۱ + ۱۰ بزرگ نیکوکار مشهور

روزنامه هفت صبح، شهنام صفاجو| جهان، خانه مشترک بیش از هفت میلیارد انسان در گستره کره زمینی است که به دور منبع درخشان انرژی میچرخد و زندگی میبخشد. با تکامل بشر در طول چند هزار سال گذشته، افراد بسیاری بر جغرافیای متفاوت این سیاره سکونت کردهاند و در این گذر، برخی چهرههای خوششانس به شهرت جهانی دست یافتهاند که مسئولیت زیادی هم به دنبال داشته تا به درجه محبوبیت برسند؛ آنهایی که بخشی از زندگی خود را وقف رفاه نوع بشر کردهاند.
مشارکت هنرمندان مشهور در امور خیریه، حس مهربانی را نزد عموم مردم تقویت میکند. سلبریتیها، ستایشگران خود را تشویق میکنند؛ در برنامههای آگاهیبخشی مشارکت کرده و به منظور پُر کردن شکاف میان طبقه مرفه و نیازمند پیشقدم میشوند. آنها با حضور خود یک همافزایی برای هر کمپین ایجاد کرده و علت را تقویت میکنند؛ علت انسان بودن را…
فهرست ستارههای مشهوری که بخش زیادی از وقت و درآمد خود را صرف امور خیریه میکنند، در رسانههای مختلف و معتبر متفاوت است و این مقاله با نگاهی به لیست 10 بزرگ نیکوکار مشهور معروف به A-listers که در وبسایت رسمی آمریکا www.lofficielusa.com منتشر شده، ترجمه و تلخیص شده است. با این توضیح که هدفگذاری این نوشته، تنها چهرههای سینما، تلویزیون و موسیقی بوده است. فعالیت خیریه این 10 نفر را از نظر میگذرانیم و سپس تلاشهای یک چهره مهم دیگر که A-listers به شکل غافلگیرکنندهای از آن عبور کرده را نیز به استناد وبسایت www.thenationalnews.com مرور میکنیم.
یک: اِلتون جان
این خواننده و آهنگساز مشهور که به یاد ماندنیترین اثرش Sacrifice هم به معنی قربانی است، از سال 1986 بهواسطه تلاشهای بشردوستانهاش شناخته میشود. او پس از درگذشت دو دوست خود بر اثر بیماری ایدز، بنیاد التون جان را تاسیس کرد و تاکنون بیش از 600میلیون دلار برای حمایت از برنامههای مرتبط با HIV+ جمعآوری کرده است. التون جان بهویژه در حراجهای سالانه White Tie & Tiara Ball در 55 کشور جهان برای فروش خیریه پیانوهایی که او نواخته است، مشارکت داشته است.
دو: اُپرا وینفری
او یک مجری تلویزیونی محبوب است که از شهرت و ثروت خود برای حمایت از سازمانها و موسسات خیریه استفاده میکند. مجری برنامه پُربیننده «اُپرا شو» تاکنون بیش از 400 میلیون دلار به بنیاد خیریه اُپرا وینفری که خود موسس آن است، کمک مالی کرده است؛ سازمانی که به زنان و کودکان در زمینه مراقبتهای بهداشتی آموزش میدهد. او در راستای قانون ملی حمایت از کودکان، یک پایگاه داده ملی از محکومین کودکآزاری نیز ایجاد کرده که به عنوان لایحه اُپرا Oprah Bill شناخته میشود.
سه: تیلور سوئیفت
این ترانهسرا و خواننده مشهور به کمکهای خیریه و حمایت از هوادارانش در زندگی حرفهای خود شناخته شده است. این شامل کمک مالی برای تحقیقات سرطان، قربانیان سیل لوئیزیانا، دانشجویان موسیقی شش کالج ایالات متحده و بسیاری موارد دیگر میشود. سوئیفت در دوران پاندمی کرونا نیز به سازمان بهداشت جهانی و تغذیه آفریقا کمک مالی بسیاری کرد و یکی از گیتارهای امضاشده خود را به عنوان بخشی از یک حراجی بزرگ به منظور حمایت از خدمات بهداشت ملی ارائه نمود.
چهار: باربارا استرایسند
او تاکنون 16 میلیون دلار از دارایی شخصی خود را به امور خیریه اختصاص داده است. استرایسند یکی از بزرگترین هنرپیشهها و موسیقیدانان هالیوود است که سال 1986 بنیاد استرایسند را ایجاد کرد تا از حقوق بشر، مسائل زنان، محیط زیست، آموزش رایدهندگان و موارد دیگر حمایت کند. از طریق این بنیاد، تاکنون بیش از 27 میلیون دلار جمعآوری شده تا به خیریهها اهدا شود.
پنج: جورج و اَمل کلونی
حرفه اَمل کلونی به عنوان یک وکیل مشهور حقوق بشر، بر حمایت از پناهجویان و گروههای رانده شده به حاشیه متمرکز است. او با کمک همسر بازیگر مشهورش جورج کلونی، بنیاد کلونی را به منظور بسط عدالت و کمک به افراد آسیبپذیر تاسیس کرده و برای مثال، در سال 2017 و تنها چند روز پس از تحریک خشونتهای ملیگرایان سفیدپوست در شارلوتسویل، این زوج یک میلیون دلار به مرکز حقوقی فقر جنوبی برای مبارزه با جنایات ناشی از نفرت اهدا کردند.
شش: آنجلینا جولی
او از سال 2001 به عنوان سفیر ویژه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل کار میکند و در این نقش، بیش از 60 ماموریت میدانی را بازی کرده است. این هنرپیشه سرشناس با همراهی همسر سابقش برد پیت، بنیاد «جولی- پیت» را راهاندازی کرده که برای کمک به اهداف بشردوستانه در سراسر جهان تلاش میکند. آنجلینا جولی به ویژه از حقوق زنان دفاع میکند و به عنوان سخنران مدعو در مدرسه اقتصاد لندن، در مورد این موضوع و همچنین تاسیس مدارسی برای دختران در کنیا و افغانستان فعالیت کرده است.
هفت: مایلی سایرس
او پس از بازی در سریال «هانا مونتانا» از تولیدات شبکه دیزنی در کانون توجه قرار گرفت و به یک الگوی جوان نزد فعالان امور بشردوستانه هالیوود تبدیل شد. مایلی در سال 2014 بنیاد هپی- هیپی Happy Hippy را به منظور کمک به جوانان بیخانمان و سایر گروههای آسیبپذیر تاسیس کرد. او در برنامه amfAR gala (بنیاد غیرانتفاعی تحقیقات ایدز) با حراج سه نقاشی خود مبلغ 69000 دلار جمعآوری کرد. همینطور حراجی پیانوی صحنه اجرای موسیقی او به مبلغ 50000 دلار چکش خورد که صرف امور خیریه شد.
هشت: کریسی تیگن و جان لِجند
این زوج قدرتمند هالیوود نه تنها بهخاطر موفقیت شغلی خود، بلکه به این دلیل که چگونه این موقعیت برتر را به اجرای اهداف انسانی گره زدند، قابل تحسین هستند. جان لِجند که یکی از معدود هنرمندان برنده دو جایزه گرمی و اسکار است، در سال 2007 کمپین Show Me را تاسیس کرد که هدف آن شکستن چرخه فقر و کمک به هر کودک برای دسترسی به آموزش بهتر بود. این زوج سالهاست کمک خیریه جمعآوری میکنند و در سال 2015 هم با اجرای مجدد آهنگ All of Me از طرفداران خود خواستند تا به بنیاد خیریه لِجند کمک مالی کنند.
9 : بیانسه
به غیر از تعریف نو از موسیقی و فرهنگ پاپ، بیانسه نمونهای درخشان از یک هنرمند انساندوست و فداکار است. او پس از طوفان کاترینا، بنیاد بیانسه را تاسیس کرد تا وسایلی برای اسکان موقت و ساختوساز ساختمانهای جدید برای خانوادههای آواره فراهم کند. بیانسه بهخاطر حمایت بیدریغ از جنبش Black Lives Matter (زندگی سیاهان مهم است) نیز شهرت دارد. او سال 2016 در کنار Jay-Z مبلغ یک و نیم میلیون دلار به گروههای مدنی حامی سیاهپوستان کمک مالی کرد. سپس در سال 2020 صندوق تاثیر کسب و کار کوچک تحت مالکیت سیاهان را با مشارکت NAACP تاسیس کرد که کمکهای مالی 10هزار دلاری به مشاغل کوچک تحت تملک سیاهپوستان ارائه میدهد؛ ضمن این که تمام درآمد تکآهنگ معروف خود Black Rade را نیز به این صندوق اهدا کرد.
10: مریل استریپ
لقب او «انسانِ انسان» است؛ یکی از بهترین بازیگران زن تاریخ که 21بار نامزد جایزه اسکار شده اما به غیر از سهم غیرقابل انکارش در صنعت سینما، او از حامیان پُرشور سازمانهای خیریه نیز هست و کمک زیادی به آنها میکند؛ از جمله کمک 4 میلیون دلاری به بنیاد کوه نقرهای که سال 1983 با همراهی دونالد گامر تاسیس شده و در زمینه هنر، آموزش، مراقبتهای بهداشتی و خدمات انسانی فعال است.
1 + 10 لئوناردو دیکاپریو
بر کسی پوشیده نیست که این بازیگر محبوب برنده اسکار یک مدافع سرسخت محیطزیست است. او از سال 1998 بنیاد لئوناردو دیکاپریو را به منظور حمایت از سازمانهایی که برای آینده پایدار کره زمین تلاش میکنند، تاسیس کرده است.به گفته وی، تغییرات اقلیمی یک تهدید جدی برای زیستبوم جهانیان است که باید دستهجمعی کار کرد و از آلایندههای بزرگی صحبت و با آن مقابله کرد که به کل بشریت آسیب میرسانند. این فریادی برای آینده فرزندانمان و حال سیاستمدارانی است که صدایشان خاموش شده است.
البته این تنها فعالیت بشردوستانه لئوناردو دیکاپریو نیست. او با همراهی مادرش ایرملین، 35 هزار دلار برای ایجاد مرکز کامپیوتری در کتابخانه خانه دوران کودکیاش صرف کرده تا به یاری نوجوانان مشتاق علم روز بشتابد. ضمن این که پس از زلزله ویرانگر هائیتی، بنیاد خیریه او یک میلیون دلار به تلاشهای امدادی در این منطقه کمک کرد و سه میلیون دلار نیز صرف امدادرسانی به آتشسوزی مهیب جنگلهای استرالیا (20-2019) کرده است. دیکاپریو از حامیان حقوق بومیان سرخپوست آمریکایی نیز هست.