۳خرده یادداشت درباره کرونا و افغانستان و سینمای کیارستمی

روزنامه هفت صبح| یک: افکار عمومی به شکل جالبی به چند سوژه، تقریبا بیتفاوت شده است. مهمترین آنها مسئله افزایش آمار مبتلایان و تلفات کروناست. تعداد کشتهها خیلی آرام از 10 یا 12 نفر در روز طی دو هفته گذشته به عدد 46 نفر در روز گذشته رسیده است. اما در سطوح بالای بهداشتی و درمانی کشور تکاپوی خاصی دیده نمیشود.
نه کسی درباره دُزهای جدید واکسن حرفی میزند و نه پافشاری چندانی بر مسئله ماسک و عدم معاشرت در جمعهای پرتعداد و اینطور چیزها وجود دارد. البته بهجز خانم محرز که در این زمینه یک نبرد تکنفره را در پیش گرفته است. نه اینکه بخواهم ابراز ناراحتی کنم. البته طبیعی است که آمار بالای تلفات کرونا ناراحتکننده و غمانگیز است اما در بطن وجودم چندان به کارایی سیستم واکسن معتقد صددرصد نیستم.
البته امیدوارم بدآموزی نشود. بههرحال شرایط اینگونه است که مسئولان و حتی مردم بیشتر در انتظار عبور موج آخر کرونا هستند و به آخر فروردینماه چشم دوختهاند که احتمالا این موج فروکش خواهد کرد و شاید این آخرین موج کرونا هم باشد. به امید خدا. یادمان باشد در زمستان 98 و بهار 99 اولین موجهای کرونا چه وحشت فلجکنندهای را بر جوامع بشری مستولی کرده بود
و شرکتهای بزرگ داروسازی جهان به صف اول کمپانیهای پرمشتری و پررونق آمده بودند و اسم فایزر که میآمد، نیشمان خود به خود باز میشد. این روزها خبرهای مربوط به ادامه مسمومیتهای دانشآموزان هم بهخصوص در استانهای غربی و کردنشین مدام به گوش میرسد که خب حساسیت افکار عمومی در این مورد هم بهشدت کم شده است.
دو: دیروز یک خبر خواندم که حجم مبادلات تجاری ایران و افغانستان به بیش از یک و نیم میلیارد دلار رسیده و ایران مهمترین شریک اقتصادی دولت افغانستان است. خبری بسیار خوب که امیدواریم ادامه داشته باشند و با بقیه همسایهها هم بشود بازار تجاری و اقتصادی مشابهی را بهوجود آورد. مجید حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین هم دو روز قبل از وجود گشایشی در تجارت ایران و چین حرف زده بود و کانالهای جدید ردوبدل شدن پول که پدیدار شدهاند.
هر خبری که شرایط اقتصادی ایران را از بنبست کنونی خارج کند ما را بسیار خوشحال میسازد. امیدواریم تفاهم اولیه ایران و عربستان بخش بزرگتری از این مشکلات را برطرف کند. چرا که عربستان دیگر یک کشور نفتی خاورمیانهای نیست. یک صندوق سرمایهگذاری بزرگ است که بسیاری از سرمایهداران درجه اول جهان با ملیتهای مختلف در آن سهم دارند و توافق با عربستان گام بزرگی به سمت تنشزدایی در منطقه خواهد بود.
سه: آخرین فیلم مرحوم کیارستمی که در ژاپن ساخته شده بود و نامش همچون یک عاشق است را دیشب به شکل اتفاقی دیدم. یک چهل دقیقه ابتدایی بسیار درجه یک دارد که نشان از توان فنی و سبک خاص سینمایی این استاد بزرگ سینمای ایران و جهان است. هرچند از میانه ناگهان طبع داستانگویی کلاسیک کیارستمی گل میکند و موجب میشود این فیلم در حد دیگر اثر بینالمللی کیارستمی یعنی کپی برابر اصل ارزیابی نشود. اگر حوصله داشتید کپی برابر اصل که محصول فرانسه است و مثل یک عاشق که در ژاپن تولید شده را پشتسر هم ببینید.