کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۴۹۳۰۴
تاریخ خبر:

به هزینه درمانی پرداختی، مالیات تعلق می‌گیرد؟

روزنامه هفتصبح، مصطفی آرانی | امروز یک نکته مالیاتی را با هم مرور می‌کنیم و بعد به سوال البته تکراری یکی از مخاطبان پاسخ می‌دهیم:

* یک: نکته مالیاتی این است که در این روزها که برخی از افراد درگیر بیماری کرونا می‌شوند یا در هر وقت دیگر که درگیر هر نوع بیماری شوند؛ باید بدانند که هزینه درمانی پرداختی از درآمد کل فرد باید کسر شود و در واقع به آن بخش از درآمد فرد که صرف دوا و درمان می‌شود، مالیاتی تعلق نمی‌گیرد.
ماده ۱۳۷قانون مالیات‌های مستقیم گفته است:

الف. هزینه‌های درمانی پرداختی هر مودی بابت معالجه خود یا همسر و اولاد و پدر و مادر و برادر و خواهر تحت تکفل در یک سال مالیاتی‌ .

ب. به شرط این که اگر دریافت‌ کننده موسسه درمانی یا پزشک مقیم ایران باشد دریافت وجه را گواهی نماید .

ج. و چنانچه به تأیید وزارت بهداشت، درمان و ‌آموزش پزشکی به علت فقدان امکانات لازم معالجه در خارج از ایران صورت گرفته است پرداخت هزینه مزبور به گواهی مقامات رسمی دولت ‌جمهوری اسلامی ایران در کشور محل معالجه یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد.

د. همچنین حق بیمه پرداختی هر شخص حقیقی‌ به موسسات بیمه ایرانی بابت انواع بیمه‌های عمر و زندگی و بیمه‌های درمانی از درآمد مشمول مالیات مودی کسر می‌گردد.

ه. در مورد معلولان و بیماران خاص و صعب‌العلاج علاوه بر هزینه‌ های مذکور هزینه مراقبت و توانبخشی آنان نیز قابل کسر از درآمد مشمول مالیات‌ معلول یا بیمار یا شخصی که تکفل او را عهده ‌دار است می‌باشد.بنابراین اگر کاسب هستید و متاسفانه مبلغ زیادی را خرج دوا و درمان کردید می‌توانید به اداره مالیاتی مراجعه کنید و بخواهید که آن مبالغ را در درآمد شما لحاظ نکنند.

* دو: سوال هم این بوده که «اگر صاحبخانه در منزلش حضور نداشته باشد آیا باید شارژ و پول آب مثل سایرین پرداخت کند؟» که در این خصوص توضیح دادیم که برخی موارد مثل پول آب و گاز را لازم نیست پرداخت کند چون مصرفی نداشته ولی برخی از موارد مثل هزینه نگه‌داری مشاعات ساختمان، نظافت منزل و حتی برق مشاع را باید بپردازند زیرا به هر حال این موارد برای حفظ و نگه‌داری مطلوب ساختمان یا امنیت آن ضروری است.

در مواردی که ساختمان نیاز به تعمیر اساسی هم دارد باید این هزینه بین همه تقسیم شود مثلا هزینه آسانسور یا نصب دوربین مداربسته را باید همه واحدها بپردازند چون به هر حال منفعت این موارد به صورت بالقوه به همه می‌رسد و این موارد نوعی کالای سرمایه‌ای است که در هر زمان، فرد می‌تواند از آن منفعت داشته باشد.

پارکه قرار است هر هفته در روزهای دوشنبه در همین صفحه، آخرین تحولات حقوقی که شهروندان به آن نیاز دارند را گزارش کند و به پرسش‌های حقوقی آن‌ها پاسخ دهد. در صورتی که سوالی دارید، آن را به ایمیل pr@7sobh.com یا پیامک ۰۹۲۰۲۰۰۱۷۰۷ ارسال کنید.

کدخبر: ۳۴۹۳۰۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر