آمار خرابی باتری آنتنهای موبایل

در جریان قطعی برق روزهای اخیر یکی از مشکلاتی که برای بسیاری از شهروندان به وجود آمد، اختلال در شبکه موبایل و اینترنت دیتا بود. مردم میپرسیدند که چرا در زمان قطعی برق، اینترنت تلفن همراه هم گاهیاوقات بلااستفاده میشود؟ در واکنش به این نارضایتیها و ابهامات بود که محمدجواد آذریجهرمی توضیح داد باتری دکلهای تلفن همراه میتوانند تا دو ساعت پاسخگوی قطعی برق باشند. بعد از خالی شدن باتریها هرکدام باید به مدت ۸ ساعت به شارژر متصل شوند و چون قطعی برق در خیلی از نقاط کشور بیشتر از دو ساعت و چند مرتبه در روز طول کشیده، امکان سرویسدهی آنتنهای موبایل در بعضی موارد از دست رفته. حالا سازمان رگولاتوری گزارش مفصلتری منتشر کرده که نشان میدهد باتری دکلهای تلفن همراه در سطح کشور در چه وضعیتی قرار دارند. این گزارش براساس بازدید از ۱۱۹۷ سایت و در طی ۹ ماه تهیه شده که روی صفحه اینستاگرام آذریجهرمی هم منعکس شد. براساس بررسی مرکز مانیتورینگ شبکه ارتباطی کشور از این تعداد سایت ۵۷۶ مورد در وضعیت فاقد باتری پشتیبان یا دارای باتری پشتیبان با پایداری نامطلوب قرار دارند. یعنی طبق این گزارش تقریبا از نصف آنتنهای موبایل خیلی
نباید انتظار کارایی در زمان قطع برق داشته باشیم. آنتنهایی که وضعیت مطلوبی داشته باشند هم بین ۴۵ دقیقه تا ۲ ساعت قادر به سرویسدهی هستند. اگر وضعیت آنتنهای دو اپراتور بزرگ کشور را با هم مقایسه کنیم هم ایرانسل طبق بازدیدهای انجام شده وضعیت امیدوارکنندهتری دارد. از ۳۹۷ سایتی که متعلق به این اپراتور است و از آن بازدید به عمل آمده، ۲۰۳ سایت یعنی بیش از ۵۱درصد سایتها دارای باتری پشتیبان با وضعیت مطلوب بودند. در حالی که در مورد همراه اول از بین ۵۵۳ سایت بازدید شده فقط ۲۵۸ سایت دارای باتری پشتیبان با پایداری مطلوب بودند. یعنی حدود ۵۴درصد باتری آنتنهای این اپراتور وضعیت جالبی نداشتند. این در حالی است که تعداد سایتهای متعلق به همراه اول تقریبا برابر ایرانسل است. یعنی اگر در یک استان این دو اپراتور وضعیت مشابهی داشته باشند، همراه اول دو برابر همتای خود خاموشی داشته. ضمن اینکه گزارشهای رسمی نشان میدهد در ساعات مواجهه با بحران آمار از کار افتادن سایتهای متعلق به اپراتور اول تا دو برابر و گاهی تا ۵ برابر ایرانسل است.
کدام استانها بیشترین خرابی باتری آنتن موبایل را دارند؟
با توجه به آمار و اطلاعات، بیشترین خرابی باتریهای پشتیبان به ترتیب در استانهای تحت پوشش منطقه جنوب رگولاتوری (استانهای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد)، منطقه جنوب شرق (استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بندرعباس) و شمال غرب (استانهای زنجان، قزوین و گیلان) است.
راه حل چیست؟
رگولاتوری از شرکت توانیر خواسته که برای برنامهریزی و اقدامات پیشگیرانه توسط اپراتورهای تلفن همراه از طریق مدیریت تخصیص بهینه منابع پشتیبان نیروی تغذیه برق برای سایتهای کل کشور، برنامه زمانبندی قطعی برق در سطح کشور به تفکیک استان و منطقه برای بازه زمانی اعلام شود چراکه هنگامی که باتری در حال شارژ شدن است اگر برق ورودی قطع شود عمر مفید باتری کاهش مییابد که این موضوع منجر به عدم ارائه سرویس مناسب در حوزه تلفن همراه به مشترکین میشود. قطعیهای برق مکرر و طولانی مدت، علاوه بر اینکه موجب کاهش درآمد اپراتورها و دولت از محل ارائه خدمات ارتباطی شده، منجر به بروز آسیب جدی به تجهیزات الکترونیکی اپراتورها نیز شده. سازمان تنظیم مقررات پیشنهاد تهاتر برق دیزل ژنراتور مراکز مخابراتی با برق شهر و تعامل وزارت نیرو با شرکتهای سازنده باتری جهت پشتیبانی مالی برای تامین باتری مورد نیاز و نیز برق رسانی بدون وقفه و قطعی به سایتها و به خصوص مراکز داده و سایتهای اصلی را مطرح کرده است.