عجیب: شبکه دو دیگر سریال ندارد

روزنامه هفت صبح، احمد رنجبر | مهدی نقویان، رئیس مرکز سیما فیلم در جمع خبرنگاران درباره چند موضوع صحبتهایی کرده و در عین حال پاسخ سوالات اختصاصی رسانهها را داده است. مهمترین بخش، تصمیمی است که تلویزیون برای شبکه دو گرفته و براساس آن قرار نیست دیگر در ایام سال، بهجز نوروز و رمضان سریال جدید پخش کند! تحلیل این مسئله و ماجراهای دیگر را در گزارش امروز بخوانید.
مورد اول| نابودی شبکه دو
روزگاری شبکه دو پر بود از سریالهای خوب که حالا بخشی از آنها تبدیل به خاطره مشترک شدهاند. این شبکه در سال جاری اما فقط یک سریال و یک مینیسریال جدید پخش کرد و بقیه آنتن در اختیار تکراریها بود. حالا نقویان گفته است: «شبکه دو قرار است سریالهای مناسبتی در نوروز و ماه رمضان داشته باشد.
این هم تصمیمي کلان است؛ تصمیم سیمافیلم نیست. تصمیم درستی هم است. چرا باید مخاطب روزی سه سریال جدید ببیند بهعلاوه اینکه شبکههای آیفیلم و تماشا و سریالهای خارجی را هم داریم.» سوال: مگر تا همین دو سال پیش، شبکه یک، دو، سه و پنج سریال جدید پخش نمیکردند؟ آنهم در روزهایی که «دورهمی»، «خندوانه»، «عصر جدید» و کمی قبلتر «نود» و امثالهم روی آنتن بود.
در آن شرایط، مگر سریالهای باکیفیت دیده نمیشدند؟ آیا دلزدگی مخاطب را به همراه داشتند؟ جواب منفی است و کاش به صراحت بیان میشد، سریال جدید نداریم و باکس سریالی شبکه دو را تعطیل کردیم. نقویان گفته این شبکه قرار است در اختیار مجموعههای سیتکام هم قرار بگیرد.
سوال: اگر تعدد سریال چیز بدی است، پس چرا شبکه دو میخواهد سیتکام پخش کند؟ این مگر گونهای از سریال نیست؟! «مدار صفر درجه» تازهترین سریال تکراری است که از شبکه دو پخش میشود. سوال: اگر تعدد سریال بد است همین تکراریها را هم بیخیال شوید. پی بردید این تصمیم فقط توجیهی برای ضعف سریالسازی تلویزیون است؟
مورد دوم| اوضاع یک که خوب نیست
نقویان گفته: «هفتهای ۲ سریال برای هر شبکه در نظر گرفته شده است. شنبه تا چهارشنبه شبکههای یک و سه سریال جدا دارند و پنجشنبه و جمعه هم سریال دوم خود را دارند.» سوال: میدانستید شبکه یک امسال 4 بار دست به دامان سریالهای تکراری شده؟ و حتما اطلاع دارید شبکه یک سراغ سریال توقیفی «سامو بندری» و نیز سریال بلاتکلیف «رعد و برق» هم رفته.
مورد سوم| پس سریال صحت و… چی؟
رئیس سیما فیلم پذیرفته که سریالهای کمدی تلویزیون وضعیت خوبی ندارند. در عین حال ابراز امیدواری کرده فصل جدید «زیر خاکی» و «نون.خ» و سریالهای جدیدی مثل «بدل» جبران کنند. او همچنین گفته: «خودتان هم میدانید پلتفرمها تا الان نتوانستهاند طنز خوب بسازند که حتی به فصل دوم و سوم برسد.
طنز کار پیچیدهای است و اینگونه نیست که فقط ارادهای از طرف ما باشد.» آقای نقویان حواسش به سریال محبوب «مگه تموم عمر چند تا بهاره» سروش صحت که این روزها در شبکه خانگی منتشر میشود، نبوده. تازه مواردی مثل «راز بقا» که جزو کمدیهای خوب شبكه خانگی است را فراموش نکنیم. درباره بخش دوم باید عرض کنیم که «نیسان آبی» به فصل دوم رسیده؛ همانطور که کمدی «ساخت ایران» چند فصلی شد. فارغ از کیفیت، لابد این آثار مخاطب دارند که ادامه مییابند. عجالتا نقویان بداند که شبکه خانگی صاحب سریال چند فصلی است.
مورد چهارم| چرا 87 متر نه؟
«در حال حاضر با پلتفرمها در حال مذاکره هستیم و منتظر جواب آنها هستیم و هنوز جواب ندادهاند. توپ در زمین ما نیست. یکی از گزینهها ممکن است تلوبیون باشد و به تازگی ما کار را به تلوبیون هم ارائه دادهایم.» این تازهترین واکنش نقویان در برابر وضعیت «87 متر» کیانوش عیاری است.
سوال: مگر سریال متاخر کارگردانی باسابقه چون عیاری آنقدر بیکیفیت یا دور از اصول تلویزیون است که پخش نمیشود؟ کاش دوستان به صراحت دلیل را بیان میکردند. راستی تجربه پخش ابتدایی «سرزمین مادری» از تلوبیون کافی نیست؟ سریالی که شبکه سه بالاخره سراغش رفت… .
مورد پنجم| ایوای از پایتخت
نه، قرار نیست مسئولان ارشد صداوسیما دست از سر «پایتخت» بردارند. علاوه بر مصاحبه اخیر پیمان جبلی، نقویان هم گفته: «شایعه شده بود که رئیس سازمان با سازندگان «پایتخت» جلسه گذاشته است که این موضوع تکذیب شد. …با «پایتخت» هم مذاکره شده است. مذاکرات هم جدی است و هرگاه به نتیجه برسد خبری نیست که پنهان بماند و اعلام میشود.» مهدی نقویان دقیقا این حرفها را پیشتر زده بود؛ حتی روی آنتن زنده شبکه یک. بس نیست دیگر؟!