کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۵۱۵۹
تاریخ خبر:

«انسانی‌ها» کمتر مهاجرت می‌کنند؟ | پزشک مشهور کرمانشاهی که در ایران ماند

«انسانی‌ها» کمتر مهاجرت می‌کنند؟ | پزشک مشهور کرمانشاهی که در ایران ماند

بررسی سرنوشت رتبه‌های برتر کنکور ریاضی، تجربی و انسانی که پس از مهاجرت تحصیلی به کشور بازگشتند

هفت صبح| از بین نفرات اول کنکور ریاضی دهه 80، به طور کل فقط دو نفر در ایران مانده‌اند. آن‌هایی هم که از سال 80 تا 89 رتبه اول کنکور تجربی شده بودند، فقط سه نفر در ایران کار می‌کنند. از سه مدال‌آور المپیاد جهانی زیست‌شناسی سال 80 هم، دو نفرشان بعد از ادامه تحصیل در خارج از کشور به ایران بازگشتند و همینجا به ادامه کار پرداختند. بسیاری از آن‌ها که دیگر در ایران نیستند، حالا در شرکت‌هایی مثل اپل، سامسونگ، مایکروسافت، وارنر بروز یا دانشگاه‌های ام‌آی‌تی و آکسفورد کار می‌کنند.

 

این‌ها اطلاعاتی است که صفحه اینستاگرامی «نخبه‌ها کجان؟» منتشر کرده است. بررسی اطلاعاتی که این صفحه از آینده تحصیلی و شغلی نفرات برتر کنکور و المپیاد منتشر کرده، نشان می‌دهد از بین نفرات برتر رشته‌های تجربی، ریاضی و انسانی، انسانی‌ها بیشتر از بقیه در ایران مانده‌اند. همچنین نفرات برتر کنکور تجربی بیشتر از دانش‌آموزان رشته ریاضی‌، کار کردن در کشور خودشان را به مهاجرت دائم ترجیح داده‌اند. آن‌ها که در ایران مانده‌اند چه کسانی هستند و در حال حاضر چه می‌کنند؟

 

از بین رتبه‌های اول کنکور ریاضی سال‌های 80 تا 89، فقط امیرحسام صلواتی و مریم میرکمالی در ایران مانده‌اند. امیرحسام صلواتی حالا مدیر ارشد تکنولوژی شرکت آچاره است. او رتبه یک کنکور ریاضی سال 81 بود و در دانشگاه شریف کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته‌های مهندسی الکترونیک و سیستم‌های ارتباطی گرفت. او برای مقطع دکترا به سوئیس رفت و در دانشگاه EPFL علوم کامپیوتر و داده خواند و سه سال پس از فارغ‌التحصیلی دوباره به ایران برگشت.

 

مریم میرکمالی در سال 84 رتبه یک ریاضی بود و مهندسی الکترونیک دانشگاه شریف قبول شد. برای کارشناسی ارشد در همین دانشگاه ماند اما پس از سه سال به کانادا رفت و دوباره در رشته فیزیک، کارشناسی ارشد گرفت. در ادامه در همین دانشگاه تحصیلات خود را در رشته فیزیک کوانتوم تا دکترا ادامه داد. او سه سال در موقعیت پست دکترا در همین دانشگاه ماند اما دو سال پیش به ایران بازگشت و حالا در دانشگاه شریف به عنوان هیات علمی و پژوهشگر محاسبات کوانتومی فعالیت می‌کند.

 

صفحه «نخبه‌ها کجان» همچنین اطلاعاتی درباره رتبه‌های برتر کنکور ریاضی سال 91 منتشر کرده که نشان می‌دهد فقط رتبه اول این کنکور در ایران مانده است. محمد استاد محمدی از کارشناسی تا دکترا در دانشگاه شریف بوده و در حال حاضر در همین دانشگاه در رشته هوش مصنوعی تحصیل و پژوهش می‌کند. 

 

پزشک مشهور کرمانشاهی که در ایران ماند

از بین رتبه‌های اول کنکور تجربی دهه هشتاد، سعید خواهشی، زینب پیمانی و رستگار رحمانی در ایران هستند. سعید خواهشی رتبه یک کنکور سال 83، تخصص چشم پزشکی خود را از دانشگاه تهران گرفته و حالا در بیمارستان چشم فارابی و همچنین دانشگاه آبادان جراح چشم است. 

 

زینب پیمانی در سال 84 رتبه یک کنکور شد و تخصص خود را در رشته پزشکی هسته‌ای از دانشگاه تهران گرفت. او در حال حاضر عضو هیات علمی و گروه پزشکی هسته‌ای این دانشگاه است و در مرکز طبی کودکان ریاست بخش مولکولی را برعهده دارد. 

 

رستگار رحمانی در سال 88 رتبه یک کنکور شد. او به خاطر داستان زندگی‌اش، یکی از معروف‌ترین جراحان مغز و اعصاب ایران است. همین امسال تصویری از او با لباس کردی به همراه پدر و مادرش منتشر شد و توجهات را بار دیگر به سمت خود جلب کرد. رستگار ابتدا یک بار در سال 85 رتبه 30 کنکور را آورد اما به خاطر سربازی نتوانست وارد دانشگاه شود. به همین خاطر بعد از سربازی در رشته تجربی شانس خود را امتحان کرد. دکتر رحمانی تخصص جراحی مغز و اعصاب خود را از دانشگاه تهران گرفت و حالا در زادگاه خود  فعالیت می‌کند. 

 

دو وکیل و یک اصلاح‌طلب

رتبه‌های اول تا سوم کنکور انسانی سال 80، همه در حال حاضر در ایران زندگی می‌کنند. محمدرضا جلایی‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب یکی از آن‌هاست. او بعد از کسب رتبه اول کنکور وارد دانشگاه تهران شد. البته برای کارشناسی ارشد به مدرسه علوم اقتصادی و سیاسی لندن رفت و برای دکترا وارد دانشگاه آکسفورد شد. او پس از فارغ‌التحصیلی به ایران آمد و فعالیت سیاسی خود را در کشور شروع کرد. جلایی‌پور هفته پیش در حکمی از سوی محمدجواد ظریف، بعنوان قائم مقام معاونت راهبردی ریاست جمهوری منصوب شد.

 

سیدمحمدحسن رضوی در سال 80 رتبه دوم کنکور شد و برای رشته حقوق به دانشگاه تهران رفت. این وکیل پایه یک دادگستری برای دکترا به دانشگاه نوشاتل در سوئیس و برای پست دکترا به دانشگاه مک گیل کانادا رفت اما پس از اتمام تحصیلاتش به ایران بازگشت. رضوی در حال حاضر استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است و وکالت می‌کند. 

 

صبا حقیقت هم که رتبه سوم شده بود، از کارشناسی تا دکترای حقوق خود را در دانشگاه تهران گذراند. این وکیل دادگستری در حال حاضر علاوه بر وکالت و تدریس در دانشگاه، مشاور ارشد حقوقی بانک کشاورزی هم هست.  

 

 

کدخبر: ۵۷۵۱۵۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر