کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۲۹۷۵۵۵
تاریخ خبر:

جزییات شناسایی و انهدام باند هکرهای ۱۸ساله

فرمانده انتظامی خراسان رضوی از شناسایی و دستگیری اعضای یک باند کشوری کلاهبرداری و پولشویی خبر داد و گفت: بخش عمده متهمان این پرونده؛ متولد سال‌های ۷۹ و ۸۰ هستند که سن کم این هکرها، زنگ خطری برای روی آوردن نوجوانان و جوانان به فعالیت‌های مجرمانه سایبری است.

به‌گفته سردار محمدکاظم تقوی اعضای این باند با عناوین خاص نسبت به تطمیع مردم از طریق تبلیغات پیرامون خرید شارژ با تخفیف یا سایت‌های دوست یابی، افراد را به درگاه‌های پرداخت می‌کشاندند، اطلاعات حساب آنان را برداشت می‌کردند و به این ترتیب، اطلاعات حساب‌های بانکی تعداد زیادی از هموطنان را از سراسر کشور سرقت کرده بودند. دو نفر از اعضای این باند مشهدی بودند و مشکوک شدن پلیس فتا به اقدامات این دو نفر در فضای مجازی، از فعالیت یک باند بزرگ کشوری پرده برداشت که علاوه بر مشهد، در شهرهای تهران و شیراز هم فعالیت داشتند.

این افراد به صورت بسیار هوشمندانه، پس از برداشت غیرمجاز از حساب افراد، سرمایه عظیمی از پول‌های سرقتی را فراهم کرده بودند و با انتقال متواتر از یک حساب بانکی به حساب دیگر، عملیات پولشویی خود را به نحوی انجام می‌دادند که پلیس و دستگاه قضایی در رهگیری پول‌های کثیف با مشکل روبرو شوند.

پس از آن که یکی از متهمان مشهدی این پرونده، به عنوان مظنون تحت نظر مأموران پلیس فتا قرار گرفت، در اولین مرحله پس از بررسی‌های کارشناسانه، متهم به هویت کاربری (ID) «کوالسکی» در فضای مجازی و هویت سجلی م.ج شناسایی و در یک عملیات غافلگیرانه دستگیر شد. در این عملیات، مأموران پلیس فتا در پوشش پیک، بسته مشابهی را آماده کرده و در لحظه دریافت مرسوله توسط متهم، او را دستگیر کردند. در تحقیقات تکمیلی مشخص شد که این فرد با لایه‌های بالاتری از مجرمان حرفه‌ای در ارتباط است که با راه اندازی یک کانال تلگرامی، ۱۶۰۰ نفر از کلاهبرداران فیشینگ کار را دورهم جمع کرده و درگاه‌های پرداخت الکترونیک جعلی طراحی شده را در معرض فروش همگانی قرار می‌دادند.

رهگیری مدیران این کانال تلگرامی، تحقیقات کارشناسان پلیس فتای استان را به سرشاخه‌های این باند در تهران و شیراز هدایت کرد. افرادی که در زمینه طراحی درگاه‌های پرداخت الکترونیک جعلی فعالیت داشتند؛ حاصل برنامه نویسی این افراد توسط جمع کثیری از کلاهبرداران فیشینگ کار در کشور خریداری می‌شده است.

با بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد پرونده تعداد زیادی از برداشت‌های غیرمجاز در کشور مربوط به این باند بوده است که پس از دستگیری سرشاخه اصلی این باند، فیشینگرهای مرتبط با او نیز شناسایی شده و در سراسر کشور تحت تعقیب قضایی قرار گرفته‌اند. همچنین با کشف اطلاعات حساب‌های سرقت شده و با تعامل ویژه پلیس فتا با بانک‌های عامل، نسبت به ابطال رمز دوم این حساب ها اقدام شده است. متهمان این پرونده، با توسل به ترفند هوشمندانه‌ای از احاطه ربات‎ها بر اطلاعات درگاه‎های پرداخت الکترونیک استفاده کرده و به عنوان یک ابزار جاسوسی، درگاه‌های جعلی طراحی می‌کردند. درحقیقت، مجرمان این باند، از یک ابزار ضدکلاهبرداری، برای کلاهبرداری استفاده می‌کرده‌اند.

فرمانده انتظامی استان با اشاره به نحوه دستگیری سرشاخه دیگر این باند در شیراز، اظهار کرد: یکی دیگر از متهمان این پرونده که به عنوان دیگر سرشاخه این باند مبادرت به تهیه حق امتیاز یک صرافی مجازی کرده بود و قصد داشت تا پول‎های نامشروع حاصل از فیشینگ و کلاهبرداری را به ارز دیجیتال تبدیل و رهگیری آن را عملاً غیرممکن کند، دقیقاً در آستانه دستیابی به نیات شوم خود در یک عملیات ضربتی و غافلگیرانه با هماهنگی چند تیم عملیاتی پلیس فتا دستگیر شد.

این متهم با اغفال خانمی توانسته بود به اطلاعات سجلی و هویتی او دسترسی پیدا کند و از آن اطلاعات برای خرید حق امتیاز صرافی مجازی استفاده کند. بنابراین اگر هموطنان ما در حراست از اطلاعات شخصی خود (اعم از اطلاعات بانکی و هویتی) بیشتر کوشا باشند، زمینه وقوع جرم توسط مجرمان فراهم نمی‌شود. متهم دستگیرشده در فرودگاه شیراز علاوه بر تهیه حق امتیاز صرافی غیرمجاز، وظیفه اغفال افراد و تبلیغ درگاه‌های جعلی را در اینترنت و شبکه‎های اجتماعی نیز برعهده داشته است.

بخش عمده متهمان این پرونده که اکنون جنبه کشوری پیدا کرده و سوء‎سابقه بسیار سنگینی برای آنها محسوب می‌شود؛ متولد سال‌های ۷۹ و ۸۰ هستند که سن کم این هکرها، زنگ خطری برای روی آوردن نوجوانان و جوانان به فعالیت‌های مجرمانه سایبری است و باید برای آن چاره‌ای اندیشید. کنترل نوجوانان، ارائه آموزش‌های مناسب و آگاهی بخشی والدین از جمله راه‌های پیشگیری از وقوع جرایم هستند. در بازرسی مخفیگاه‌های متهمان و کنترل ارتباطات مجازی آنها مشخص شد که دسترسی به یک تلفن همراه، چند عدد سیمکارت و یک رایانه برای انجام اعمال مجرمانه‌ای در حد و اندازه‌های این پرونده کشوری کافی است.

منبع: خبرگزاری فارس

کدخبر: ۲۹۷۵۵۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر
 
  • rezanice682

    یا ضامن آهو