
روزنامه هفت صبح، مصطفی آرانی| این هفته به چهار سوال مطرح شده توسط کاربران سایت دادراه پاسخ خواهیم داد:
سوال یک: اتومبیلی را از یک نمایشگاهدار خریدم. بعد از امضای قولنامه و رد و بدل شدن چک متوجه شدیم که قیمت خیلی بالاتر حساب شده و متضرر شدیم. قولنامه دستی است و نمایشگاهدار آن را به ما تحویل نداده ولی میدانم که بند فسخ ندارد. چه باید کرد؟
پاسخ (با استفاده از نظرات وکلای سایت دادراه): ابتدا اظهارنامهای به نمایشگاهدار ارائه کنید و در آن رسما اراده خود مبنی بر فسخ قرارداد را با علت آن ذکر کنید. سپس در صورت عدم افاقه این کار و عدم توجه نمایشگاهدار میتوانید با دو دلیل خیار غبن (به معنای ضرر) یا تدلیس (به معنای فریب کاری) از فرد موردنظر شکایت کنید. شکایت به اتحادیه نیز میتواند برای شما راهگشا باشد.
سوال دو: دخترم بیش از یکسال است با پسری آشنا شده. تازه فهمیدیم که آن پسر دست بزن دارد و آدم به شدت عصبی و پرخطری است. به او میگوییم از زندگی دختر ما برو و میگوید: «آبرویتان را جلوی همسایهها میبرم و زندهتان نمیگذارم». ضمنا گفته «اگر به پدرم بگویید؛ میآیم در خانه و آبروریزی میکنم.» باید چه کنیم؟
پاسخ: موارد ضرب و شتم را با حضور پلیس ۱۱۰ و نیز با حضور در پزشکی قانونی مستندسازی کرده و سپس به اتهام ضرب و شتم و نیز تهدید از وی شکایت کنید.
سوال سه: مادرم از ترس برادربزرگم خانه را به نام خواهرم کوچکم کرده است. (مالکیت را منتقل کرده است) در آن زمان در حرف گفت به امانت دست ایشان است تا بعد از مرگ بین شما تقسیم شود. آیا ما میتوانیم حقمان را از خواهر کوچک بگیریم؟
پاسخ: شما در ملکی که به خواهرتان منتقل شده حقی ندارید که بخواهید آن را از وی بگیرید. در صورتی حق داشتید که به طور مثال این ملک تا زمان مرگ مادرتان برای استفاده در اختیار خواهرتان قرار میگرفت ولی حالا آن خانه به نام خواهرتان است ولو اینکه مادرتان در حرف از امانت صحبت کرده باشد.
سوال چهار: همسر من فردی زرنگ است و ظاهراً از کسی درس میگیرد. ما با هم قرار گذاشتیم در ازای بخشیدن مهریه و اجرتالمثل و نفقه، من سه دانگ خانه را در دفتر خانه اسناد رسمی به نامش بزنم و ایشان از من جدا شود و تا زمانی که مشتری برای خانه نیامده برای خرید، همچنان در خانه با هم زندگی کنیم. هنوز هم دادگاه، رای برای جدایی نداده است. ایشان میتواند خانه را بدون اطلاع من به دیگران واگذار کند؟
پاسخ: بله. با توجه به مالکیت ایشان بر آن سه دنگ، وی میتواند سهم خود را بفروشد. بنابراین بهتر است ضمن حضور در دفترخانه برای بخشیدن مهریه و انتقال سند، به طور موقت تا زمان فروش خانه یا تا زمانی مشخص مثل یک سال، حق نقل و انتقال ملک را هم از یکدیگر سلب کنید مگر اینکه به شخصی واگذار شود که شش دانگ ملک را خریداری کرده باشد.
دوشنبه هر هفته به پرسشهای حقوقی شهروندان پاسخ میدهیم. شما هم میتوانید سوالات خود را به دو نشانی الکترونیکی زیر یا پیامک ۰۹۲۰۲۰۰۱۷۰۷ ارسال کنید:
PR@7sobh.com
Mo.masjedi@gmail.com