کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۷۴۴۲۳
تاریخ خبر:

زلزله سی سخت کهگیلویه چقدر تلفات برجا گذاشت؟

کیامرث حاجی‌زاده معاون عمرانی استاندار استان کهگیلویه و بویر احمد صبح امروز در یاسوج اظهار کرد: خوشبختانه زلزله شب گذشته در شهر سی‌سخت تلفات جانی نداشته است.

او با بیان اینکه ستاد بحران را در شهر سی‌سخت تشکیل خواهیم داد تا به ارزیابی میزان خسارت‌ها پرداخته شود افزود: در حال حاضر آب و برق و گاز این شهر مشکلی ندارد.

او در پاسخ به این سوال که از روستاها چه خبری دارید و آیا مشکل جدی وجود دارد خاطرنشان کرد: در روستاها نیز زلزله خرابی‌هایی به بار آورده اما خوشبختانه تلفات جانی نداشته‌ایم.

آنچه که در سطح شهر دیده می‌شود خسارت بالا به منازل مسکونی است همچنین بیشتر دیوار باغات سطح شهر فرو ریخته است. جلسه ستاد بحران استان تا ساعتی دیگر با حضور مسئولان استان برگزار می شود.

گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که تمانی نانوایان سطح شهر تعطیل بوده و هیچگونه واحد صنفی باز نمی باشد؛ مسئولان هر چه زودتر به فکر برطرف کردن و تامین مایجتاج ضروری مردم باشند.

شب گذشته زلزله‌ای نسبتا شدید با قدرت ۵.۶ ریشتر شهر سی سخت مرکز شهرستان دنا و یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند، تصاویر منتشر شده از این زلزله نشان می‌دادند که این زلزله منجر به خرابی‌های زیادی شده است.

به گفته رئیس جمعیت هلال احمر این زلزله تاکنون خسارت جانی نداشته است و ۲۳ نفر مصدوم شدند که خوشبختانه اکثر آن‌ها به شکل سرپایی درمان شده‌اند.

مهدی زارع، استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی درباره زلزله دیشب سی‌سنگ گفت: زلزله‌ای که ساعت ۲۲:۰۵، ۲۹ بهمن ۹۸ در شمال یاسوج و نزدیکی سی‌سخت رخ داد، در اثر یک گسلش فشاری در عمق بین ۱۰ تا ۱۸ کیلومتری رخ داد و بزرگای آن ۵.۴ محاسبه شده بود

او توضیح داد: دو روز قبل یک زمین‌لرزه کوچک‌تری در همان پهنا اتفاق افتاده بود، دیشب زلزله‌ای با بزرگی متوسط یعنی ۵.۴ رخ داد. معمولا پشت زلزله‌هایی که در چنین منطقه‌ای اتفاق می‌افتد، مجموعه‌ای از پس لرزه‌ها ایجاد می‌شود و طبیعی است که در ساعات بعد زلزله پس لرزه‌های مختلفی در پهنه کانونی این زمین‌لرزه اتفاق بیافتد.

زارع درباره شتاب این زلزله گفت: از ایستگاه شتاب‌نگاری سی‌سخت گزارش داده شده است که شتاب حداکثر در شهر سی‌سخت نزدیک نصف شتاب جاذبه زمین بود و این خودش نشان دهنده تکان شدیدی است که در پهنه مرکزی مردم حس کردند و احتمالا خرابی‌هایی برای ساختمان‌های ضعیف و روستایی داشته است، چراکه این شتاب، شتاب نسبتا قابل توجهی است.

استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی افزود: از طرف دیگر،این زلزله را در پهنه نسبتا وسیعی از شیراز تا استان خوزستان و بخش‌هایی از لرستان حس کردند.

زارع گفت: به هر حال این منطقه که در پهنه گسل‌های دنا و شکستگی‌های مرکز زاگرس میانی واقع شده، منطقه‌ای است که از نظر زمین ساختی گسل‌های متعدد و فعال دارد و سابقه لرزه‌خیزی زلزله‌های مختلف در این منطقه وجود دارد، از جمله زلزله‌ای که در سال ۱۳۶۵ در نورآباد شهرستان ممسنی اتفاق افتاد.

او بیان کرد: به هر حال زلزله با بزرگی ۵.۴ زلزله‌ای است که می‌تواند در منطقه زاگرس منجر به ایجاد خرابی‌هایی بشود، امیدوارم این خرابی‌ها محدود باشد و انتظار پس‌لرزه هم با این میزان از بزرگی می‌توان داشت.

زارع در پایان عنوان کرد: البته این زلزله به گسل‌های دورتر از خودش مثل تهران و مشهد قاعدتا کاری ندارد، به همین دلیل براساس اطلاعات موجود این زلزله نشان دهنده نکته خاصی از نظر زمین‌شناختی برای شهرهای دیگر نیست.

کدخبر: ۳۷۴۴۲۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر