۱۰مجری مطرح تلویزیون این روزها چه میکنند؟

روزنامه هفت صبح، احمد رنجبر| روز گذشته بهطور همزمان سه نقلقول منتشر شد و بهانه تدوین پرونده امروز را جور کرد. اول جواد یحیوی روایتی تازه از ممنوعالکاری خود در مصاحبه با خبرآنلاین به زبان آورد و گفت: «چند وقت پیش یکی از دوستان قدیمیام که حالا مدیر بخشی شده است زنگ زد و خواست که بروم صداوسیما ببینمش. چند روز بعدش مسئول دفترش به من زنگ زدند که آقای خدابخش عذرخواهی کردهاند و مثل اینکه ممکن نیست شما وارد شوید.»
او به این سوال که آیا تلویزیون توانسته جای چهرههای حذف شده کسی را بیاورد که مخاطبی داشته باشد؟ هم پاسخی جالب داد: «من اصلا فکر نمیکنم که همه آنها لازم باشد همیشه با تلویزیون همکاری کنند. ولی اصلا از کجا باید اینها یا شبیهشان را بیاورد؟ حتما نتوانسته، چون نتیجهاش بدیهی و قابل مشاهده است.» رئیس صداوسیما هم در واکنش به بازگشت چهرهها به تلویزیون اینطور بیان کرد: «همکاران ما در حوزه سیما در حال مذاکرهاند.
» این مصاحبه را تسنیم منتشر کرده است. فرهیختگان نقلقول اینستاگرامی محمدرضا نجارزاده، مدیر گروه اجتماعی سابق شبکه سه که اخیرا بعد از حواشی بازگشت رشیدپور و گلزار از تلویزیون حذف شده است را بازتاب داد. او گفته: «فرض اینکه رئیس سازمان و… بیخبر بودند، اساسا اشتباه است.» به جمع مجریانی که در پرونده امروز دربارهشان نوشتیم چهرههایی چون علی درستکار و ژیلا صادقی را هم میتوان اضافه کرد.
جواد یحیوی
جدایی: 1387
آخرین همکاری: اجرای مسابقه تلفنی ردپا
ماجرای جدایی: مشکل جواد یحیوی از «طعم آفتاب» کلید خورد و در نهایت سال 87 ممنوعالكار شد. برنامه «طعم آفتاب» در سال 77، سبكي تازه از تاكشو را بنا نهاد كه بعدا مجریان دیگر از آن الگو گرفتند. گفتوگوهاي صریح یحیوی با علی لاریجانی رئیس وقت صداوسیما، عطاءالله مهاجرانی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد و حجتالاسلام قرائتی از مصاحبههای ماندگار تلویزیون هستند. او گفتوگویی داغ با لاریجانی داشت و همانجا مورد مواخذه رئیس قرار گرفت.
مدتی خبری از او نبود و میگفتند كه ممنوعالكار شده. با این حال کمی بعد همکاریاش را از سر گرفت، منتها نه در قالب برنامههای چالشی بلکه با اجرای مسابقات تلفنی! او بعد از آن دیگر اجازه اجرا نیافت که گفته میشود دلیل حذفش حمایت از یكی از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری در سال 88 و حضور مستمر در میتینگهای این نامزد و اجرای مراسم او بوده است.
الان چه میکند: در این سالها خبر بازگشت دوباره یحیوی به تلویزیون شنیده شد اما همانطور که در ابتدای مطلب روایت این مجری را خواندید، ماجرا عجیبتر از آن است که فکرش را میکردیم! او حتی در بیرون از صداوسیما هم برای اجرا دچار مشکل است. یحیوی فعالیت خود را در قامت بازیگر فیلم و تئاتر پی گرفته.
عادل فردوسیپور
جدایی: 1402
آخرین همکاری: تهیهکنندگی برنامه فوتبال 120
ماجرای جدایی: عادل فردوسیپور بیش از دو دهه، نود را تهیه و اجرا کرد و در کنار آن ویژهبرنامههای مختلفی برای شبکه سه تدارک دید. این برنامه جزو محصولات خاص و محبوب تاریخ تلویزیون است که سال 97 جلوی پخش آن گرفته شد. فردوسیپور مدتی اجازه گزارشگری هم نداشت و وقتی تلویزیون به او «بفرما» زد، نپذیرفت. او چندی پیش گفته بود: «من شنبه ۲۴ اسفند 97 دفاعیه دکترا را انجام دادم و خوشحال و خندان رفتم.
مهمان برنامه آخر سال ما مهران مدیری بود و هفته قبل آن هم جشنواره برنامههای سیما بود که داوران آن مدیران ردهبالای صداوسیما بودند. یک بخش نظرخواهی مردمی بود و نود با اختلاف زیاد اول شد. بخش رای مدیران ردهبالای سازمان هم بین تمام برنامهها، نود را انتخاب کردند و من دو جایزه گرفتم که آنجا یک نطق انتقادی هم داشتم. روز یکشنبه به شبکه سه رفتم و جلسه گذاشتیم. همان جا گفتند نود تعطیل شده و فردا برنامه نداری.» همکاری فردوسیپور با شبکه ورزش در قامت تهیهکننده فوتبال 120 ادامه یافت تا اینکه ابتدای امسال و با پخش آخرین قسمت، از آن اعلام خداحافظی کرد.
الان چه میکند: فوتبال 360 نام برنامه اینترنتی عادل فردوسیپور است که از طریق آن علاقهمندی خود را دنبال میکند؛ چه با مصاحبههای جذاب و چه آیتم شوخی با اتفاقات فوتبال و … .
احسان علیخانی
جدایی: 1401
آخرین همکاری: عصر جدید
ماجرای جدایی: در واپسین قسمتهای فصل قبل عصر جدید، آیتمی روی آنتن رفت که در آن احسان علیخانی به برخی پرسشهای داوران جواب میداد. یکی از سوالات درباره ادامه برنامه بود که پاسخ مجری ذهنها را به سمت عدم اجازه مدیران ارشد سیما مبنیبر تداوم عصر جدید برد. آن زمان ماجرا اینگونه تفسیر شد که آیتم مذکور با اجازه شخص خود علی فروغی پخش شده و حکایت از یک دعوای جدی درون سازمانی دارد. معاون سیما اما روایتی دیگر داشت:«من خودم شب اختتامیه عصر جدید رفتم به احسان علیخانی خدا قوت بگویم و درباره برنامه هم صحبت شد.
آن زمان خودش گفت شرایط عصر جدید به گونهای است که الان نمیتواند ادامهاش بدهد. حرفش هم این بود که یافتن استعدادها ظرفیت انباشتهای داشته که طی سالها بوده و در چند دوره این برنامه سراغ آن ظرفیت رفتهاند و الان باید فضا مجدد بازیابی شود.» در حالی که بهنظر میرسید همکاری مجدد علیخانی در ویژهبرنامههای یلدا و سال تحویل از سر گرفت شود، چنین نشد. علیخانی در شب سال تحویل کنار زلزلهزدگان خوی قرار گرفت و در اینستاگرام کنایهای به تلویزیون زد.
الان چه میکند: برنامه اینترنتی مهلا آخرین فعالیت علیخانی است که البته نامی از او به شکل رسمی برده نشد. بر اساس خبرهای غیررسمی شبکه سه دنبال همکاری دوباره با اوست که فعلا نپذیرفته.
رضا رشیدپور
جدایی: 1401
آخرین همکاری: سیم آخر
ماجرای جدایی: وقتي مسابقه سیم آخر در نیمه اول سال پیش تمام شد، رضا رشیدپور قول داد با برنامهای جذابتر به قاب شبکه سه برگردد. مقدمات این کار در حال انجام بود که اتفاقات اجتماعی پیش آمد. حتی خبر پخش سیم آخر در نیمه دوم سال رسانهای شد اما این اتفاق رخ نداد. بالاخره چندی پیش به شکل رسمی خبر تولید و پخش سری جدید مسابقه در اختیار رسانهها قرار گرفت.
از آن طرف اما محمدرضا شهبازی به مدیران سیما حمله کرد و رشیدپور و گلزار را به باد انتقاد گرفت. رشیدپور نیز از خیر اجرا گذشت: «باعث افتخار من است که بتوانم صدای بخشی از جامعه در رسانه ملی باشم و اصولا هویت رسانه ملی را در همین تکثر مردممحور میدانم. اما واقعیت آن است که احساس میکنم در موقعیت حاضر، حضور من بهجای آنکه سببساز نشاط و یا امید باشد، دستمایه تشویش ذهن مخاطب و تشدید دوقطبیهای غمانگیز خواهد شد.»
الان چه میکند: براساس خبری که چندی پیش رشیدپور در صفحه شخصیاش به اشتراك گذاشت فعلا قرار است در یک فیلم سینمایی بازی کند. او مشغول «بیزينس» شخصی خودش هم هست. این را هم یادآوری کنیم که آخرین حضور مثمرثمر رشیدپور به برنامه حالا خورشید برمیگردد. اجرای مسابقه سیم آخر، قابلیت بروز مطالبهگری و نیز وجه دیگر او یعنی داغ کردن آنتن را ندارد.
رامبد جوان
جدایی: 1401
آخرین همکاری: خندوانه
ماجرای جدایی: نیمه اول سال گذشته و در حالی که پخش خندوانه ادامه داشت، شایعهای مبنیبر حذف برخی چهرهها از جمله رامبد جوان به گوش رسید. شایعه وقتی قوت گرفت که مدیر شبکه نسیم از توقف خندوانه برای اعمال تغییرات اساسی خبر داد. او اما ماجرا را تکذیب کرد و مدتی بعد هم معاون سیما به صراحت گفت:
«درباره برنامه خندوانه شایعه کردند ما آن را تعطیل کردهایم. در حالی که زمانی که من خودم با آقای جوان صحبت کردم، او در کش و قوس طراحی برنامه جدیدی غیر از خندوانه بود.» رامبد جوان تصمیم داشت یک مسابقه برای شبکه نسیم آماده کند که اتفاقات اجتماعی سال پیش رخ داد و او از این تصمیم منصرف شد. بر اساس شنیدهها جوان جزو چهرههایی است که مشکلی برای همکاری دوباره با تلویزیون ندارد اما فعلا خودش نمیخواهد چنین کند.
الان چه میکند: دقیقا خبری از فعالیتهای رسمی رامبد جوان در دسترس نیست؛ نه فیلم میسازد نه سریال و نه در مقام بازیگر با پروژهای همکاری دارد. نکته مهم این که اگر همه چیز روال طبیعی میداشت، قرار نبود خندوانه بعد از پایان فصل قبل به این زودی به آنتن بازگردد چرا که نظر شبکه نسیم اعمال تغییرات جدی و زمانبر بود که معلوم نبود تیم خندوانه آنها را میپذیرد یا نه.
مهران مدیری
جدایی: 1401
آخرین همکاری: دورهمی
ماجرای جدایی: پیش از آغاز محرم سال پیش، پخش مسابقه دورهمی متوقف شد و قرار بود ادامه آن بعد از ماه صفر روی آنتن شبکه نسیم برود. سال گذشته در چنین روزهایی بود که مهران مدیری متاثر از مرگ زندهیاد مهسا امینی در ویدئویی اعتراضی اعلام کرد تلویزیون حق پخش ادامه «دورهمی» را ندارد. مدیران سیما هم مدیری و برنامهاش را بایکوت کردند که رئیس صداوسیما در آخرین اظهارنظر گفته بود: «به دلایل مختلف فعلاً مجموعه «دورهمی» در دستور کار نیست؛ حالا در آینده چه اتفاقی میافتد بحث دیگری است.» مدیری پیشتر بارها طعم ممنوعالکاری در تلویزیون را چشیده بود اما دلش میخواست همکاریاش را از سر بگیرد. شاید این بار داستان فرق کند و دل خودش با سیما نباشد.
الان چه میکند: مدیری یک دوره پرحاشیه را تجربه کرد و حتی در مظان خیلی اتهامها قرار گرفت. او توضیح داد و در ادامه سکوت پیشه کرد. در این فاصله دومین فیلم خود «ساعت ۶ صبح» را با حضور سمیرا حسنپور، مهرداد صدیقیان، مونا فرجاد، تینو صالحی و سعید زارعی ساخت و خودش هم در آن بازی کرد. پخش «خائنکشی» با بازی او جمعه اخیر تمام شد و همچنان نمایش سریال «پدر گواردیولا» در شبکه خانگی ادامه دارد. هر دو پروژه متعلق به قبل از حواشی است.
سروش صحت
جدایی: 1400
آخرین همکاری: کتاب باز
ماجرای جدایی: عید فطر سال 1400 آخرین قسمت از فصل پنجم کتاب باز روی آنتن شبکه نسیم رفت. ابتدای سال 1401 خبر رسید کتابباز اجازه تداوم پخش با اجرای سروش صحت را از دست داده است. خیلیها واکنش نشان دادند و اعتراض خود را علنی کردند. مسئولان سیما هم سهمی از واکنش داشتند اما حرفهایشان متناقض بود و در نهایت معلوم شد مشکل اصلیشان خود صحت است! نامهایی بهعنوان جایگزین سروش صحت به میان آمد اما خودشان تکذیب کردند و او را بهترین گزینه برای اجرا دانستند.
خلاصه اینکه درخواستها راه بهجایی نبرد و دیگر خبری از صحت و برنامهاش نشد. شبکه نسیم دیدی نو با اجرای شهرام شکیبا را جایگزین کرد که برنامهای ناموفق بود و پخشش ادامه نیافت. صحت مصاحبهای انجام نداد تا اینکه چند وقت پیش به پرسش خبرنگار فرهیختگان اینطور جواب داد: «هیچوقت هیچکس به من چیزی نگفت. کتابباز محبوبترین کاری بوده که انجام دادهام و جنس دیگری برایم داشته و دارد. خیلی زیاد دوستش داشتهام و روی من و عقایدم بسیار تاثیر داشته است و وقتی چنین برنامهای که مورد اقبال فراوانی قرار میگیرد، بدون توضیح قطع میشود، به نظرم به پیگیری نیاز ندارد!»
الان چه میکند: سریال خانگی او یعنی «مگه تموم عمر چند تا بهاره» در حال پخش است که طرفداران زیادی بهدست آورده.
علی ضیا
جدایی: 1401
آخرین همکاری: فرمول یک
ماجرای جدایی: علی ضیا بارها طعم ممنوعالکاری را چشیده؛ چه بهخاطر اتفاقات روی آنتن زنده و چه ماجراهای بیرونی. از شادی او در دربی 81 میگوییم که تعبیر به توهین به سرمربی وقت استقلال شد! ضیا نوروز 1401 «فرمول یک» را اجرا کرد و دیگر در تلویزیون دیده نشد. آنچه این مجری را در کانون توجه قرار میداد، واکنشهای اینستاگرامی اوست که شاخصترین آن ماجرای ضبط پاسپورت حین انجام یک مسافرت خارجی بود.
الان چه میکند: از هفته پیش دور فعالیت علی ضیا در فضایی خارج از تلویزیون آغاز شد. پادکست «باضیا» پایان خانهنشینی او پس از یکسال و نیم غیبت است. در این پادکست ضیا میزبان زنان تاثیرگذار و موفق ایرانی در رشتههای مختلف است و مسیر موفقیت زنان ایرانی را در پادکست «باضیا» مرور میکند. نخستین مهمان او مستانه مهاجر تدوینگر و تهیهکننده بود که از قضا تبدیل به مصاحبهای پرواکنش شد. مهاجر در این گفتوگو از بیماری خود گفت و ماجرای جداییاش از پژمان بازغی را شرح داد. نکته مهم اینکه ضیا در شرایطی منطقی با مهمان اول خود برخورد کرد؛ هر چند تلاش او برای «دیده شدن» برنامهاش محرز بود. چه خوب که این مجری در وهله اول بر انجام یک گفتوگوی خوب متمرکز باشد چراکه با همین شیوه هم «با ضیا» امکان دیده شدن دارد.
فرزاد حسنی
جدایی: 1396
آخرین همکاری: ویژهبرنامه جشنواره جام جم
ماجرای جدایی: ویژه برنامه جشنواره جام جم را فرزاد حسنی سال 96 به شکل زنده در شبکه نسیم اجرا کرد. این برنامه کوتاه مدت بود و فرصتی برای عرضاندام مجری نداشت. جدیترین فعالیت او پس از سالها ممنوعالکاری اکسیر شبکه سه است که برنامهای در حوزه پزشکی و سلامت بود. آنچه باعث دیده شدن و موفقیت برنامه شد، به اجرای حسنی برمیگردد. درباره این که چرا او فعلا در تلویزیون حضور ندارد، روایت متقنی در دست نیست اما همانطور که میدانید او جزو مجریانی است که به تناوب کنار گذاشته میشود! مهمترین تجربهاش در این زمینه برنامه کولهپشتی در سال 1386 است.
الان چه میکند: حسنی بعد از اینکه از تلویزیون کنار گذاشته شد، به شکل جدیتر سراغ بازیگری رفت. در رادیو هم که خانه اول اوست گاه فرصت گویندگی و اجرا داشته. حالا حضورش به عنوان مهمان در چند برنامه تلویزیونی نشانهای است مبنی بر اینکه حسنی شاید در قامت مجری به آنتن برگردد. او آخرین بار مهمان برنامه «از سرنوشت» شبکه نسیم بود و نوروز مهمان پژمان بازغی در ویژهبرنامه «کودکشو» شد. از قضا حضورش گرم بود و گاه نقش مجری را بازی کرد و با مهمانهای دیگر برنامه وارد گفتوگو شد.
محمدرضا شهیدیفرد
جدایی: 1396
آخرین همکاری: هزارداستان
ماجرای جدایی: اینکه چرا شهیدیفرد تصمیم گرفت مقابل دوربین نباشد را نمیدانیم! با مرور سابقه او اما به برنامه پارک ملت میرسیم که تابستان 90 از شبکه یک پخش میشد اما به یکباره مهر توقیف خورد. بعد از آن حتی تلویزیون تصویر شهیدیفرد در مراسمهای بیرون از سازمان صدا و سیما که اجرای آن را برعهده داشت را پخش نمیکرد! شهیدیفرد در نیمه دوم دهه نود بهعنوان مجری برنامه چهلچراغ عملکردی تحسینشده از خود بهجا گذاشت تا جاییکه رفتن او افت برنامه را سبب شد. او مجری چند قسمت از هزارداستان شبکه نسیم بود که توسط مجریان مختلف ضبط میشد.
الان چه میکند: محمدرضا شهیدیفرد در ادامه بهعنوان مشاور کنار برنامه هزارداستان حضور داشت. در چند فصل هم مسئول اتفاق فکر برنامه خندوانه بود و باید بخش زیادی از موفقیت آن را به حساب ایدههای شهیدیفرد گذاشت. آخرینبار بهعنوان مجری اختتامیه جشنواره چهلویکم فجر دیده شد و الان مشغول فعالیتهای شخصی خود است… . شهیدیفرد بهواسطه آشنایی با جواد آتشافروز به رادیو رفت و بعد هم همراه او برنامه هشتونیم را در تلویزیون اجرا کرد. اینجا فرداست و مردم ایران سلام دیگر تجربههای شاخص او در زمینه اجرا و برنامهسازی هستند.