کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۱۹۴۰۳
تاریخ خبر:

‌انتقادات تند رهبر ارتش مزدوران روسی واگنر علیه رئیسش

‌انتقادات تند رهبر ارتش مزدوران روسی واگنر علیه رئیسش

روزنامه هفت صبح| به دنبال مطرح شدن ادعای مقام‌های روسیه مبنی بر ورود یک گروه مسلح از اوکراین به منطقه بلگورود روسیه گروه کمتر شناخته شده سپاه داوطلب روسیه RDK، که گروهی وابسته به ارتش اوکراین است خبرساز شده است. گروه سپاه داوطلب روسیه ( اِر د کا) و گروه دیگری به نام «لژیون آزادی روسیه» به تلویزیون دولتی سوسپلین اوکراین گفتند که در حال ایجاد «منطقه غیرنظامی در مرز با فدراسیون روسیه هستند تا روسیه از آنجا نتواند اوکراین را بمباران کنند».

این دو گروه ظاهرا پیش از این با هم اختلافاتی داشتند ولی وب‌سایت خبری اوکراینی لیگا دات نت گزارش داد که آر دی کی و لژیون آزادی روسیه در ۱۷ مه ۲۰۲۳ «آشتی» کردند و نیروهایشان متحد شده‌اند. آندری یوزُف، یکی از نمایندگان اداره اطلاعات وزارت دفاع اوکراین گفت که هر دو گروه «به طور مستقل در خاک روسیه» فعالیت می‌کنند و شهروندان اوکراینی در عملیات آن‌ها دخالتی ندارند. او تأکید کرد که «هر چیزی که در قلمرو فدراسیون روسیه اتفاق می‌افتد، درگیری‌های داخلی روسیه است.»

این گروه پس از عملیات محیرالعقولی که انجام دادند ظاهراً به سلامت به اوکراین بازگشتند. گفته می‌شود یکی از اعضای ناشناس این سپاه به یک کانال تلگرامی گفته است: «۴۵ نفر از ما در این مأموریت بودیم. وارد شدیم، فیلم تهیه کردیم و به دو خودروی جنگی پیاده کمین زدیم. من هیچ تلفات جانی به چشم ندیدم. فقط یک مرزبان آسیب دید. ما هیچ گروگانی نگرفتیم.» البته روسیه می‌‌گوید که در عملیات بلگرود، 70 نفر را کشته است.

آن‌ها چه کسانی هستند؟
سرویس‌ تلویزیونی متمرکز اوکراین در ۲۴ مه، «آر دی کی» را «شبه نظامیان» و «داوطلبان روسی» توصیف کرد که هدف‌شان «آزادسازی» نه تنها مراکز جمعیتی منطقه بلگورود، بلکه کل روسیه است. این تلویزیون در ماه مارس، آر دی کی را «تشکیلاتی در لژیون بین‌المللی دفاع ارضی اوکراین» توصیف کرده بود.

در اکتبر ۲۰۲۲ وب‌سایت خبری و تحلیلی گلاوکوم گفت که آر دی کی بخشی از گردان نود و هشتم دفاع سرزمینی آزوف-دنیپرو از تیپ ۱۰۸ نیروهای مسلح اوکراین است. این وب‌سایت گفته بود که این سپاه متشکل از داوطلبان روسی است که بسیاری از آنها در انقلاب کرامت اوکراین در سال‌های ۲۰۱۴-۲۰۱۳ شرکت داشتند و پس از آن در کنار اوکراین در دونباس جنگیدند، و برخی نیز در روسیه «با رژیم پوتین جنگیدند».

فرمانده دنیس کاپوستین به گلاوکوم گفت که این سپاه به طور رسمی در آگوست ۲۰۲۲ تشکیل شد، اما اعضای آن در روزی که روسیه تهاجم تمام عیار خود به اوکراین را آغاز کرد - ۲۴ فوریه - سلاح به دست گرفتند. کاپوستین در مصاحبه دیگری، که در آن خود را دنیس نیکیتین نامید، گفت که قدرت این یگان تحت عنوان «سپاه» پنهان شده بود، اما عضو دیگری به نام فورتونا تعداد آن را در نوامبر ۲۰۲۲، پس از ۱۰ نفر اولیه، حدود ۱۲۰ نفر اعلام کرد.‌فورتونا افزود: «ما یک یگان داوطلب هستیم، سرباز وظیفه یا سرباز قراردادی مانند شهروندان اوکراینی نیستیم. ما تدارکات خود را داریم که از جانب داوطلبان پشتیبانی می‌‌شود. ما خودمختاری بسیار زیادی داریم.»‌

گلاوکوم با استناد به تفهیم‌نامه این گروه گزارش داد: «این سپاه روسیه را به عنوان یک کشور تروریست می‌شناسد و با مذاکرات دیپلماتیک با آن مخالف است.» این دو هدف اصلی نظامی - سیاسی این سپاه را مشخص می‌کند: حفاظت و بازگرداندن تمامیت ارضی اوکراین به مرزهای ۱۹۹۱ و سرنگونی «رژیم» در روسیه.

انتقادات تند رهبر واگنر
چند روز پس از اذعان ولادیمیر پوتین به نقش مهم نیروهای مسلح مزدورِ «واگنر» در «تسلط کامل» روسیه بر باخموت پس از نبرد سنگین هشت ماهه در این شهرک راهبردی، فرمانده این سازمان در مورد احتمال وقوع «یک انقلاب دوم» در روسیه هشدار داد.یوگنی پریگوژین روز چهارشنبه، سوم خرداد، گفت اگر رهبری روسیه مدیریت خود را در قبال جنگ بهبود ندهد و تمامی اقتصاد خود را در خدمت جنگ قرار ندهد، ممکن است با انقلاب دیگری روبه‌رو شود.

فرمانده «واگنر» با اشاره به نابرابری اجتماعی در اداره جنگ روسیه در اوکراین گفت: «فرزندان فقرا در تابوت‌ از جبهه‌های جنگ برگردانده می‌شوند اما فرزندان نخبگان در سواحل آفتاب می‌گیرند.»او گفت «معماران جنگ» مانند وزیر دفاع و رئیس ستاد ارتش «به‌ خاطر خیانت به وطن» باید برکنار شوند، زیرا اهداف جنگی در اوکراین محقق نشده و «اگر جوزف استالین زنده بود، این شکست را تحمل نمی‌کرد». او افزود سرگئی شویگو، وزیر دفاع، باید «محاکمه شود».

او در مصاحبه‌ای که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، گفت شکاف طبقاتی در قبال مشارکت در جنگ می‌تواند با انقلابی مانند سال ۱۹۱۷ میلادی پایان یابد. اشاره او به سرنگونی حکومت تزاری روسیه در انقلاب بلشویکی بود.به گفته پریگوژین، ابتدا سربازان قیام خواهند کرد و بعد، عزیزان‌شان به آن‌ها خواهند پیوست و هم‌اکنون نیز ده‌ها هزار تن از بستگان کشته‌شدگان و احتمالا صدها هزار تن از این خانواده‌ها (با احساس خشم نسبت به حاکمیت) وجود دارند و این امر اجنتاب‌ناپذیر است.

او افزود که نمی‌تواند مانند مقامات روس خوشبین باشد که می‌گویند سرانجام غرب خود از حمایت از اوکراین خسته خواهد شد و توافقی را که به سود روسیه باشد، به اوکراین تحمیل کند.فرمانده «واگنر» در گفت‌وگوی منتشره که یک وبلاگ‌نویس امور جنگی طرفدار مسکو با او انجام داده، در رویکردی متضاد با مواضع مسکو، توان نظامی ارتش اوکراین را تمجید کرده و آن را «یکی از قوی‌ترین ارتش‌های جهان که سازماندهی شده، آموزش‌دیده و دارای سطح اطلاعات بالاست» نامید.

به‌ گفته فرمانده «واگنر»، اگر مسکو شدت حملات جنگی در اوکراین را بیشتر نکند و «حکومت نظامی» و «بسیج جدید نیرو» در روسیه اعلام نکند، با مشکلات جدی، طولانی‌تر شدن و پرهزینه‌تر شدن جنگ روبه‌رو خواهد شد.یوگنی پریگوژین با اشاره به عملیات چریکی انجام شده اخیر از سوی گروه «ارتش داوطلبان روس» که از اوکراین وارد روسیه شده‌اند، گفت نیروهای روسیه آمادگی مقاومت در برابر این نیروها در داخل خاک کشور را ندارند.

کدخبر: ۵۱۹۴۰۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر