کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۱۹۲۳۹
تاریخ خبر:

۹۳‌ساختمان مشهور‌، نوستالژیک و ناامن!

93‌ساختمان مشهور‌، نوستالژیک و ناامن!

روزنامه هفت صبح، سارا سبزی| بعد از ماجرای متروپل و در هیاهوی برسر زبان افتادن ناایمن بودن بسیاری از ساختمان‌های کشور، سازمان آتش‌نشانی تهران برای مدتی کوتاه به مالکان تعدادی از این ساختمان‌ها هشدار می‌داد و گاهی با نصب یک بنر به مردم اعلام می‌کرد که این ساختمان ناایمن است، اما دیگر خبری از ادامه این کار نشد. حالا بعد از گذشتن یک‌سال از آن ماجرا دادستانی نام 93 ساختمان را به عنوان ناایمن منتشر کرده است.

چرا 93 ساختمان؟ چون تا امروز 34 هزار ساختمان در تهران از نظر سازمان آتش‌نشانی به عنوان ناایمن شناسایی شده که از این تعداد 129 مورد بسیار پرخطرند. این عدد به همان فهرستی اشاره می‌کند که سال گذشته به طور غیررسمی منتشر شد، اما نه تایید شد و نه تکذیب. حالا ادعا می‌شود که از این 129 ساختمان، تعدادی از آنها مورد پیگیری قرار گرفته‌اند و به همین دلیل تعداد ساختمان‌های بسیار پرخطر به این فهرست رسیده است. مالکان این ساختمان‌ها که بخش زیادی از آنها تجاری و اداری و پرتردد است، هنوز برای ایمن‌سازی آن همکاری نکرده‌اند.

بسیاری از این مراکز تجاری و اداری قبلا هم بارها به‌دلیل ناایمن بودن از طرف آتش‌نشانی هشدار گرفته‌اند، اما هیچ تغییری در وضعیت ایمنی آنها ایجاد نشده است. پاساژ علاالدین که در تقاطع خیابان جمهوری و حافظ و در بافتی پرتراکم و فرسوده قرار دارد، یکی از همین ساختمان‌هاست که حداقل از سال 1389 بابت ناایمن بودن آن هشدار داده شده است و در منطقه‌ای قرار دارد که در کنار منطقه 11 بیشترین ساختمان‌های ناایمن تهران را دارد.

نام چند پاساژ معروف بین این مراکز دیده می‌شود: بازارچه سنتی ستارخان، پاساژ میری تجریش که مرکز فروش پارچه است، برج نگین رضا و پاساژ کویتی‌های انقلاب از بقیه معروف‌ترند، اما این فهرست حداقل نزدیک به 40 مرکز تجاری و اداری دیگر هم دارد.

علاوه بر مراکز تجاری و اداری، نام 9 بیمارستان هم که تقریبا تمام آنها قدیمی‌اند، به عنوان ساختمان ناایمن معرفی شده‌اند: بیمارستان‌های رسول اکرم، امام خمینی، لولاگر، طرفه، سینا، بوعلی، شهدای یافت‌آباد، فیاض بخش و درمانگاه سلیم. به غیر از شهدای یافت‎‌آباد که در سال 1373 ساخته شده، باقی این بیمارستان‌ها بیش از 50 سال قدمت دارند و فرسوده محسوب می‌شوند: بیمارستان امام خمینی حدود 90 سال، بیمارستان رسول اکرم 59 سال، بیمارستان لولاگر 77 سال، بیمارستان طرفه 84 سال، بیمارستان بوعلی 72 سال، بیمارستان سینا 83 سال و فیاض بخش 67 سال قدمت دارند. درمانگاه سلیم منطقه 16 هم در سال 1388 ساخته شده است.

نام حدود 20 مجتمع مسکونی هم به نام ناایمن منتشر شده که گستردگی آنها از جنوب تا شمال تهران است. مجتمع معروف ونک‌پارک هم در این فهرست دیده می‌شود که دو برج 22 طبقه و سه برج 17 طبقه دارد و در منطقه شش تهران ساخته شده است. این برج به غیر از کاربری مسکونی، کاربری تجاری هم دارد و روزانه جمعیت زیادی در آن تردد دارند.

حداقل نام چهار انبار ناایمن هم دیروز توسط دادستانی منتشر شد که بابت خطرساز بودن یکی از آنها از سال‌ها قبل هشدار داده می‌شود، اما هنوز فعالیتش در میان یک منطقه مسکونی پابرجاست: انبار نفت شهران، انبار خانه کارگر، انبار چای و مجموعه انبارهای حدادی که دو انبار زیر مجموعه خودش دارد.

نام انبار نفت شهران در حالی دوباره در فهرست ساختمان‌های ناایمن دیده می‌شود که سه سال پیش، بعد از انفجار گسترده در بیروت، برای اولین بار یکی از اعضای شورای شهر تهران درباره آن هشدار داد و گفت با توجه به اینکه در داخل بافت مسکونی قرار دارد، می‌تواند بسیار خطرسازتر از انفجار بیروت باشد، اما مدیرعامل وقت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی این موضوع را رد و ادعا کرد که این انبار استانداردهای لازم ایمنی را دارد و وجود آن برای سوخت‌رسانی ایمن و مطمئن درسطح تهران حیاتی است.

دادستانی نام مجتمع‌های تاکسیرانی، مجتمع فرهنگی ورزشی ارم، دو خوابگاه پسرانه دانشگاهی و یک تالار عروسی را هم به فهرستش اضافه کرده است، اما بین اسامی ساختمان‌های پرخطر و ناامن، جای مرکزی مانند بازار بزرگ تهران که روزانه محل تردد هزاران نفر و مساحت آن بیش از 100 هکتار است خالی است.

کدخبر: ۵۱۹۲۳۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر