کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۲۷۴۲۴۷
تاریخ خبر:

تبرئه مامور پلیس در شلیک مرگبار به پسر نوجوان

روزنامه هفت صبح، خلیل موسوی | مامور پلیس که پیش‌تر از این دست به قتل شبه عمد زده بود دوباره در دادگاه کیفری یک استان تهران به اتهام شلیک مرگبار به یک پسر نوجوان محاکمه شد و این بار نیز به دلیل شبه عمدی بودن این قتل توانست از قصاص تبرئه شود در حالیکه اولیای دم مقتول همچنان بر خواسته خود مبنی بر قصاص متهم مصر هستند.

‌رسیدگی به این پرونده از تابستان سال ۹۵ به دنبال کشته شدن پسر ۱۶ساله‌ای به نام امیر در جریان اجرای طرح مبارزه با معتادان و مواد فروشان و پاکسازی پارک‌ها از معتادان و مواد فروشان آغاز شد‌.یکی از ماموران پلیس در درگیری با معتادان به وی شلیک کرده و موجب مرگ او شده بود.

این مامور که بازداشت شده بود گفت: من و همکارانم برای اجرای طرح پاکسازی به پارک جنگلی اعزام شده بودیم. به محض ورود ما به پارک، معتادان و مواد فروشان همگی فرار کردند ولی چند نفر به سمت ما حمله ور شدند و شروع به سنگ پرانی کردند. آنها اسلحه در دست داشتند و من برای دفاع از خودم و همکارانم ناچار به شلیک تیر هوایی شدم. چون قسمتی از پارک سنگلاخ بود پایم سر خورد و احتمالا در حال افتادن به زمین تیر از اسلحه‌ام به مقتول شلیک شده است.

وقتی پزشکی قانونی در گزارشی اعلام کرد تیر به صورت مستقیم به ریه پسر نوجوان شلیک شده است برای مامور پلیس کیفرخواست صادر و پرونده‌اش به دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.وی پای میز محاکمه ایستاد و ادعا کرد گلوله مرگبار از اسلحه وی شلیک نشده و ممکن است همکارش دست به شلیک مستقیم زده باشد. با طرح این ادعا پرونده برای تکمیل تحقیقات به پلیس آگاهی برگردانده شد.

وقتی در بررسی‌های اسلحه شناسی روشن شد گلوله از اسلحه همان مامور متهم به قتل شلیک شده است او به دفاع از خود پرداخت و گفت: وقتی به پارک جنگلی رسیدیم تعداد زیادی از معتادان و مواد فروشان را دستگیر کردیم. پسرنوجوان هم از بازداشت شده‌ها بود. اما یکباره درگیری رخ داد و چون زمین پارک لیز و سنگلاخ بود من چند تیرهوایی شلیک کردم. هیچ‌کدام از تیرها را مستقیم به سمت مقتول نزدم و در مرگ او دستی ندارم.

با این ادعا پرونده بار دیگر برای تکمیل تحقیقات به دادسرا برگردانده شد. با تکمیل تحقیقات متهم چندی پیش برای آخرین دفاع در شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران پای میز محاکمه ایستاد.در ابتدای جلسه اولیای دم درخواست قصاص را مطرح کردند. مادر قربانی گفت: پسرم دو هفته قبل از این ماجرا همراه دوستانش برای کار به تهران آمده بود که کشته شد. او فقط ۱۶سال داشت و معتاد یا مواد فروش نبود .

سپس وکیل اولیای دم به دفاع پرداخت و گفت: متهم ادعا می‌کند پارک جنگلی سنگلاخ و نامسطح بوده و او هنگام شلیک پایش سر خورده و اشتباهی تیر شلیک شده است؛ من از آنجا بازدید کردم و چنین ادعایی درست نیست سطح پارک جنگلی مسطح بوده است. از طرفی شلیک گلوله برای مقابله با پسر نوجوانی که سنگ پرانی می‌کند نمی‌تواند پاسخی قانونی و مقابله‌ای درست باشد .در بررسی‌ها روشن شده است متهم سال‌ها قبل نیز در جریان درگیری با یک متهم به وی شلیک کرده و مرتکب قتل شبه عمد شده است. باید اینجا از نیروی انتظامی سوال کرد چرا کسی که مهارت لازم در به کارگیری سلاح ندارد برای اجرای طرح‌هایی مانند طرح مبارزه با معتادان و موادفروشان می‌فرستد.

این وکیل دادگستری در ادامه گفت: وکلای نیروی انتظامی ادعا می‌کنند گلوله به بازوی مقتول شلیک شده و کشنده نبوده است .در حالی که پزشکی قانونی علت فوت را پارگی ریه اعلام کرده و این شلیک کشنده بوده است. مقتول تنها نان‌آور خانواده بوده و پس از فوت او خانواده‌اش به شدت تحت فشار مالی هستند.

از این رو برای متهم حکم قصاص می‌خواهم. سپس متهم در جایگاه ویژه ایستاد و به عنوان آخرین دفاع گفت: من واقعا قصد کشتن پسر نوجوان را نداشتم‌. مقتول و دوستانش که همگی معتاد و خلافکار بودند به ما سنگ‌پرانی می‌کردند و من برای اینکه خشونت آنها را مهار کنم دست به شلیک زدم اما قصد کشتن هیچ یک از آنها را نداشتم و از مرگ پسر نوجوان متاسف هستم.

در انتها با توجه به مدارک موجود در پرونده هیات قضایی وارد شور شدند و با توجه به اینکه گلوله از بازوی متهم وارد بدنش شده است و از آنجا به ریه رفته بود و مهم‌تر از آن اینکه شلیک به بازو نمی‌تواند کشنده باشد نتیجه گرفتند گلوله‌ای که موجبات مرگ مقتول را فراهم آورده است به صورت غیرمستقیم به ریه او اصابت کرده است و با این اوصاف متهم را از قتل عمدی مبرا دانستند و او را به یک سال حبس که مدتی از آن را نیز تحمل کرده است محکوم کردند. همچنین این متهم دیگر نمی‌تواند در عملیات‌هایی که احتیاج به تیراندازی دارند حضور داشته باشد.
بنابراین گزارش، حکم صادر شده قطعی نیست و امکان اعتراض به آن از سوی وکیل اولیای دم یا متهم وجود دارد.

کدخبر: ۲۷۴۲۴۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر