‌های بارورسازی مانند استفاده از فلرهای سوزنده، پهپادهای ساخت داخل و ژنراتورهای زمینی بارورسازی ابرها» پیشرفت داشته و بخشی از فناوری بومی شده است.

مقامات ایرانی اعلام داشته‌اند که «بارورسازی ابرها در ایران منجر به بارندگی در کشورهای همسایه نمی‌شود» و ایران اراده‌ای در جهت «ساخت و وارد کردن مواد و تجهیزات بارورسازی ابرها» نشان داده است.

وزیر نیرو نیز در خبرهای اخیر اظهار داشته است که امید دارد «مردم در آبان و آذر آثار بارورسازی ابرها را ببینند»، هرچند کارشناسان نسبت به اثرگذاری وسیع این روش در مقیاس ایران تردید دارند.

برای پیگیری اخبار اجتماعی اینجا کلیک کنید.
تازه‌ترین تحولاتاجتماعیرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۴۰۶۴۲۲۸۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر