یک اصلاحیه درباره شرط گرفتن وام ازدواج

اجتماعی
یک اصلاحیه درباره شرط گرفتن وام ازدواج

روزنامه هفت صبح، مصطفی آرانی| این هفته در این ستون به دو سوال مطرح شده توسط مخاطبان روزنامه پاسخ خواهیم داد:
در ابتدا این تذکر را بدهیم که هفته گذشته، سوالی در سایت دادراه مطرح شده بود که پرسشگر گفته بود: «من وهمسرم سال 89 ازدواج کردیم ولی هیچکدام وام نگرفتیم. اگر طلاق بگیریم و دوباره ازدواج کنیم با هم، به ما وام تعلق می‌گیرد یا نه؟»

و پاسخ ما این بود که: «خیر. وام ازدواج فقط در ازدواج نخست به افراد تعلق می‌گیرد.»
اما با کمال تاسف و عرض عذرخواهی این پاسخ اشتباه بود. در واقع، طبق قواعد اعلامی بانک مرکزی وام ازدواج به افرادی تعلق می‌گیرد که:

1. تاریخ عقد آن‌ها بعد از 01‏/01‏/1398 باشد.
2. متقاضی وام ازدواج قبلا از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشد.
بنابراین به‌رغم ازدواج دوم یا بیشتر، در صورتی که فرد قبلا از تسهیلات ازدواج استفاده نکرده باشد می‌تواند وام را دریافت کند.
و اما سوالات این هفته:

سوال یک: مخاطب محترمی از بروجرد این سوال را پرسیدند که آیا می‌توان درصدی از یک ملک مثلا 32 درصد آن را به دیگری صلح کرد و فروخت؟ آیا در این شرایط، صلح‌نامه قانونی است؟

پاسخ: بله. این مورد مثل آن است که فردی بخواهد به طور مثال دو دانگ از ملک خود را به کسی بفروشد. صلح نامه در صورت قانونی است. البته در مورد نحوه استفاده از آن ملک در صورتی که بخواهند هر دو استفاده کنند، می‌تواند قواعدی جزیی وجود داشته باشد.

سوال دو: شکایتی را مبنی بر مزاحمت برای بانوان و توهین انجام دادم. متشاکی محکوم به پرداخت ۲۰ میلیون به صندوق دولت شد. به من گفتند در مرحله اول اجرایی حکم یک سوم مبلغ بخشیده می‌شود و مابقی هم قسط بندی می‌شود و اگر خوش حساب باشد مابقی نیز بخشیده می‌شود. سوال من این است که چگونه می‌توانم از اجرایی شدن این حکم اطلاع پيدا کنم و بدانم که آیا جریمه‌ای پرداخت شده یا نه و اینکه این چه حکمی است که من شاکی هیچ نفعی از او ندارم؟ من این همه هزینه شکایت کردم و مورد توهین هم قرار گرفتم و حالا جریمه بخشیده شده یا به حساب دولت برود؟

پاسخ: جرایمی که شما از آن یاد کردید، جرایم قابل گذشت است و این به آن معناست که در صورت شکایت شما، این جرم پیگیری خواهد شد و در غیر این صورت، پیگیری نخواهد شد اما نباید توقع داشت که مثل وقتی که به یک فرد دیه تعلق می‌گیرد و به فرد بزه‌دیده پرداخت می‌شود، این جریمه نیز به شما پرداخت شود.

ضمنا شکایت شما و محکومیت این فرد باعث می‌شود که سوء سابقه برای او ایجاد شود که این مورد از هر جریمه‌ای برای وی، تبعات بیشتری خواهد شد. ضمنا شما نمی‌توانید به شکل قانونی از اجرا یا عدم اجرای این جریمه باخبر شوید چرا که این جریمه، موضوعی بین شخص بزهکار و دولت است.

دوشنبه هر هفته ‌ به پرسش‌های حقوقی شهروندان پاسخ می‌دهیم. شما هم می‌توانید سوالات خود را به دو نشانی الکترونیکی زیر یا پیامک 09202001707 ارسال کنید:
PR@7Sobh.com – mo.masjedi@gmail.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید