کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۶۶۵۹
تاریخ خبر:

احداث نیروگاه خورشیدی ۴۰۰ مگاواتی در قم

احداث نیروگاه خورشیدی 400 مگاواتی در قم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم از صدور مجوز احداث ۲۲ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۴۰۰ مگاوات در استان خبر داد و این اقدام را گامی مؤثر در کاهش آلودگی هوا دانست.

سیده مریم محمدی روز چهارشنبه در همایش ملی راهبردهای تبیین پایداری اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گرد و غبار در دانشگاه قم، با اشاره به اهمیت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: استفاده از انرژی خورشیدی، علاوه بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، زمینه‌ساز اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی در حوزه انرژی‌های نو خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به اجرای طرح «جبران آلودگی با اعتبار کربن» اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین راهکارهای کاهش ردپای کربن و آلودگی هوا، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و جایگزینی آن با انرژی‌های فسیلی است. بر همین اساس، تاکنون مجوز احداث ۲۲ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۴۰۰ مگاوات در استان قم صادر شده است که می‌تواند تأثیر بسزایی در بهبود کیفیت هوا و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای داشته باشد.

وی با اشاره به تأثیرات مثبت این اقدام بر محیط زیست افزود: برآوردها نشان می‌دهد که به ازای هر کیلووات ساعت برق تولید شده از انرژی خورشیدی، از انتشار ۰.۵۳ کیلوگرم گاز CO₂ جلوگیری می‌شود. این موضوع، علاوه بر نقش مؤثر در کاهش گرمایش جهانی، می‌تواند موجب کاهش مشکلات زیست‌محیطی ناشی از سوخت‌های فسیلی در استان شود.

محمدی با تأکید بر ظرفیت بالای تابش خورشید در قم، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را یک ضرورت راهبردی برای آینده استان دانست و گفت:این اقدام نه‌تنها در کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی مؤثر است، بلکه فرصت‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاری، اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی در بخش انرژی‌های نو فراهم می‌کند.

وی با اشاره به لزوم حمایت از سرمایه‌گذاری در این حوزه افزود: با توجه به مزایای متعدد انرژی خورشیدی، انتظار می‌رود با همراهی دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی، قم به یکی از قطب‌های اصلی تولید انرژی پاک در کشور تبدیل شود و الگویی موفق برای سایر استان‌ها باشد.

بررسی علمی و کاربردی چالش‌های زیست‌محیطی

صدور مجوز ۴۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در قم

عضو هیئت علمی و رئیس مرکز تحقیقات و منابع طبیعی استان قم نیز، در این همایش با اشاره به اهداف اصلی آن گفت: این رویداد ملی با رویکردی کاملاً علمی و کاربردی برگزار شده و به دنبال شناسایی عوامل مؤثر در تخریب سرزمین، خیزش گرد و غبار و راهکارهای مقابله با آن است تا بتواند کیفیت و کمیت اکوسیستم کشور را ارتقا دهد.

 

حسین توکلی‌نکو با تأکید بر ابعاد گسترده پدیده گرد و غبار خاطرنشان کرد: مسئله گرد و غبار تنها محدود به یک استان یا منطقه خاص نیست، بلکه می‌تواند مناطق وسیعی از کشور و حتی فراتر از مرزها را تحت تأثیر قرار دهد. ازاین‌رو، این همایش می‌تواند نقش مهمی در ارائه راهکارهای عملی برای بهبود شرایط زیست‌محیطی و کنترل این بحران ایفا کند.

وی با اشاره به اثرات گسترده گرد و غبار بر حوزه‌های مختلف گفت: این معضل علاوه بر تهدید سلامت انسان‌ها و تخریب محیط زیست، بر بخش‌های کشاورزی و صنعتی نیز تأثیرگذار است و می‌تواند خسارات اقتصادی قابل‌توجهی به همراه داشته باشد.

رئیس مرکز تحقیقات و منابع طبیعی استان قم در ادامه به محورهای اصلی این همایش اشاره کرد و افزود: حکمرانی توسعه پایدار منابع آب و خاک، توسعه پایدار محیط زیست، توسعه پایدار کشاورزی و امنیت غذایی، توسعه پایدار شهری و روستایی و توسعه پایدار اجتماعی و اقتصادی ازجمله موضوعاتی هستند که در این رویداد علمی مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: ۵۷۶۶۵۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر