کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۲۰۳۶۵
تاریخ خبر:

۱۱ فرصت قهرمانی‌ که دورتموند بر باد داد!

11 فرصت قهرمانی‌ که دورتموند بر باد داد!

روزنامه هفت صبح، آرتین ابراهیمی| بوروسیا دورتموند بازنده بزرگ فصل 23-22 فوتبال آلمان و حتی اروپا بود؛ وقتی به دفعات فرصت به زیر کشیدن بایرن‌مونیخ را با سهل‌انگاری از دست داد تا کار به بازی پایانی بوندس‌لیگا کشیده شود. زنبورهای وست‌فالن همین الگو را در بازی هفته آخر نیز پیاده کردند تا سه امتیاز حیاتی بازی با تیم میانه جدولی ماینتس را از دست بدهند و باواریایی‌ها در شهر کلن، بعد گل دقیقه 90 جمال موزیالا سرود قهرمانی سر دهند.

هفته سی‌و‌چهارم بوندس‌لیگا به‌راستی نفس‌گیر و هیجان‌انگیز بود. رقابت دورتموند و بایرن به اوج خود رسیده بود و در پایین جدول نیز شالکه و اشتوتگارت و بوخوم برای بقا در سطح اول فوتبال آلمان در تلاش بودند که در نهایت، معادلات برخلاف خیلی از پیش‌بینی‌ها رقم خورد؛ بایرن با خوش‌شانسی قهرمان شد و شالکه هم به بوندس‌لیگای 2 سقوط کرد.

به نظر می‌رسد که ترکیب خیلی جوان/خیلی مُسن دورتموند، بالانس این تیم پرطرفدار آلمانی را در بازی با ماینتس برهم زده بود؛ از سوی دیگر تیم با استرس خیلی بالا وارد رقابت پایانی فصل شد و در حالی‌که در بازی رفت در خانه ماینتس، با نتیجه 1-2 روی گل دقیقه 93 جووانی رینا با پاس گل سباستین هالر پیروز میدان شده بود، در بازی برگشت نتوانست نتیجه‌ای بهتر از 2-2 به‌دست آورد. همین آقای هالر که یک پنالتی از دست داد و موقعیت‌های مسلم گلزنی را به در و دیوار کوبید، در کنار جووانی رینا، کریم آدیمی، مارکو رویس، جولیان برانت، دونیل مالن و متس هوملس، بدترین نمایش‌های فصل خود را به اجرا گذاشتند تا زنبورها شانس قطعی قهرمانی را از دست بدهند.

‌ترزیچ
در ناکامی بزرگ دورتموند، نباید از ضعف‌های آشکار و پنهان ادین ترزیچ سرمربی 40 ساله این تیم به‌سادگی گذشت. او از پدری بوسنیایی و مادری کروات در شهر مندن آلمان به دنیا آمده و در جوانی مهاجم تیم‌های گمنامی چون واتن‌شاید و کوپن‌بورگ بوده است. ترزیچ حرفه مربیگری را در 31 سالگی با دستیاری در تیم‌های بشیکتاش، وستهام و دورتموند آغاز کرده، از سال 2021 سرمربی بوروسیا دورتموند شده و طی این دو سال به وضوح نشان داده که فاقد اُتوریته و قدرت کافی برای رهبری این تیم بزرگ آلمانی بوده است. دورتموند در فصلی که دوم شد، امتیازات مهمی را در دقایق پایانی بازی از دست داد و در بدترین دوره بایرن پس از جدایی لواندوفسکی و بحران مدیریتی این تیم هم نتوانست از پس قرمزهای باواریا برآید و در روز پایانی شانس قهرمانی را مفت و مسلم به رقیب بزرگ خود هِبه کرد.

11 فرصتی‌که بر باد رفت
بوروسیا دورتموند در فصل پر افت‌و‌خیز 23-2022 بوندس‌لیگا که با جام جهانی زمستانی قطر نیز همراه بود، 11 فرصت بزرگ را در 11 میدان متفاوت از دست داد که اگر حتی در یکی از این بازی‌ها با لغزش همراه نمی‌شد، کاپ قهرمانی فوتبال آلمان را پس از 10 سال از رقیب دیرینه پس می‌گرفت. جالب این‌که 7 رقابت ناکام دورتموندی‌ها قبل از جام‌جهانی رقم خورد و پس از بازی‌های قطر، تنها در 4 بازی دور از انتظار ظاهر شد که یکی از آنها همراه با شکست بود. این 11 بازی را مرور می‌کنیم:

هفته سوم: وردربرمن : باخت خانگی 2-3 مقابل وردربرمن در هفته سوم بوندس‌لیگا که با سه گل دقایق پایانی حریف (89، 93، 95) همراه بود، بزرگ‌ترین افسوس دورتموندی‌ها در آنالیز بازی‌های این فصل تیم است که فرصت قهرمانی را از آنها گرفت؛ حتی اگر گل دقیقه 5+90 اولیور بارک که دقیقه 81 به زمین آمده بود هم به‌ثمر نمی‌رسید، دورتموند در پایان فصل قهرمان می‌شد.

هفته ششم: لایپزیش: شکست سنگین صفر-3 از آر.بی.لایپزیش در هفته ششم، جای هیچ حرفی باقی نگذاشت که دورتموندی‌ها بسیار ضعیف بازی کردند و لایق این باخت بودند!

هفته هشتم: کلن: همین تیم کلن که در بازی پایانی فصل مقابل بایرن زانو زد، در بازی خانگی با دورتموند 2-3 برنده از زمین بیرون آمده بود که اتفاقاً دژان لیوبیچیچ گل پیروزی‌بخش این تیم را زده بود؛ مهاجمی که پنالتی حساس مقابل بایرن را گل کرد تا برای لحظاتی هم که شده، دورتموند قهرمان بوندس‌لیگا تا دقیقه 90 بازی باشد.

هفته نهم: بایرن : تساوی 2-2 با بایرن در سیگنال ایدونا پارک، به‌سختی و با گل‌های دقایق پایانی موکوکو و مودست به‌دست آمد؛ در حالی که بُرد در این بازی خانگی می‌توانست کلید فتح بوندس‌لیگا باشد.

هفته دهم: یونیون برلین: بعد بازی سخت بایرن، دورتموند به زمین تیم شگفتی‌ساز یونیون برلین رفت و صفر-2 شکست خورد تا به فاصله سه هفته متوالی، قافیه را به رقیب سنتی ببازد.

هفته چهاردهم: ولفسبورگ: دورتموند در هفته چهاردهم از پس ولفسبورگ تیم میانه جدولی هم برنیامد و صفر-2 نتیجه را به سبزهای فولکس‌واگن واگذار کردند.

هفته پانزدهم: گلادباخ: در آخرین بازی قبل از جام‌جهانی قطر، دورتموند با ارائه یک بازی پُرانتقاد، 2-4 نتیجه را به بوروسیا مونشن‌گلادباخ واگذار کرد تا فصل استراحت فوتبال آلمان از 22 آبان تا 30 دی فرا برسد. طی این حدود 70 روز تعطیلی بوندس‌لیگا، ادین ترزیچ به خوبی نقاط ضعف تیم را پوشش داد تا دورتموند، بهترین تیم فوتبال آلمان پس از رقابت‌های جام‌جهانی باشد؛ جایی‌که تنها یک شکست مقابل بایرن‌مونیخ متحمل شدند و در سایر بازی‌ها ناکام مطلق میدان نبودند؛ اما این‌هم کافی نبود و سه تساوی ناامیدکننده مقابل اشتوتگارت، بوخوم و ماینتس، آرزوهای آنها را بر باد داد.

هفته بیست‌و‌چهارم: شالکه : در دربی سنتی روهر، دورتموند تا دقیقه 80 از شالکه جلو بود که کنان کارمن بازیکن ترک‌تبار از راه رسید تا با گل او بازی 2-2 به پایان برسد. این دو امتیاز مفتی که دورتموندی‌ها از دست دادند، در روز پایانی بوندس‌لیگا بیش از پیش حس شد تا انبوه طرفداران این تیم افسوس این موقعیت از دست رفته مقابل دشمن قدیمی را بخورند.

هفته بیست‌و‌ششم: بایرن : نتیجه این بازی تحت تاثیر اشتباه مهلک گریگور کوبل دروازه‌بان سوئیسی دورتموند رقم خورد که روی یک توپ ساده سوتی وحشتناکی داد تا گل اول حریف مونیخی در دقیقه 13 از راه برسد. دورتموندی‌ها تا از این شوک درآیند، توماس مولر دو گل دیگر در دقایق 18 و 23 زد و گل‌های دقایق پایانی امره جان و دونیل مالن هم دردی از زنبورهای وست‌فالن دوا نکرد تا در نهایت تابلوی ورزشگاه آلیانس‌آرنا نتیجه 2-4 را ثبت کند.

هفته بیست‌و‌هشتم: اشتوتگارت:‌ سه امتیاز این میدان برای دورتموند بسیار حیاتی بود. آنها ابتدا دو گل به اشتوتگارت زدند و از دقیقه 39 هم حریف 10 نفره شد و در حالی که پیروزی تیم ترزیچ قطعی به نظر می‌رسید، اشتوتگارت روی دو حمله در دقایق 78 و 84 به گل رسید تا بازی مساوی شود. این پایان کار نبود و جووانی رینا در اوج حملات انتحاری دورتموند در دقیقه 3+90 موفق به زدن گل سوم شد تا سه امتیاز به اردوی زنبورها بازگردد؛ اما گل دقیقه 7+90 کاتوپیا به‌معنای تسلیم لشکر زردها مقابل تیم در معرض سقوط اشتوتگارت بود.

هفته سی‌اُم: بوخوم:‌ این بازی با گل‌های دقایق ابتدایی بازی 1-1 مساوی دنبال می‌شد که در اوج حملات پراکنده دورتموندی‌ها، در دقیقه 65 برخورد دنیلو سوارس با کریم آدیمی در محوطه جریمه را داور بازی پنالتی تشخیص نداد! در این صحنه مدافع بوخوم به‌وضوح پاهای آدیمی را درو کرد، اما ساشا اشتگمان دستور ادامه کار را داد و تیم داوری ویدئویی VAR هم دخالت نکرد. این کلیدی‌ترین لحظه بازی‌های دورتموند در دور برگشت فصل 23-22 بود که قهرمانی را از این تیم گرفت.

متهم ردیف اول!
ساشا اشتگمان 38 ساله متولد نیدرکاسل در غرب آلمان است. او از سال 2014 در بوندس‌لیگا داوری می‌کند و در سال 2019 هم به لیست داوران فیفا راه یافته است. وی فردای بازی جنجالی بوخوم-‌دورتموند به اشتباه بزرگ خود اعتراف کرد و گفت: «احساس بدی دارم و آزرده‌خاطر شده‌ام. از این که داور ویدئویی یادآور نشد که صحنه را مجدداً بررسی کنم، بسیار متاسفم…»

فدراسیون فوتبال آلمان هم طی بیانیه‌ای رسماً اعلام کرد که اشتگمان باید پس از خطا روی آدیمی، یک پنالتی برای دورتموند می‌گرفت. آقای داور بعد این بازی جنجالی به مرخص اجباری هم رفت!در هفته سی و چهارم و پایانی بوندس‌لیگا هم دورتموند با ارائه یک بازی پرانتقاد و بسیار ضعیف مقابل ماینتس، به نتیجه‌ای بهتر از 2-2 دست نیافت تا جام قهرمانی را دو دستی تقدیم یاران بایرن کند.

کدخبر: ۵۲۰۳۶۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر