کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۳۶۲۵۲
تاریخ خبر:

با من ازدواج کن سلبریتی‌!

با من ازدواج کن سلبریتی‌!

روزنامه هفت صبح، حانیه جهانیان| ‌هیچ‌وقت فکرش را می‌کردید رمانی بخوانید که قهرمان اصلی آن محمدرضا گلزار باشد؟ حالا گلزار که هیچ! احسان علیخانی، تتلو، یاسینی و… البته زمان زیادی از انتشار زیرزمینی این نوع نوشته‌ها نمی‌گذرد ولی به‌هر‌حال با پدیده‌ای مواجه شده‌ایم به‌نام «فن‌فیکشن». هرچند در خارج از کشور، سابقه‌ای طولانی دارد. حتی همین حالا هم اگر جست‌وجو کنید می‌توانید رمان‌های فراوانی درباره شخصیت‌های گروه موسیقی پرطرفدار کره‌ای، بی‌تی‌اس و… پیدا کنید.

اما در ایران چنین پدیده‌ای نوظهور است؛ به‌خصوص که به شکلی غیررسمی در شبکه‌های اجتماعی نوشته و منتشر می‌شود. نویسندگانش هم نه مهارتی دارند، نه بینشی و نه اطلاعاتی. البته حق هم دارند. نوجوانانی هستند که به اقتضای شور و هیجان دوران نوجوانی، شروع کرده‌اند به نوشتن درباره سلبریتی‌های محبوب‌شان.

هرچند این ماجرا آسیب‌هایی هم به‌دنبال دارد؛ کپی‌رایتی وجود ندارد، اشتباهات ابتدایی زبانی و نحوی در نوشته‌های‌شان فراوان است و البته شاید مهم‌تر اینکه تخیلات‌شان را به سمت و سویی می‌برند که بعید می‌دانم حتی خود سلبریتی‌ها هم فکرش را کرده باشند. در واقع نویسندگانی مبتدی در حال ارائه نوعی رمان‌های زیرزمینی هستند با ژانرهای اختراعی خودشان: «برادرانه»، «کمی روانشناختی»، «سد اند(پایان غمگین)»، «برشی از زندگی» و «خیلی فانتزی»!

این‌ها عناوینی است که خودشان به کتاب‌های‌شان می‌دهند! نکته جالبی که درباره اغلب این فن‌فیکشن‌ها وجود دارد، تقدس و اسطوره‌سازی هواداران آن‌هاست. شخصیتی که در هیچ کجای قصه نه مقصر است و نه منفی! این همان‌جایی‌ست که نویسنده مبتدی برای تخلیه هیجانات و خلق یک شخصیت اساطیری از سلبریتی محبوبش کمک می‌گیرد!

گاهی هم هوادار، سلبریتی محبوبش را به‌عنوان یک شخصیت قربانی، ضعیف و نیاز به مراقبت می‌سازد تا به‌عنوان منجی وارد زندگی‌اش شود و در قامت یک پرستار و عاشق مراقب، محبوبش را نجات بدهد! در مجموع این پدیده نوظهور چنان در حال رواج است که تصمیم گرفتیم پرونده‌ای به این نوع کتاب‌ها اختصاص بدهیم.

برای همین ابتدا به معرفی چند رمانی که سراغ سلبریتی‌ها رفته‌اند پرداختیم، بعد نظرات کارشناسان را در این زمینه جویا شدیم؛ علی‌اکبر زین‌العابدین (معلم، نویسنده، روان‌شناس و دبیر واحد تالیف انتشارات «پرتقال»)، محمدرضا محسنی (نویسنده و روان‌شناس بالینی) و لیلا طاوسی (معلم و مشاور آموزش و پرورش).

محمدرضا گلزار
تعداد فن‌فیکشن: بیش از 20 رمان
یادش بخیر، همان جوانکی که با مادرش از گلزار خواستگاری کرد! اگر نظر ما را بخواهید، بعید نیست تک‌تک فن‌فیکشن‌های بی‌سرانجامی که داد هواداران گلزار را درآورد، از قلم همان دخترک نسبتا موطلایی تراوش کرده باشد! البته راستش رمان‌هایی که طرفدارانش درباره‌اش نوشته‌اند این‌قدر زیاد است که واقعا از جمع‌آوری و آمار دقیق و کیفی فن‌فیکشن‌هایش عاجز بودیم!

اما جدیدترین فن‌فیکشن‌هایی كه درباره‌اش نوشته شده به همان ماجرایی مربوط است که چند ماه پیش به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد؛ ماجرای حضور همسر جوان و تازه‌اش. در فن‌فیکشن‌هایی که درباره‌اش نوشته‌اند، محمدرضا گلزار در نقش یک مرد پخته، باتجربه، زیبا و آراسته ظاهر می‌شود تا هواداران را به جهانی لطیف ببرد. در یک کلام وقتی فن‌فیکشن گلزار را مرور می‌کردیم، بوی آدامس بادکنکی و اسمارتیز مشام را پر می‌کرد.

احسان علیخانی
تعداد فن‌فیکشن‌ها: 12 رمان
احسان علیخانی، مجری و تهیه‌کننده و برنامه‌ساز مشهور ایرانی است. عمده شهرتش را مدیون برنامه «ماه عسل» بود که در ایام ماه مبارک رمضان پخش شد و مخاطبان فراوانی پیدا کرد. علیخانی بعد از آن تهیه‌کنندگی و کارگردانی دو برنامه پرطرفدار دیگر را هم عهده‌دار شد؛ «عصر جدید» و «جوکر».

همین‌ها هم به شهرتش اضافه کرد؛‌ طوری که حالا در صفحه اینستاگرامش چیزی در حدود 4 میلیون دنبال‌‌کننده دارد. محتوای غالب پست‌های صفحه او هم عکس‌های پرتره و فعالیت‌های کاری‌اند. اما جالب اینجاست طرفدارانش تا به‌حال 12 رمان فن‌فیکشن در شبکه‌های اجتماعی نظیر تلگرام و اینستاگرام و غیره درباره‌اش نوشته‌اند!‌ در بیشترشان هم علیخانی به‌عنوان یک شخصیت دانا، صبور و باهوش ترسیم شده؛ مردی که در این رمان‌ها ظاهری آراسته و ثروتی بی‌اندازه دارد و از دختران بی‌پناه حمایت می‌کند.

امیرحسین مقصودلو
تعداد فن‌فیکشن: 2 رمان
از همان روز که به‌سادگی تیتر اخبار شد، باید فکرش را می‌کردیم که این خواننده پرحاشیه قصد عقب‌نشینی ندارد! از فحاشی و هجو مستمر در قطعاتش تا فریب‌دادن دختران جوان در خارج از کشور، تنها گوشه‌ای از هنرنمایی‌های امیرحسین مقصودلو معروف به تتلوست! گروهی از دنبال‌کنندگانش با این گزاره که او در کودکی سختی بسیاری کشیده، فحاشی و خشمش در آثار و شبکه‌های اجتماعی را توجیه می‌کنند.

اما از خدا که پنهان نیست، از شما چه پنهان، کاسبی این روزهای او با همین توجیه و هجوها می‌گذرد! در تازه‌ترین فن‌فیکشن‌هایی هم که درباره او منتشر شده، اعتیاد به دخانیات و مصرف الکل توجیه می‌شود! ضمن اینکه از نظر نویسنده‌های فن‌فیکشن‌هایش، صدایی بی‌نقص دارد و به دلیل ظاهر عجیبش می‌تواند مورد توجه باشد! هرچند پرسش اینجاست این‌همه رفتار ضد ارزش، چرا باید محبوبیت به‌دنبال بیاورد؟!

علی یاسینی
تعداد فن‌فیکشن: حدود 10 رمان
علی یاسینی اخیرا به‌واسطه پرکار بودن و انتشار ویدئوکلیپ آثارش بر سرزبان‌ها افتاد. خواننده پاپ جوانی که با 3 میلیون دنبال‌کننده در اینستاگرام به یکی از پرهوادارترین خوانندگان ایرانی بدل شده است. بد نیست بدانید تصویری که یاسینی در اغلب ویدئوکلیپ‌ها از خود نشان می‌دهد عاشق‌پیشه‌ای ضعیف، محتاج محبت و زخمی‌ست.

ویدئو‌کلیپ «چراغونی» که در آن علی یاسینی با دستی زخمی و بانداژ شده در راهروی آسایشگاه تلوتلو می‌خورد گواهی بر این مدعاست که نسل جوان علاقه دارد ستاره‌اش را رنجیده و محتاج تیمار بشناسد، گویا خود این خواننده جوان هم چندان از تصویری که بدان شهرت‌یافته ناراضی نیست. در اغلب فن‌فیکشن‌هایی هم که طرفدارانش درباره‌اش نوشته‌اند، یاسینی عاشقی متعصب و کور است که نسبت به بعضی رفتارهای عادی نامزدش هم حساسیت به خرج می‌دهد!

کدخبر: ۵۳۶۲۵۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر