پیشبینی همگروهیهای ایران در جام جهانی قطر

روزنامه هفت صبح، آرتین ابراهیمی | دو بازی پایانی مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و بازیهای پلیآف راهیابی به مهمترین تورنمنت فوتبالی جهان با تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ همراه شده تا دوستداران فوتبال با فرصت بیشتری پیگیر این مسابقات جذاب و هیجانانگیز در پنج قاره جهان باشند که طی روزهای ۲۴ تا ۲۹ مارس (۴ تا ۹ فروردین) برگزار خواهد شد.
اوج حساسیتها در مسابقات پلیآف اروپاست؛ جایی که ۱۲ تیم در سه گروه ۴ تیمی به مصاف هم میروند تا تنها سه تیم جواز حضور در قطر را پیدا کنند. مسئله مهم تک بازی بودن این رقابتهاست که کار صعود را سخت و پیچیده میکند.در پلیآف گروه A اروپا، تیمهای «ولز و اتریش» و «اسکاتلند و اوکراین» به مصاف هم میروند و دو تیم برنده، ۵ روز بعد در رقابتی نزدیک، تکلیف اولین تیم صعودکننده را روشن خواهد کرد.
توجه کنید تیمهایی که نامشان اول آمده، میزبان این رقابتهای نفسگیر هستند و در مرحله دوم هم یکی از دو تیم ولز یا اتریش میزبان خواهد بود. اتریش با داوید آلابا میتواند از این گروه به نسبت ساده صعود کند؛ هر چند اوکراین بحرانزده هم با تمامی مشکلات موجود، از نظر فنی پتانسیل صعود را دارد. در پلیآف گروه B اروپا و با کنار گذاشته شدن روسیه، لهستان به شکل مستقیم به دور دوم رفته و در خانه پذیرای برنده بازی سوئد و جمهوری چک خواهد بود. به نظر میرسد که جنگ لواندوفسکی و کولوسفسکی، برنده این دیدار دوم را تعیین خواهد کرد.
جنگ اصلی اروپا در پلیآف گروه C است؛ جایی که در مرحله اول «پرتغال و ترکیه» و «ایتالیا و مقدونیه» به مصاف هم میروند و دو تیم برنده، بازی سرنوشتساز گروه مرگ را در لیسبون برگزار خواهند کرد. پرتغال یا مجموعه ستارگان خود به رهبری کریستیانو رونالدو در هر دو بازی پلیآف میزبان است و به نظر شانس بیشتری برای صعود به نسبت ایتالیای مانچینی دارد تا قهرمان ۴دوره جام جهانی برای دومین بار متوالی از صعود به مرحله نهایی این رقابتها باز بماند.با این متهمان آشنا شوید…
جورجینیو
متهم اصلی عدم صعود مستقیم تیم ملی ایتالیا به جام جهانی و رویارویی این تیم با پرتغالیهای مدعی، یک برزیلی است! خورخه لوئیز فرلو فیلهو ملقب به جورجینیو که ۳۰ سال پیش در برزیل به دنیا آمده و از نوجوانی به ایتالیا آمده تا در تیم ورونا بازی کند. او تا سال ۲۰۱۴ در این تیم رده دو ایتالیایی بازی کرد تا به تیم مدعی ناپولی ملحق شود. جورجینیو ۴ سال در تیم محبوب بندر ناپل بازی کرد و در ۱۳۳ بازی، تنها ۲ گل زد.
سپس به چلسی ملحق شد و طی حدود ۴ سالی که در خط میانی این تیم به میدان رفته، ۱۹ گل به ثمر رسانده است. او ۴۲ بار پیراهن آتزوری را هم به تن کرده و ۵ گل زده است.جورجینیو در دو بازی رفت و برگشت ایتالیا با سوئیس در مرحله مقدماتی جام جهانی، دو پنالتی سرنوشتساز را از دست داد تا لاجوردیها را به بازی پلیآف برساند. در صورت ناکامی ایتالیا در رسیدن به جام جهانی قطر، قطعاً سیل انتقادها متوجه این بازیکن برزیلی خواهد شد.
فرناندز
دومین متهم یک پرتغالی است. برونو میگل بورخس فرناندز یا همان برونو فرناندز یونایتدها که در تیم ملی پرتغال مثل یک سایه بازی میکند و بدترین نمایشها را با پیراهن این تیم دارد. او در رقابتهای مقدماتی جام جهانی آنقدر ضعیف بازی کرد که در چند بازی آخر معمولا بهعنوان یار تعویضی به میدان میآمد و پرتغال را ۱۰ نفره میکرد! برونو فرناندز ۲۷ ساله، فوتبال خود را از تیم بوآویشتا آغاز کرد و پس از ۸ فصل بازی در این تیم، دو دوره ناموفق در تیمهای ایتالیایی اودینزه و سامپدوریا را پشتسر گذاشت
تا سال ۲۰۱۷ به اسپورتینگ لیسبون ملحق شده و در این تیم شکوفا شود. او از سال ۲۰۲۰ در منچستریونایتد بازی میکند و همانقدر که در بازیسازی و گلزنی برای قرمزهای اولدترافورد موفق بوده، در تیم ملی پرتغال مهرهای ناکارآمد نشان داده است.البته پرتغالیها در درون دروازه، خط دفاع و مهاجم کلاسیک شماره ۹ هم مشکل جدی دارند و سرمربی محتاط و ضعیف آنها هم نشان داده که به دوران بازنشستگی نزدیک شده است.
دنی ماکلی
این داور مشهور ۳۹ ساله هلندی که در شهر روتردام بازرس پلیس است و از سال ۲۰۱۱ در فهرست داوران فیفا قرار گرفته هم یکی از متهمان عدم صعود مستقیم پرتغال به جام جهانی است. ماکلی در دیدار رفت پرتغال و صربستان در شهر بلگراد، گل دقیقه ۹۰ رونالدو که به وضوح از خط دروازه رد شده بود را تشخیص نداد تا بازی با تساوی ۲-۲ به پایان رسیده و دو امتیاز مهم از اندوخته پرتغالیها کسر شود و CR7 و یارانش به پلیآف بروند. داور هلندی بعدها از سرمربی پرتغال عذرخواهی کرد، اما این سوال که چگونه در این بازی رسمی دنی ماکلی از سیستم لرزشی عبور توپ از خط دروازه استفاده نکرد، بیپاسخ باقی ماند.
اینفانتینو
جیانی اینفانتینو رئیس سوئیسی فیفا که اصلیت ایتالیایی دارد هم در رویارویی پرتغال و ایتالیا و حذف قطعی یکی از این دو تیم مطرح اروپایی بیتقصیر نیست. داستان به سیدبندی مرحله پلیآف رقابتهای جام جهانی در قاره اروپا برمیگردد که با بدسلیقگی و شاید اعمال نظر باعث شده تا این دو غول اروپایی به هم بخورند. اینفانتینو بارها نشان داده که بخاطر حفظ کرسی خود در راس فیفا از هیچ اقدامی برای جلب نظر تیمهای ضعیفتر نمیگذرد و شاگرد خلف او چفرین اسلوونیایی هم با چنین منطقی، کار را پیش میبرد تا بلکه یک دوره ریاست خود را بر بلندای فوتبال اروپا تمدید کند.
داستان آفریقا
مدل عجیب رویارویی پرتغال و ایتالیا در آفریقا هم وجود دارد؛ جایی که با یک سیدبندی شگفتانگیز، مصر و سنگال در بازیهای پلیآف قاره سیاه به هم خوردند تا یکی از دو تیم فینالیست جام ملتهای آفریقا از حضور در قطر ۲۰۲۲ محروم شود. البته پس از اعمال محرومیت علیه «احمد احمد» رئیس سابق کنفدراسیون فوتبال آفریقا، پاتریس موتسپه اهل آفریقای جنوبی تلاش زیادی برای سامان دادن به اوضاع فوتبال در این قاره داشته
اما این مدل سیدبندی و رویارویی عجیب مصر و سنگال، شرایط را نابسامان کرده و معلوم نیست در پایان جنگ قدرت یاران مانه و صلاح، فوتبال آفریقا به کدام سمت و سو خواهد رفت. دیگر بازیهای پلیآف آفریقا برای معرفی ۴ سهمیه باقیمانده این قاره نیز به شرح «غنا و نیجریه»، «کامرون و الجزایر»، «مالی و تونس»، «کنگو و مراکش» است.
جنگ پنجمی جنوبیها
در آمریکای جنوبی هم جنگ بر سر سهمیه پنجم و راهیابی به بازی پلیآف (با تیم پنجم آسیا که احتمالاً استرالیاست) داغ است و به نظر میرسد پرو بازی آخر خود با پاراگوئه را ببرد و شیلی و کلمبیا را پشتسر بگذارد.
پیشبینی سیدبندی جام جهانی قطر
اگرچه در اغلب قارهها هنوز دو بازی پایانی مرحله مقدماتی و رقابتهای پلیآف باقی مانده و تکلیف تیمهای صعودکننده و رنکینگ نهایی فیفا مشخص نیست، اما برای اولین بار قصد داریم سیدبندی جام جهانی قطر را در ۸ گروه ۴ تیمی پیشبینی کنیم.
سید ۱: قطر، بلژیک، برزیل، فرانسه، آرژانتین، انگلیس، اسپانیا، پرتغال (یا ایتالیا)
سید ۲: دانمارک، هلند، آلمان، مکزیک، آمریکا، سوئیس، کرواسی، اروگوئه
سید ۳: سوئد (یا لهستان)، سنگال، ایران، ژاپن، مراکش، صربستان، اوکراین (یا اتریش)، تونس
سید ۴: کرهجنوبی، نیجریه (یا غنا)، کانادا، استرالیا، اکوادور، کامرون (یا الجزایر)، عربستان سعودی، کاستاریکا (یا نیوزیلند)
قرعهکشی نمادین حریفان ایران: انگلیس، آمریکا، نیجریه
توضیح دادیم که هنوز فهرست تیمهای منتخب جام جهانی نهایی نشده و رنکینگ ماه آوریل فیفا هم اعلام نشده، اما تا همین جای کار و براساس سیدبندی فوق که ملاحظه کردید، به شکل نمادین جام جهانی را قرعهکشی کردیم تا حریفان ایران در قطر ۲۰۲۲ مشخص شوند. البته امکان یکی دو جابهجایی مهم در این سیدبندی هست. جایی که اگر ایران دو بازی بعدی خود را ببرد و مثلاً اروگوئه و آمریکا یا مکزیک صعود نکنند (که خیلی بعید است) و سنگال هم از پس مصر برنیاید، شاید به سید ۲ برود و داستان قرعهکشی برای ما عوض شود.
همین قضیه میتواند برای ژاپن هم اتفاق بیفتد و یا کرهجنوبی با دو برد به سید ۳ برود و منطق این داستان را بههم بزند. ضمن این که اگر کلمبیا یا پرو یا ولز نیز صعود کنند (که باز هم احتمال آن کم است) سیدبندی ۲ و ۳ تغییر میکند.
طریقه این قرعهکشی نمادین را به سبک قرعهکشی مرسوم رقابتهای جهانی انجام دادیم که ابتدا از گلدان اول نام یک تیم سید ۱ را برداشته و با مشخص شدن عدد گروه، حریفان تیمهای سرگروه جدول را از سید ۲ و ۳ و ۴ بهصورت قرعه خارج کردیم تا ترکیب گروههای هشتگانه مشخص شود.
البته فیفا برخی ملاحظات را در گروهبندیها در نظر میگیرد که ما نیز سعی کردیم آن را رعایت کنیم. مثلاً با قرار گرفتن صربستان و سوئد یا لهستان در سید ۳ امکان برخورد ۳ تیم اروپایی در یک گروه متصور نیست. همین موضوع در مورد رویارویی احتمالی تیمهای آسیایی و آفریقایی و آمریکای مرکزی و جنوبی هم لحاظ میشود.این قرعهکشی را به سبک کلاسیک آن انجام دادیم و ایران در گروه ۶ با تیمهای انگلیس، آمریکا و نیجریه (یا غنا) همگروه شد.
نتایج کامل این قرعهکشی نمادین به این شرح است:
گروه اول: آرژانتین، هلند، اوکراین (اتریش)، کانادا
گروه دوم: قطر، آلمان، سنگال، اکوادور
گروه سوم: پرتغال (ایتالیا)، کرواسی، مراکش، عربستان سعودی
گروه چهارم: بلژیک، اروگوئه، سوئد (لهستان)، کاستاریکا (نیوزیلند)
گروه پنجم: برزیل، دانمارک، تونس، استرالیا
گروه ششم: انگلیس، آمریکا، ایران، نیجریه (غنا)
گروه هفتم: فرانسه، سوئیس، ژاپن، کامرون
گروه هشتم: اسپانیا، مکزیک، صربستان، کرهجنوبی