کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۰۷۳۲۳
تاریخ خبر:

واکنش چهره‌های مختلف به مسمومیت سریالی دختران دانش‌آموز

واکنش چهره‌های مختلف به مسمومیت سریالی دختران دانش‌آموز

روزنامه هفت صبح| آمارهای رسمی می‌گویند که جریان مسمومیت دختران دانش‌آموز که از نهم آذرماه شروع شده تا 10 اسفند ماه که آخرین روز فعالیت مدارس در هفته گذشته بوده به 57 مورد رسیده و دانش‌آموزان دختر در 9 استان مختلف دچار مسمومیت با عاملی شده‌اند. بیشترین مسمومیت‌ها در قم با 30 مدرسه رخ داده و استان بعدی یعنی اردبیل با 9 مورد و بعد از آن تهران با 8 و لرستان با 5 مورد در مرتبه‌های بعدی هستند.

شهریار حیدری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته تا الان 900 دانش‌آموز دچار مسمومیت شده‌اند. نکته جالب در مورد واکنش‌های گسترده‌ای که طی این چند روز دیده شد این است که خیلی از چهره‌ها که حالا مسئولیتی دارند یا قبلا مسئولیت دولتی داشتند موضوع را به نحوی از زاویه آنچه به خودشان مربوط است بررسی کرده‌اند. مثلا معاون زنان و خانواده سابق رئیس‌جمهور پای سرنوشت نه چندان روشن لایحه حمایت از زنان را وسط کشیده و وزیر ارتباطات سابق از ارتباط این اتفاقات با بسته شدن شبکه‌های اجتماعی گفته و وزیر امور خارجه فعلی هم برای غربی‌ها خط و نشان کشیده است.

ما موافق تحصیل دختران هستیم
از آنجا که بعضی زمزمه‌ها، مسمومیت دختران دانش‌آموز را به گروه‌های تندرو نسبت می‌دهد طبیعی است که با بالا گرفتن ماجرا یکی از مهمترین واکنش‌ها از طرف امامان جمعه دیده شود. نقطه مشترک حرف‌های ائمه جمعه در این مورد اول مطالبه پیگیری از مسئولان بود و دوم مخالفت با سنگ‌اندازی در برابر تحصیل دختران و اعلام موافقت علمای دین با تحصیل و علم آموزی در زنان و مردان.

محمد حسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران علاوه بر آن دو موردی که با حرف‌های بقیه ائمه جمعه مشترک بود یک نکته مهم دیگر هم گفت. او از مسئولان خواست که علاوه بر پیگیری، موضوع را شفاف‌سازی هم بکنند و با تنویر افکار عمومی خیال مردم را راحت کنند. در مورد حرف‌های امام جمعه اردبیل هم نکته جالبی وجود دارد.

سید حسن عاملی که به بی‌تعارف بودن معروف است گفت که این کار نمی‌تواند کار خود حکومت باشد و حرف‌هایی که در این مورد زده می‌شود درست نیست چون این کارها چهره نظام را خراب می‌کند و هیچ سودی هم ندارد. او پرسید که کدام حکومتی چهره خودش را به این شکل خراب می‌کند در حالی که عایدی هم برایش ندارد؟

حرف‌های آیت الله جوادی آملی هم در مورد ماجرای مسمومیت دختران دانش‌آموز مهم به نظر می‌رسد مخصوصا که این حرف‌ها خطاب به وزیر آموزش‌وپرورش در دیدار روز پنجشنبه با این وزیر و هیات همراهش زده شد. آیت الله جوادی آملی در حرف‌هایش گفت که تامین امنیت یکی از اصلی‌ترین وظایف حکومت است که از قضا نیروی نظامی در آن کمترین سهم را دارد و بیشترین سهم به علم، فهم، تدبیر و ادب مسئولان برمی‌گردد.

شبکه‌های اجتماعی که بسته است
واکنش‌های دو مقام دولت روحانی (دولت سابق ) هم جالب توجه بودند.محمد‌جواد آذری‌جهرمی وزیر پیشین ارتباطات در صفحه شخصی‌اش نوشت:
«می‌گفتند شبکه‌های اجتماعی خارجی عامل ایجاد ناامنی در کشورند؛ در حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی و حمله به رژه نیرو‌های مسلح در اهواز، علت را در عدم همکاری پلتفرم‌های بین‌المللی جست‌وجو کردند. این روز‌ها که شبکه‌های اجتماعی مسدود و محدودیت‌های شدیدی بر اینترنت وضع شده است و کسب و کار و زندگی مردم مختل شده است؛ گسترده‌ترین اقدام ضدامنیتی علیه کودکان عزیز ایران زمین و در مدارس رخ داده است و مشخص نیست صاحبان آن نظریات مشعشع کجا هستند.»

معصومه ابتکار هم در صفحه شخصی‌اش نوشت:
«یک ماه است که جنایت مسموم کردن دختران تکرار می‌شود. همه منتظرند بخش‌های انتظامی و قضایی فورا اقدام کنند. چرا این همه تعلل؟ نکند مثل اسیدپاشان اصفهان شود! آیا نسبتی بین عدم تصویب قوانین نفی خشونت علیه زنان و این وقایع وجود دارد؟ یک بار برای همیشه حجت را بر متحجران ضد زن تمام کنید.» می‌دانیم که اشاره ابتکار به لایحه منع خشونت علیه زنان است که او به نوعی آن را یکی از نقاط پررنگ کارنامه‌اش می‌داند که البته هیچ‌وقت تبدیل به قانون نشد و تصویب نسخه جرح و تعدیل شده آن در مجلس فعلی صورت گرفت.

اشک تمساح نریزید
سطح واکنش‌های خارجی و داخلی به مسمومیت‌های سریالی دختران کاری کرد که مسئولان دولتی که تاکنون ماجرا را بیشتر به نهادهای قضایی واگذار کرده بودند هم وارد عمل شوند. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که به نظر می‌رسید بیشتر مقامات آمریکایی را خطاب قرار داده به طور کلی به سیاستمداران غربی هشدار داد که حق ندارند موضوع را از آنچه هست بزرگ‌تر کنند و اشک تمساح بریزند.

او اضافه کرد که «واکنش مداخله‌آمیز برخی مقامات غربی به موضوع مسمومیت مشکوک دانش‌آموزان عزیز دختر ایرانی، تداوم جنگ ترکیبی دشمن است.» سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور هم بعد از اینکه تعداد زیادی از نماینده‌های مجلس از دولت و دستگاه‌های امنیتی خواستند زودتر به ماجرا رسیدگی کنند گفت کسانی که پشت این موضوع هستند می‌خواهند دولت سیزدهم را یک دولت متحجر که مخالف تحصیل دختران است نشان دهند.

یکی از جالب‌ترین واکنش‌ها را هم حسین الله کرم داشت که در یکی دو پاراگراف توانست از تمام کلید واژه‌های سیاسی نزدیک به 10سال گذشته استفاده کند و پای گروه‌های غربگرا را وسط کشید و گفت که آنها می‌خواهند با این کار جاده را برای برجام صاف کنند و حتی به دولت گذشته هم کنایه زد که در دوره فعالیتش با ترک فعل ایجاد نارضایتی می‌کرده و حالا هم چهره‌هایش پشت ماموریت دشمن برای بهره‌برداری از این مسمومیت‌های سریالی قرار گرفته‌اند.

کدخبر: ۵۰۷۳۲۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر