معرفی دوج چلنجر مدل ۲۰۲۲

روزنامه هفت صبح، ارسلان سلیمانیان| شاید بسیاری از ما سنمان قد ندهد تا دهه شصت و هفتاد میلادی را به خاطر بیاوریم اما بزرگترهایی که دوران جوانیشان را با «ماشین بازی» گذراندهاند حتما به خاطر دارند که ماشینهای عضلانی آمریکایی (اصطلاحا ماسلکارها) ستاره خیابانهای آن ایام بودند. دورانی که آمریکاییها با موستانگ و کوروت و چلنجر، حسابی دلربایی میکردند و خوب میفروختند. در آن دوران، همه صنعت خودروسازی یک طرف قرار داشت و خودروهای عضلانی آمریکایی یک طرف!
اما ظهور یک باره بحران نفتی دهه ۹۰ و به موازات آن پیشرفت چشمگیر آسیاییها در یکی دو دهه اخیر و گرایش بازارهای پرمصرف به محصولات اروپایی و ژاپنی سبب شد تا خودروسازان آمریکایی دچار افول شده و به یک خواب زمستانی طولانی بروند. بسیاری از برندهای مطرح آمریکایی که در دهههای میانی قرن بیستم حرف اول بازارهای مطرح جهانی را میزدند ناگهان ورشکسته شده و به تاریخ پیوستند.
همچنین دیگر برندهای باقی مانده نیز از طریق واگذاری سهام به شرکتهای چندملیتی یا دریافت وامهای چند میلیارد دلاری از دولت آمریکا توانستند پایههای شکننده خود را حفظ کنند. یکی از برندهایی که پس از سالم ماندن از گزند بحرانهای گریبانگیر خودروسازان آمریکایی توانست به حیات خود ادامه دهد، «دوج» (DODGE) است. این برند کهنهکار اخیرا و با تغییر استراتژی خود در طراحی و عرضه محصولات جدید امیدوار است که ایام پرفروغ گذشته را تکرار کند.
بازگشت چلنجر
دوجChallenger مدل ۲۰۲۲ جدیدترین محصول شرکت دوج بوده که قرار است دوران پرفراز و نشیب این برند در چند سال اخیر را به دست فراموشی سپرده و سهم بیشتری را از بازار خودروهای اسپرت برای دوج دست و پا کند. این شرکت امیدوار است که با چلنجر جدید در برخی بازارهای نوظهور مثل بازار آسیای غربی و آفریقا خوش درخشیده و دوران طلایی آمریکاییها را زنده سازد. شاید مهمترین قدم برای این کار، بازیابی اصالت چلنجر در قامت یک خودروی عضلانی باشد.
طراحان دوج به خوبی از پس این وظیفه سنگین برآمدهاند و چلنجر جدید چهرهای کاملا عضلانی و تهاجمی دارد که عصر نوستالژیک یکهتازی آمریکاییها را در اذهان علاقهمندان زنده میسازد. مدل پایه این خودرو زیر کاپوت خود پیشرانهای ۶ سیلندر به حجم ۶/۳ لیتر جای داده که توانایی تولید ۳۰۵ اسب بخار قدرت را در دور موتور ۶۰۰۰ rpm داراست. قدرت خروجی پیشرانه چلنجر توسط جعبه دنده ۸ سرعته خودکار به چرخهای خودرو منتقل میشود.
هرچند مهندسان دوج برای رانندگانی که حتی یک اسب بخار قدرت را به هدر نمیدهند جعبه دنده شش سرعته دستی نیز در نظر گرفتهاند که میتوان چلنجر را مجهز به این جعبه دنده سفارش داد. پیشرانه ۳۰۵ اسبی چلنجر توانایی این را دارد که غول ۱۷۰۰ کیلوگرمی دوج را در عرض ۹/۵ ثانیه از حالت سکون به مرز سرعت یکصد کیلومتر بر ساعت رسانده و پس از آن عقربه سرعتسنج این خودرو را به رقم دیوانه کننده ۲۹۳ کیلومتر بر ساعت برساند.
با این حساب چلنجر را باید چابکتر و سریعتر از بسیاری از رقبای اروپایی و ژاپنی خود دانست. چلنجر جدید به لطف سامانه کنترل پایداری سه حالته و کاهش ارتفاع سیستم تعلیق میتواند حداکثر شتاب جانبی به میزان ۹/۰ جی را تحمل کند تا از این حیث در زمره بهترین کوپههای جهان قرار گیرد.
مهندسان دوج مدعیاند که برای بهسازی تواناییهای دینامیکی این خودرو بیش از ۱۸ ماه زمان صرف کردهاند تا چلنجر چیزی باشد که الان به دست مشتریان خود می رسد. جالب آنکه ضریب آیرودینامیکی این خودرو ۳۵/۰ cd اندازهگیری شده تا مشخص شود که طراحان و مهندسان دوج برای دستیابی به بهترین خصوصیات دینامیکی از هیچ چیز دریغ نکردهاند.
چلنجر جدید با چه قیمتی خواهدآمد؟
از همان نخستین روزهایی که تصاویر اولیه مدل جدید چلنجر منتشر شد، بسیاری از رسانههای تخصصی و البته علاقهمندان صنعت خودروسازی منتظر بودند تا ببینند این خودرو چه زمانی و با چه قیمتی به بازار میآید. با آنکه هنوز قیمت دقیق این کوپه عضلانی اعلام نشده اما پیشبینی میشود نسخه پایه چلنجر جدید با قیمت تقریبی ۳۰ الی ۴۰ هزار دلار به بازار عرضه شود. البته که این رقم در مدلهای ۸ سیلندر فول به حدود ۷۰ هزار دلار خواهد رسید.