چطور دچار عدم قطعیت شدهایم در این سرمای وامانده

روزنامه هفت صبح| یک: مشکل کمبود گاز در ایران (بهعنوان مالک بزرگترین منابع گاز و نفت جهان) جدا از همه شائبهها و تبلیغات مثبت و منفی، بههرحال خجالتآور است. طبیعتا معضل فقط به این دولت برنمیگردد و طبیعتا باید وزرای نفت و نیروی دولت روحانی و احمدینژاد را نیز مورد مواخذه قرار داد. سرانه مصرف گاز ایران را هم با اروپا مقایسه کردن دردی را دوا نمیکند. در اروپا انرژی اصلی برق است و در ایران گاز. دیروز آماری منتشر شد که سرانه مصرف گاز در ایران کمی از آمریکاییها بیشتر است و از روسها کمتر.
دعوت به صرفهجویی البته کار درستی است اما خب در یک دهه اخیر چند تا فیلم تبلیغاتی درست و حسابی برای دعوت مردم به صرفهجویی ساخته شده است؟ در این بیتوجهی حرصدرآور مدیران سوپرمتعهد و آخرالزمانی، به اصول مدنیت در جامعه چگونه مصرف بهینه به مردم یادآوری شده است؟ زمانی کودکان ما صرفهجویی را با بابا برقی و «مهندس بنزین تموم شد» و «سرعت که بالاتر بره» یاد میگرفتند و اصول رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی را با سیا ساکتی و دوستانش اما حالا چه؟
در تبلیغ برای کاهش مصرف آب، برق و گاز، در تبلیغ برای حفظ پاکیزگی شهری، در تبلیغ رعایت مقررات رانندگی، چقدر کارتون و ترانه و شعر ساخته شده است؟ اصلا کسی را دارید که چنین محصولاتی را برایتان تولید کند؟ مثلا در قواره بهرام عظیمی و یا متخصصین ساخت تیزرهای تبلیغاتی و سرودن شعرهای زیبا و ترانههای قشنگ پیامدار برای کودکان؟ اصلا به دنیای مردمانتان علاقه دارید؟ یا…
دو: راستش کمی دچار سردرگمی شدهایم. اوضاع گاز کشور بههم ریخته و تقریبا 90درصد کشور تعطیل شده اما گزارشات مستمری درباره کنترل خارقالعاده وزیر نفت در بحران گاز و سرما میخوانیم. اینترنت برای عموم مردم بسیار کند شده اما خبرهایی درباره بالا رفتن سرعت اینترنت میخوانیم. دلار و سکه و خودرو و مسکن گران شدهاند اما خبر از توقف نرخ تورم میخوانیم. کلا دچار یک عدم قطعیت عجیبی شدهایم. یکی به ما بگوید اصل ماجرا چیست؟
سه: خبر آمده که جک نیکلسون به زوال عقل مبتلا شده است. او 86 ساله است و در دهه هفتاد با پنج قطعه آسان، دیوانه از قفس پرید، پستچی دوبار زنگ میزند و محله چینیها به یک ستاره بزرگ بدل شد. آخرین فیلم مهم او فیلم مرحومشدگان ساخته مارتین اسکورسیزی بود که در 69سالگی در آن درخشید. امیدواریم خبرهای امیدوارکنندهای درباره این نابغه بلاشرط عرصه بازیگری بشنویم.
چهار: در مورد رونالدو این نکته جالب است که او در دوران تبدیل شدنش به یک فوقستاره راه همتایان و همتیمیهایش را سد کرده بود. این شاید ناشی از سایه بلند او بر فوتبال و مهارتهای جادوییاش باشد و شاید هم بهخاطر شخصیت زیادهخواهش. کاکا بهعنوان مرد سال فوتبال اروپا در همان دوره یا وقتي که با رونالدو در رئالمادرید همبازی شد، به یک بازیکن حاشیهساز و درجه دو بدل شد و از فوتبال حرفهای دور شد، بنزما هفت فصل در خدمت رونالدو بود و بعد از رفتن رونالدو به ستاره بزرگ لالیگا بدل شد و در منچستریونایتد هم راشفورد با رفتن رونالدو ناگهان شکوفا شده است.
پنج: در وسط بارش برف و باران مسئولان محیطزیست و یا برخی هواشناسان طبق یک عادت دیرین مدام بر خشکسالی تاکید میکنند. واقعبینی خیلی کار خوبی است اما موقعشناسی هم موهبتی است. قاعدتا این بارشها و این برفهای سنگین که اکثر اقلیم ایران را در برگرفته، باید خبر خوبی باشد، هرچند کافی و تضمینکننده نیستند.