کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۴۷۰۵۷۶
تاریخ خبر:

راهنمای فوری ‌خرید موبایل در بازه ۲ تا ۱۰ میلیون تومان

راهنمای فوری ‌خرید موبایل در بازه ۲ تا ۱۰ میلیون تومان

روزنامه هفت صبح، گروه بازار| بازه قیمت دو تا ۱۰ میلیون در بازار موبایل یک محدوده استراتژیک به‌شمار می‌رود. اگر خریداران آیفون که با ولعی سیری‌ناپذیر تحت هر شرایطی اپل را دنبال می‌کنند یا گروهی کاربر مشتاق سختی‌دیده که حاضر هستند کلیه‌هایشان را بفروشند تا از شر گوشی‌های ارزان‌قیمت و ساده در امان باشند را استثنا بدانیم، تقریبا ۹۸‌درصد گوشی‌های موبایل‌ پرفروش در بازه دو تا ۱۰ میلیون تومان قرار می‌گیرند. الهه تکنولوژی با علم بر این داستان، سخاوتمندانه تلاش کرده دست روی سر این گوشی‌ها بکشد و ظاهر و باطن‌شان را به زلم زیمبوهای رنگارنگ بیاراید.

از دوربین‌ سه‌گانه و چهارگانه گرفته تا نمایشگر بزرگ در حد سینی چای و باتری پرتوان با ظرفیت بالا و قابلیت شارژسریع. در چند مورد هم به آنها توانایی شارژ معکوس و رنگ‌های دلفریب عطا کرده تا مبادا در میدان رقابت کم بیاورند. از آن‌طرف تولیدکننده‌هایی که همه‌چیز را شکل پول می‌بینند، این بخش بازار را هدف قرار داده‌اند و در نتیجه فعالیت شبانه‌روزی‌شان جمعیت گوشی‌های حاضر در بازه دو تا ۱۰ میلیون تومان رسما به ۱۰۰ تا می‌رسد. خبر خوب اینکه این نوشته کمک می‌کند در میدان مین سرتان را بالا بگیرید و از میان آنها یک جنگجوی قهار آماده به رزم و همیشه پا در رکاب انتخاب کنید.

‌ذره‌بین؛ پادشاه جدید گوشی‌های ارزان‌قیمت را بشناسید
گلکسی A12 Nacho پس از تجربه یک‌ دوره پادشاهی طولانی‌مدت، بالاخره عنوان پرفروش‌ترین گوشی بازار موبایل ایران را از دست داده است. جانشین گوشی محبوب و ارزانِ قدیمیِ سامسونگ کسی نیست جز گلکسی A13 که تقریبا هفت‌ماه پس از A12 ناچو معرفی شده. در نگاه اول تفاوت زیادی بین آنها دیده نمی‌شود. قیمت گلکسی A12 ناچو و گلکسی A13 بسیار به‌هم نزدیک است با این حال حداقل هفت دلیل فنی و اقتصادی برای کنار گذاشتن سامسونگ Galaxy A12 Nacho و انتخاب A13 وجود دارد.

شماره یک| گلکسی A13 کمی بلندتر، کمی پهن‌تر و کمی نازک‌تر از برادر بزرگ‌تر خود یعنی A12 ناچو است. ارتفاع گوشی جدید سامسونگ به ۱۶۵ میلیمتر می‌رسد، عرض آن معادل ۷۶.۴ میلیمتر است و ضخامت آن را باید ۸.۸ میلیمتر تصور کنید. در حالی که A12 را با ارتفاع ۱۶۴ میلیمتر، عرض ۷۵.۸ میلیمتر و ضخامت ۸.۹ میلیمتر عرضه کرده بودند. مهمترین تفاوت A13 با A12 کاهش ۱۰ گرمی وزن است. سامسونگ توانسته وزن گوشی جدید را از ۲۰۵ گرم به ۱۹۵ گرم برساند. روی کاغذ موفقیت بزرگی است، اما در عمل همچنان با یک گوشی سنگین و ضخیم روبه‌رو هستیم که می‌تواند به‌مرور کسالت‌بار و خسته‌کننده شود.

شماره دو| گلکسی A13 با تراشه مرکزی اگزینوس ۸۵۰ عرضه شده که کنار خود پردازنده گرافیکی Mali G52 را می‌بینید. گلکسی A12 دقیقا با همین تراشه و پردازنده گرافیکی، ۱۰ ماه در بازار جنگیده و نتایج خوبی گرفته، اما وجود همان‌ها روی گوشی جدید حداقل باید مایه خجالت سامسونگ باشد. خریداران در بازار نظر دیگری دارند. بیشتر آن‌ها یک گوشی ارزان و همه‌فن‌حریف می‌خواهند و وقتی A12 یا A13 را جلویشان بگذارید، غر نمی‌زنند. وضعیت بازار موبایل همه را قانع بار آورده است. گلکسی A13 در سه نسخه عرضه شده است. دو تا مدل با حافظه موقت چهار گیگابایتی که به فضای ذخیره‌سازی ۶۴ گیگابایت و ۱۲۸ گیگابایت مجهز هستند و یک نسخه با حافظه موقت شش گیگابایتی و ۱۲۸ گیگ فضای ذخیره‌سازی. مشخص است که برای کدامیک از آنها باید پول بیشتری پرداخت کرد.

شماره سه| گلکسی A13 در بخش نمایشگر جهشی بزرگ نسبت به A12 تجربه می‌کند. قبلا خریداران با صفحه‌نمایش ۶.۵ اینچی روبه‌رو بودند که با استفاده از فناوری IPS ساخته شده بود و با اینکه تمام زور خود را می‌زند، نمی‌توانست تصاویر را با کیفیتی بهتر از ۷۲۰p نمایش دهد. نسبت صفحه‌نمایش و بدنه به ۸۲‌درصد می‌رسید و تراکم پیکسلی در آن نهایتا معادل ۲۷۰ppi بود. سامسونگ تصمیم گرفته در طراحی A13، دست‌ودلبازانه عمل کند. اول سایز نمایشگر را با ۶.۶ اینچ افزایش داده، بعد دستور داده کیفیت نمایش تصاویر را به تمام HD برسانند و ترتیبی اتخاذ کنند تا در هر نقطه از نمایشگر ۴۰۰ پیکسل جا شود. در انتها نسبت صفحه‌نمایش به بدنه را یک درصد افزایش داده‌اند. به این ترتیب نمایشگر Galaxy A13 بزرگتر، بهتر، دقیق‌تر و در یک کلمه، چشم‌نوازتر از A12 ناچو است.

شماره چهار| گلکسی A12 ناچو با چهار دوربین کار می‌کرد. حسگر اصلی آن از نوع واید با دقت ۴۸ مگاپیکسل و دریچه دیافراگم f/2.0 انتخاب شده بود و در کنارش حسگر پنج مگاپیکسلی اولترا واید، حسگر دو مگاپیکسلی ماکرو و حسگر دو مگاپیکسلی تشخیص عمق را می‌دیدیم. در A13 ترکیب چهارتایی دوربین اصلی حفظ شده، اما با وسواس زیاد تلاش کرده‌اند عملکرد آن را ارتقا دهند. برای این کار حسگر اصلی ۵۰ مگاپیکسلی واید با دریچه دیافراگم f/1.8 به کار گرفته شده است. عکس‌هایی که با این دوربین می‌گیرید، کیفیت بهتری خواهند داشت. عجیب است که سامسونگ بابت این تغییر، پول اضافی از خریداران دریافت نمی‌کند.

شماره پنج| A13 وقتی از جعبه خارج می‌شود با سیستم‌عامل اندروید ۱۲ کار می‌کند. روی A12 ناچو اندروید نسخه ۱۱ نصب شده بود. بعضی‌ها می‌گویند نباید خیلی سخت گرفت. حداقل در این یک مورد حق با آنهاست. به‌خصوص اینکه سامسونگ اعلام کرده گلکسی A13 و A12 ناچو هر دو در فهرست دریافت‌کنندگان به‌روزرسانی اندروید ۱۳ قرار دارند، اما به‌هرحال عدل و انصاف حکم می‌کند اینجا هم به برتری A13 اشاره کنیم.

شماره شش| گلکسی A13 گوشی جدیدتر و بهتری است، اما سازوکار عجیب فروشنده‌ها که می‌گویند تقاضا برای هرچی زیاد بود، پس قیمتش را بالا می‌بریم، باعث شده در بعضی مواقع گلکسی A12 ناچو را گران‌تر بفروشند. مثلا نسخه چهار گیگابایت A12 با حافظه ۶۴ گیگابایت الان چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است در حالی‌که A13 با همین مشخصات را می‌توانید چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بخرید. این وضعیت را در مورد نسخه چهار گیگابایت با حافظه ۱۲۸ گیگ هم شاهد هستیم و فروشنده‌ها این نسخه‌های A13 و A12 ناچو را به‌ترتیب چهار میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و پنج تومان می‌فروشند. فقط اگر احساس کنید زرنگ هستید و روی نسخه شش گیگابایت با حافظه ۱۲۸ گیگ دست بگذارید، حساب و کتاب‌ها درست درمی‌آیند و باید برای A13 پنج میلیون و ۶۳۰ هزار تومان و برای A12 ناچو باید پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پول خرج کنید.

شماره هفت| گلکسی A12 ناچو را می‌توانستید در رنگ‌های سنتی و معمولی مثل مشکی، سفید و آبی خریداری کنید. گلکسی A13 مشکی و سفید همچنان در دسترس هستند، اما سامسونگ برای تنوع یک رنگ آبی و صورتی پاستیلی اضافه کرده تا انتخاب حداقل برای خانم‌ها سخت شود. هرچند خود تولیدکننده اصرار دارد به‌جای صورتی پاستیلی بگوییم گلبهی.

رادار؛‌ ردپای موبایل‌های جدید در بازه دو تا ۱۰ میلیون
نوکیا C21 جزو ارزان‌ترین گوشی‌های موجود در بازار موبایل است. آن را حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌فروشند. نمایشگر ۶.۵ اینچی از نوع IPS، تراشه ۲۸ نانومتری Unisoc، دوربین اصلی هشت مگاپیکسل و باتری سه هزارمیلی‌آمپرساعت تمام چیزی است که محصول اقتصادی نوکیا ارائه می‌کند. اگر بتوانید تقریبا یک میلیون تومان به بودجه‌تان اضافه کنید، آن‌وقت امکان خرید Redmi 10C شیائومی را خواهید داشت. برتری بزرگ نماینده شیائومی مجهز شدن به تراشه شش نانومتری اسنپدراگون ۶۸۰ است. دوربین ۵۰ مگاپیکسل و باتری پنج هزار میلی‌آمپرساعت از دیگر مشخصات این گوشی اقتصادی است.

در بازه قیمت چهار تا پنج میلیون، حداقل سه محصول تازه‌نفس داریم. آنرX7، Y70 هوآوی و گلکسی A23 سامسونگ. برای خرید آنر X7 باید ۴.۵ میلیون تومان پول بپردازید. صفحه نمایش IPS، تراشه شش نانومتری اسنپدراگون ۶۸۰، دوربین با حسگر اصلی ۴۸ مگاپیکسل و باتری پنج هزارمیلی‌آمپر ساعت مهمترین مشخصات این مدل است. هوآوی Y70 به نمایشگر TFT، دوربین ۴۸ مگاپیکسل و باتری شش هزارمیلی‌آمپر ساعت مجهز است. نسخه ۶۴ گیگابایت گلکسی A23 سامسونگ را با رم چهار گیگابایت باشید می‌توان زیر پنج میلیون تومان خرید. بررسی مشخصات گلکسی A23 سامسونگ نشان می‌دهد تفاوت چشمگیری نسبت به دو مدل قبلی ندارد.

شیائومیRedmi Note 11s با فضای ذخیره‌سازی ۶۴ گیگابایت و حافظه موقت چهار گیگابایت حدود پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ارزش دارد. این میان‌رده نمایشگر ۶.۴ اینچی AMOLED، دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسل و باتری پنج هزار میلی‌آمپرساعت دارد اما بخش ناامید‌کننده ماجرا تراشه ۱۲ نانومتری مدیاتک آن است. با پول مورد نیاز برای خرید این گوشی می‌شود نیم‌نگاهی به Redmi 10 Prime نسخه ۲۰۲۲ داشت که هرچند دامنش به همان تراشه ۱۲ نانومتری مدیاتک زشت آلوده است اما با نمایشگر و دوربین بهتر تلاش می‌کند دل مشتریان را به‌دست بیاورد. برتری بزرگ این گوشی استفاده از باتری شش هزار میلی‌آمپرساعتی است.

جدید‌ترین محصول سری M سامسونگ یعنی گلکسی M23 در رتبه‌بعدی قرار گرفته؛ تقریبا چهار ماه از ورودش به بازار می‌گذرد و الان برای خرید آن باید حدود هفت میلیون تومان کنار گذاشت. خساست سامسونگ باعث شده در این گوشی با نمایشگر TFT روبه‌رو باشیم اما به‌عنوان نقطه قوت تراشه هشت نانومتری اسنپدراگون ۷۵۰ که با نسل پنج موبایل سازگار است را در اختیار داریم. حسگر اصلی ۵۰ مگاپیکسل در بخش دوربین، باتری پنج هزارمیلی‌آمپرساعت از دیگر مشخصات این گوشی جدید است.

اگر بتوانید حدود ۵۰۰ هزار تومان به بودجه‌تان اضافه کنید، امکان خرید گلکسی A33 نسخه نسل پنج را خواهید داشت که نمایشگر سوپر AMOLED، تراشه پنج نانومتری اگزینوس ۱۲۸۰، دوربین ۴۸ مگاپکسل و باتری پنج هزارمیلی‌آمپرساعت دارد. همچنین با بودجه تقریبی ۹.۵ تا ۱۰ میلیون تومان می‌توانید سراغ گلکسی A3 5G بروید و دست روی نسخه‌ای بگذارید که فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایت و حافظه موقت هشت گیگابایت دارد. این گوشی به دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسل مجهز است.

میان‌بر؛ جنتلمن مشکوک را بشناسید
آنهایی که می‌گویند در بازه دو تا ۱۰ میلیون ناچار به انتخاب بین بد و بدتر هستیم، یا جاهل هستند یا ناآگاه. دست‌کم می‌توان گفت با Poco X4 Pro آشنا نیستند. شیائومی Poco X4 Pro نسخه سازگار با نسل پنج موبایل، رتبه پنجم پرفروش‌ترین گوشی در بازه دو تا ۱۰ میلیون تومان را در اختیار دارد. رنگ مشکی آن ظاهری کاملا مردانه دارد و به لطف استفاده از طراحی مکعبی با خطوط صاف شیک مثل یک جنتلمن با کت‌وشلوار اتوکشیده به‌نظر می‌رسد.

پوکو X4 پرو ۵G در دو نسخه عرضه شده است. اولی یک گوشی مجهز به حافظه موقت شش گیگابایت و ۱۲۸ گیگ فضای ذخیره‌سازی با قیمت هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است. یک مدل بهینه شده از Poco X4 Pro در بازار پیدا می‌کنید با هشت گیگابایت حافظه موقت و ۲۵۶ گیگ فضای ذخیره‌سازی. اولی را فعلا هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان می‌فروشند و برای مدل بهینه باید هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۹ میلیون تومان کارت بکشید.

شیائومی Poco X4 Pro نسخه ۵G اسفند پارسال معرفی شده و تقریبا دو هفته بعد توانسته خودش را به بازار ایران برساند. اگر بخواهیم ویژگی‌های فنی مثبت Poco X4 Pro نسخه ۵G را فهرست کنیم، در همان ابتدا باید به نمایشگر ۶٫۷ اینچی تمام HD از نوع AMOLED اشاره کرد. صفحه‌ای شفاف، کم‌ادعا و کاملا مد روز با نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتز که جان می‌دهد برای بازی. شیائومی از پردازنده قدرتمند اسنپدراگون ۶۹۵ استفاده کرده است. این کار در کنار حافظه‌موقت شش و هشت گیگابایتی عملکردی سریع و روان را نوید می‌دهد. یک کارت صدآفرین هم باید برای باتری پنج هزار میلی‌آمپری گوشی درنظر بگیریم.

این باتری به قابلیت شارژ ۶۷ وات مجهز شده و به همین خاطر اگر در حالت خاموش آن را به آداپتور وصل کنید، ظرف مدت ۴۱ دقیقه به ۱۰۰‌درصد می‌رسد. معایب شیائومی Poco X4 Pro نسخه ۵G انگشت‌شمار هستند اما می‌توانند مشکل‌ساز باشند. در ابتدای فهرست باید ضخامت هشت میلیمتری و وزن سنگین ۲۰۵ گرمی را لحاظ کرد. عملکرد دوربین بد نیست اما در معرفی آن اغراق می‌کنند. وجود حسگر اثر انگشت در سمت راست بدنه یک بی‌سلیقگی دیگر است. عیب بعدی وجود Xiaomi 11 Lite 5G نسخه NE است که با مشخصاتی مشابه و هشت گیگ حافظه‌موقت تقریبا یک میلیون ارزان‌تر فروخته می‌شود.

سایر اخبارکاربران ویژه - اقتصادیرا از اینجا دنبال کنید.
کدخبر: ۴۷۰۵۷۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر