کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۶۸۳۶۳
تاریخ خبر:

دو میلیون دوز واکسن وارد می‌شود اما کی و از کجا؟

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه طبق اعلام وزارت بهداشت حدود دو میلیون دوز واکسن کرونا قبل از عید تهیه می‌شود، گفت: در این زمینه مذاکراتی با هند، چین و روسیه انجام شده است.

دکتر محمدرضا ظفرقندی در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد با وجود تحریم‌ها، پول کووکس را پرداخت کردیم؛ کووکس بر اساس سهمیه‌بندی واکسن کرونا را توزیع می‌کند مثلا در فاز اول به همه کشورها به اندازه سه درصد جمعیت شان واکسن ارائه می‌کند که زودتر از یک ماه آینده نمی‌رسد؛ در مرحله دوم هم ۲۰ درصد جمعیت کشورها را در نظر گرفته و توزیع می‌کنند؛ ما نیاز داریم واکسن را از مسیرهایی غیر از سازمان بهداشت جهانی برای کشور تهیه کنیم.

به گفته او واکسن‌هایی که در حال حاضر به مرحله علمی رسیده در کشورهای مختلف تولید شده است؛ یک واکسن به نام استرازنکا داریم که در سوئد تولید می‌شود اما مطالعه علمی آن در آکسفورد بوده و تولیدش در سوئد است و اکنون استرازنکا در کشورهای مختلف پایگاه تولید انبوه دارد به عنوان مثال ایران می‌تواند آن را از روسیه وارد کند زیرا یکی از مراکز تولید این واکسن در روسیه است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در خصوص منابع تامین واکسن کرونا اظهار کرد : واکسن می‌تواند از کشورهایی مانند روسیه و هند برای کشور تامین شود؛ اکنون در چین واکسن ویروس ضعیف شده و mRNA موجود است و کشور ترکیه ۵۰ میلیون دوز واکسن از چین پیش‌خرید کرده است.

وی خاطرنشان کرد: باید منبع خرید واکسن‌ متعدد باشد و از یک کانال کفایت نمی‌کند زیرا تولید محدود است و مذاکراتی با هند، چین و روسیه انجام داده‌ایم و توافقاتی حاصل شده است.

وی گفت: در برنامه دولت ما خرید واکسن آمریکایی چه فایزر و چه مدرنا، اساساً در دستور کار نبوده است؛ بالاخره واکسنی که وارد کشور می‌شود باید شرایطی را از جمله بحث اقتصادی و بحث حمل و نقل و انتقال ارز را داشته باشد که با توجه به محدودیت‌ها، مشکل انتقال ارز برای این خرید داشتیم و هم هزینه‌های آن قابل مقایسه نیست؛ به عنوان مثال واکسن استرازنکا حدو پنج تا ۶ دلار هزینه دارد در صورتی که واکسن‌های آمریکایی بسیار گران‌تر بوده و زنجیره سرد زیادی لازم داشت بنابراین عمدتاً خرید از این‌منابع مطرح نبوده اما از کشورهای مختلف دیگر می‌تواند تامین شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی همچنین درباره واکسن ایرانی ــ کوبایی بیان کرد: این ساخت واکسن بین انستیتو پاستور و کشور کوبا است. در کشور کوبا فازهای حیوانی و یک و دو انسانی طی شده و طبق قراردادی که بستند، قرار شده فاز سوم را به صورت مشترک انجام داده و بررسی کنند البته بعد از اینکه مدارک و مستندات فاز یک و دو در مراکز علمی کشور، مورد تایید قرار گرفت، فاز سوم به صورت مشترک انجام داده و در صورت حصول نتیجه از این واکسن هم استفاده می‌شود. زمان حصول و دسترسی به این واکسن حدود سه ماه آینده خواهد بود و فاز سوم واکسن ایرانی کوبایی به ۳۰ هزار نفر نیاز دارد که به صورت مشترک انجام می‌شود.

او می‌گوید یک واکسن کرونای ایرانی که ویروس ضعیف شده است، فاز یک انسانی را شروع کرده که تا اخر بهمن ماه این فاز ادامه دارد؛ بعد از آن هم فاز دو شروع می‌شود که دو تا سه ماه ادامه دارد و نهایتا هم فاز سوم بنابراین برای تولید واکسن تولید داخلی نیاز به زمان داریم تا این واکسن به نتیجه برسد؛ در عین حال شرکت‌های دیگر هم دارند کار می‌کنند، انستیتو رازی هم از هفته آینده فاز اول انسانی را اغاز می‌کند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در تشریح فازهای مطالعاتی واکسن کرونا اظهار کرد: در فاز اول تعداد ۵۰ تا ۶۰ نفر، به تدریج از واکسن استفاده می‌کنند تا عوارض بررسی شود؛ فاز دوم بر روی ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر انجام می‌شود و هدفش این است که میزان بقا و تولید آنتی‌بادی بررسی شود و فاز سوم که جمعیت ۳۰ هزار نفری را شامل می‌شود باید مشخص کند که تاثیر این واکسن بر روی سنین و جنس‌های مختلف و بیماری‌های زمینه‌ای و… چگونه است. هیچ واکسنی بدون طی این مراحل قابل استفاده نیست.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی خاطرنشان کرد: سازمان نظام پزشکی برای خرید واکسن از خارج طی نامه‌ای به وزارت بهداشت اعلام آمادگی کرده و وزیر و معاون کل وزارت بهداشت هم موافقت کرده‌اند و این مسیر نیز زیر نظر دولت انجام می‌شود.

ظفرقندی با بیان این که طبق اعلام وزارت بهداشت حدود دو میلیون دوز واکسن قبل از عید تهیه می‌شود، تصریح کرد: باید حداقل ۷۰ درصد جمعیت کشور علیه کرونا واکسینه شوند تا زنجیره انتقال قطع شود و احتمالا سه یا پنج سال بعد نیاز به واکسیناسیون مجدد است؛ بنابراین ایجاد زیرساخت تولید واکسن از این نظر یک کار مهم و استراتژیک است. گروه‌های پرخطر از جمله کادر درمان؛ افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و افراد مسن در اولویت دریافت واکسن قرار دارند.

کدخبر: ۳۶۸۳۶۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر