کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۱۶۲۵۶۷
تاریخ خبر:

ممانعت از ورود بانک‌ها به بازار طلای آنلاین

روح‌الله ایردخواه، عضو ناظر مجلس بر اصناف و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی،با اشاره به برنامه مجلس در  خصوص ورود بانک ها به معاملات طلا، گفت: «خودم عضو ناظر هیئت عالی نظارت بر اصناف هستم از طرف مجلس. آنجا اتفاقاً بحث خرید و فروش آنلاین طلا مطرح شد. ما از محسن نظارتی مجلس در واقع بحث کردیم که خود پلتفرم‌ها باید به‌شدت مدیریت شوند. این شیوه‌ای که طلای آب‌شده به این شکل همگانی و عمومی فروخته می‌شود، در هیچ جای دنیا مرسوم نیست. صنعت الان دارد آسیب می‌بیند؛ صنعتگر طلای ما دارد دچار رکود شده و بعضی‌ها دارند تعطیل می‌کنند. چرا که بازار رونق گرفته و مدل پلتفرمی اساساً یک اهرم موازی ایجاد می‌کند در اقتصاد؛ در مقابل بازار سرمایه و در مقابل اعتباراتی که باید به سمت تولید برود، این‌ها به ضرر اقتصاد ملی تمام می‌شود اگر بخواهد در این حجم انبوه معاملات طلای آب‌شده انجام شود. از این جهت ما در آن هیئت عالی نظارت که بنده عضو ناظر آن هستم، در خصوص این بحث‌ها پرونده تشکیل شده و پیگیر قضیه هستیم.»

 

ایردخواه در پاسخ به این پرسش که آیا این پرونده بحث خود بانک‌ها را هم دنبال می‌کند، گفت: «بحث خود بانک‌ها را هم در واقع دنبال خواهد کرد. البته در حوزه بانکی فعال نیست، یعنی اختیار به بانک ندارد، اما ما از موضع کمیسیون اقتصادی که بنده عضو آن هستم، آنجا موضوع را پیگیر خواهیم کرد که از ورود بانک‌ها به بازار طلای آنلاین حتماً ممانعت شود.»

 

قیمت‌سازی پلتفرم‌های طلا بدون نظارت است

سید محمود شربیانی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار هفت صبح، با اشاره به ورود بانک‌ها به حوزه خرید و فروش طلا، اظهار کرد: «ورود پیدا کردم در وقفه خرید و فروش طلا به نظر من اشتباه خیلی زیاد بود. من شنیدم بانک ملت، بانک سامان و چند بانک دیگر اخیراً پلتفرم‌های خرید و فروش طلا را ایجاد کرده‌اند. خود این اقدام بر قیمت و بازار تاثیر می‌گذارد.»

وی با بیان اینکه پلتفرم‌های فروش طلای آب‌شده و سکه و پلتفرم‌های فروش محصولات دخالتی نمی‌توانند در این قضیه داشته باشند و اصلاً تاثیرگذاری ندارند، تصریح کرد: «اما پلتفرم‌های طلای آب‌شده در قیمت‌سازی و قیمت‌گذاری نقش دارند، موضوع متفاوتی است.»

شربیانی با انتقاد از فعالیت ۲۴ ساعته این پلتفرم‌ها، گفت: «این‌ها الان ۲۴ ساعت فعال هستند و من به‌عنوان فعال صنفی نمی‌توانم درک کنم وقتی از ساعت ۶ یا ۷ قیمت‌ها همه بازار تعطیل می‌شود، این‌ها قیمت را چه جوری کشف می‌کنند که ۲۴ ساعته دارند فعالیت می‌کنند؟ و خود بانک مرکزی هم به این‌ها اجازه داده است. مسئولین نهادهای نظارتی و امنیتی به این مجموعه‌های پلتفرم‌دار اجازه داده‌اند که کار کنند.» وی با تاکید بر اینکه «این‌ها باید پاسخ دهند که دلیل اینکه ۲۴ ساعته قیمت را چه جوری کشف می‌کنند و از کجا کشف می‌کنند و چقدر تاثیر دارد در بحث قیمت‌هایی که اخیراً افزایش یافته است»، اظهار کرد: «باید خود مسئولین بیان به ما پاسخ دهند، بانک مرکزی باید بیان پاسخ دهد. مسئولینی که به این پلتفرم‌ها اجازه دادند فعالیت کنند، باید پاسخ دهند، نه اینکه من به‌عنوان یک عضو صنفی درگیر این چالش باشم.»

 

کدخبر: ۶۰۱۶۲۵۶۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر