کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۴۷۹۴۰۶
تاریخ خبر:

آیا واقعا در آستانه یک جنگ هسته‌ای هستیم؟

آیا واقعا در آستانه یک جنگ هسته‌ای هستیم؟

روزنامه هفت صبح| یک: دیروز دو منطقه اشغالی روسیه در اوکراین، خواهان برگزاری همه‌پرسی الحاق به روسیه شدند. ولادیمیر سالدو، رئیس اداره منطقه خرسون گفت که اداره منطقه خرسون تصمیم گرفته است برای ورود این منطقه به فدراسیون روسیه همه‌پرسی برگزار کند. ولادیمیر سالدو، رئیس اداره نظامی- میهنی این منطقه هم گفت: همه‌پرسی الحاق منطقه خرسون به روسیه نیز از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر برگزار خواهد شد. نمایندگان شورای مردمی هم به ریاست جمهوری خلق دونتسک پیشنهاد برگزاری همه‌پرسی برای الحاق به روسیه را مطرح کردند.

دو: یک موشک روسی روز دوشنبه ۱۹‌سپتامبر به نزدیکی نیروگاه هسته‌ای در جنوب اوکراین اصابت کرد. این موشک اگر چه به هیچ‌کدام از سه رآکتور این نیروگاه آسیبی وارد نکرد اما به دیگر تجهیزات صنعتی پیرامون آن خساراتی را وارد آورد. اصابت موشک‌های روسی به اطراف نیروگاه اتمی، هراس رخ دادن فاجعه هسته‌ای را پس از هفت ماه نبرد طولانی میان نیروهای روسیه و اوکراین تشدید کرده است.

به گزارش انرگواتم، اوپراتور اتمی اوکراین، انفجار این موشک که در فاصله ۳۰۰ متری نیروگاه اتمی اوکراین جنوبی رخ داد باعث به‌وجود آمدن حفره‌ای با دهانه ۲ متر و عمق ۴ متر شد. تصاویر سیاه و سفیدی از دوربین‌های مداربسته این نیروگاه که توسط وزارت دفاع اوکراین منتشر شده است نشان می‌دهد که در ساعت ۱۹ دقیقه پس از نیمه‌شب دو گلوله آتشین بزرگ یکی پس از دیگری منفجر می‌شوند و به‌دنبال آن رشته‌هایی از جرقه‌های آتشین پدیدار می‌شوند.

اگرچه وزارت دفاع و انرگواتم هر دو این حملات را تروریسم هسته‌ای خوانده‌اند اما وزارت دفاع روسیه هیچ نظری در این‌باره نداده است. ناظران سازمان بین‌المللی انرژی اتمی نیز همچنان واکنشی نشان نداده‌اند. مجتمع صنعتی که نیروگاه اتمی اوکراین جنوبی در آن واقع است، در امتداد رودخانه باگ و حدود۳۰۰ کیلومتری جنوب کی‌یف، پایتخت اوکراین واقع است. این حملات باعث خاموشی موقت یک نیروگاه برق‌آبی در مجاورت این مجتمع صنعتی شد و بیش از ۱۰۰ پنجره را شکست.

دفتر ریاست جمهوری اوکراین همچنین اعلام کرد که این حملات باعث قطع سه خط انتقال برق شده است. نیروگاه اتمی اوکراین جنوبی پس از نیروگاه اتمی زاپوریژیا که بزرگترین نیروگاه اتمی اروپاست دومین نیروگاه بزرگ اوکراین است. نیروگاه زاپوریژیا نیز بارها مورد حمله قرار گرفته است. این دو نیروگاه رآکتورهایی با طراحی مشابه دارند.

سه: طبق اعلام دفتر ریاست جمهوری اوکراین، نیروهای روسیه علاوه بر هدف قراردادن زیرساخت‌ها به دیگر مکان‌ها نیز حمله می‌کنند. در آخرین حمله ۸ غیر‌نظامی کشته و ۲۲ نفر زخمی شدند. فرماندار منطقه شمال شرقی خارکیف که اکنون عمدتاً در دست نیروهای اوکراینی است، گفت که در گلوله‌بارانی که توسط ارتش روسیه انجام شد چهار نفر از کادر پزشکی که در تلاش برای خارج کردن بیماران از یک بیمارستان روانی بودند کشته و دو بیمار زخمی شدند.

شهردار دونتسک، شهری که توسط نیروهای روسیه اشغال شده است گفت که در تیراندازی نیروهای روس ۱۳ غیرنظامی کشته شده‌اند. نیروهای اوکراینی مدعی شدند که روستای بیلوگوریوکا در منطقه لوهانسک که تحت کنترل روسیه است را باز پس گرفته‌اند. هیچ پاسخی از طرف روسیه ارائه نشده است.

چهار: ارتش بریتانیا روز دوشنبه اعلام کرد که روسیه به احتمال زیاد در ۱۰ روز گذشته حداقل ۴ جت جنگی را در اوکراین از دست داده است. از زمان آغاز تهاجم این کشور به اوکراین تعداد جت‌هایی که روسیه از دست داده به حدود ۵۵ فروند رسیده است. وزارت دفاع بریتانیا در توئیتر خود اعلام کرد که احتمالا تلفات ارتش روسیه ناشی از پذیرش ریسک بیشتر توسط نیروهای این کشور است. زیرا آن‌ها می‌خواهند با پشتیبانی هوایی نزدیک از نیروهای زمینی روسیه که تحت فشار پیشروی‌های نیروهای اوکراینی هستند، حمایت کنند.

ژنرال ارشد ارتش آمریکا روز یکشنبه هنگام بازدید از پایگاه نظامی ایالات متحده در لهستان که به ارتش اوکراین کمک‌ نظامی می‌کند، هشدار داد که مشخص نیست روسیه چگونه ممکن است با آخرین شکست‌های خود در میدان نبرد روبه‌رو شود و واکنش نشان دهد. این ژنرال آمریکایی خواستار افزایش هوشیاری در میان سربازان این کشور شد. ژنرال مارک مایلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نسبت به خطرات ناشی از تشدید درگیری‌ها هشدار داد؛

به‌گفته این مقام عالی‌رتبه، ایالات متحده و همپیمانانش در ناتو، از راه دور به اوکراین کمک می‌کنند و اوکراین با استفاده از همین پشتیبانی‌ها توانسته است در چند نبرد در مقابل روسیه موفق ظاهر شود. ژنرال مایلی گفت: «جنگ در حال حاضر برای روسیه خوب پیش نمی‌رود. بنابراین ما باید آمادگی و هوشیاری بالای خود را حفظ کنیم. در نبرد اصلا نمی‌دانید که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.»

پنج: در تحولی دیگر جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده به ولادیمیر پوتین هشدار داد که با استفاده تاکتیکی از سلاح‌های هسته‌ای و شیمیایی چهره جنگ را تغییر ندهد. او خطاب به ولادیمیر پوتین متذکر شد: «این کار را نکن، این کار را نکن، این کار را نکن. تو چهره جنگ را نسبت به هرچه از زمان جنگ جهانی دوم بوده، تغییر خواهی داد. اگر روسیه از [چنین] سلاح‌هایی استفاده کند، مشخص است که آن‌ها بیش از پیش در جهان منحوس خواهند شد.»

شش: رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در مصاحبه با شبکه آمریکایی پ‌بی‌اس درباره جنگ روسیه و اوکراین با بیان اینکه نگاه روسیه در این موضوع بسیار مهم است، گفت: در ازبکستان با اردوغان در خصوص موضوعات مختلف رایزنی کردیم. به‌عنوان مثال درباره مبادله 200 اسیر تفاهماتی حاصل شد. این یک تحول خوب است زیرا با این گروگان‌ها گام بسیار بزرگی برداشته می‌شود.

کدخبر: ۴۷۹۴۰۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر