کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۴۵۹۷۳۸
تاریخ خبر:

شش خودروی‌ ‌۵۰۰میلیونی قابل خرید بازار با کیفیت متوسط

شش خودروی‌ ‌۵۰۰میلیونی قابل خرید بازار با کیفیت متوسط

روزنامه هفت صبح، گروه خودرو | واقعیت این است تب و تاب و التهابی که به یک‌باره بازار خودرو دچارش شده بود، کمرنگ شده و برخی خودروها بین دو تا هفت میلیون تومان دارای کاهش قیمت بوده‌اند‌ اما همچنان بازار خودرو در رکود به سر می‌برد و قدرت اقتصادی چندانی برای خرید خودرو در این بازار وجود ندارد. از دیگر سو با افزایش قیمت دلار، حرف و حدیث‌هایی که درباره واردات خودروی اقتصادی وجود داشت در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است. در بازاری که امکان خرید خودرو پایین آمده است و فعلا از واردات خودرو خبری نیست، به سراغ خودروهایی رفته‌ایم که در بازار داخلی به قیمت ۵۰۰ میلیون تومان فروخته می‌شوند. ‌ قیمتی که شاید بتوانیم بگوییم میانه یک خودرو با کیفیت مناسب و ‌‌تا حدودی قابل دسترس است. در این پرونده بررسی خودروهای ۵۰۰ میلیونی را دنبال کنید.

‌ام وی ام x22 اتومات اکسلنت (۹۸ و ۹۹) قیمت ۵۶۵ میلیون تومان
ام‌وی‌ام X22 که از زمستان ۹۵ به ایران آمده را باید نسخه کراس‌اووری از هاچ‌بک ۳۱۵ بدانیم چراکه پلتفرم و اجزای فنی هردو خودرو، شباهت زیادی به یکدیگر دارند. البته مهندسان چینی، تغییراتی در سیستم فنربندی خودرو اعمال کرده‌اند که منجر به کاهش انعطاف‌پذیری و خشک‌تر شدن X22 نسبت به ۳۱۵ شده است. عملکرد جعبه‌دنده ۴ سرعته اتومات X22 نسبت به خودروهایی نظیر X50 (که با جعبه‌دنده CVT عرضه می‌شوند) برتری محسوسی دارد، ولی بهتر از استپ‌وی اتومات نیست. تشخیص تیپ‌های مختلف X22 کار آسانی است. در تیپ «اسپرت» علاوه‌بر سقف مشکی، حالت رانندگی اسپرت نیز برای تنظیم پیشرانه تعریف شده

. تیپ‌های «اکسلنت» نیز به گارد و رکاب اسپرت مجهزند. حال که تفاوت این دو تیپ را شناختید باید بدانید که تیپ «اسپرت اکسلنت» نیز ویژگی‌های هردو تیپ «اسپرت و اکسلنت» را باهم دارد درحالی که تیپ «لاکچری» هیچکدام از این ویژگی‌ها را ندارد! از تابستان ۹۷ مدیران خودرو «پنج آپشن جدید» شامل حسگر فشار باد تایر TPMS))، کنترل پایداری ESP))، کنترل کشش TCS))، کمکی حرکت در سربالایی HAC) ) و ترمز کمکی EBA)) را روی تیپ‌های «لاکچری» و «اسپرت اکسلنت» قرار داد. البته با اضافه شدن این آپشن‌ها، مدیران خودرو برای اینکه مشتریانش دچار سردرگمی نشوند، نام تیپ اسپرت اکسلنت را به «اکسلنت اسپرت» تغییر داد!

مدل‌های موجود۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ است. پیشرانه چهار سیلندر و ۱۰۵ اسب بخار قدرت دارد. ام‌وی‌ام X22، نسخه اسپرت و جوان‌پسند از مدل خانوادگی‌تر X33 محسوب می‌شود که با هدف تسلط بر بازار کراس‌اوورهای کوچک عرضه شده است. خودرویی با مشخصات فنی نزدیک به برادر هاچ‌بک‌اش یعنی ۳۱۵ اما با ارتفاع بیشتر و ظاهر جذاب‌تر که با استفاده از اِلمان‌های آفرودی موفق شده دل هوادارنش را به دست آورد. این محصول در تیپ‌های متفاوت از نظر سطح آپشن و دو نوع جعبه‌دنده ۴ سرعته اتوماتیک و ۵ سرعته دستی به بازارمان عرضه می‌شود و تاکنون به فروش مناسبی دست یافته است. یکی از دلایل استقبال از X22 شرایط فروش متنوع و گستردگی مناسب مراکز خدماتی است، ضمن اینکه این محصول بر‌خلاف بسیاری از رقبایش توانسته حضور مستمر و با ثباتی را در بازار تجربه کند.

پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما۹۹، قیمت ۵۶۵ میلیون تومان
هرچند از اواخر سال ۹۴، ایران‌خودرو ثبت‌نام ۲۰۷ جدید را آغاز کرد اما اولین سری آن در مدل ۹۵ به‌دست مشتریانش رسید. ۲۰۷ نیوفیس به لحاظ ظاهری تنها در فرم چراغ‌ها (اضافه ‌شدن دی‌لایت) و طراحی مجدد آینه‌های جانبی‌اش (اضافه ‌شدن راهنمای LED) با سری اول ۲۰۷ متفاوت است. درون کابین نیز یک مانیتور لمسی (با دوربین و نویگیشن) به بالای کنسول اضافه شده، سیستم صوتی تغییر کرده و به هندزفری مجهز شده، فرمان دارای دکمه‌های کنترلی است و اهرم تنظیم سیستم صوتی نیز در زیرفرمان دیده می‌شود.

اما ایران خودرو از پاییز ۹۷، «رینگ آلومینیومی» و «کروز کنترل» را از تجهیزات استاندارد ۲۰۷ دنده‌ای و همچنین «رینگ آلومینیومی» را از تجهیزات استاندارد ۲۰۷ اتومات حذف کرد. همچنین از ابتدای سال ۹۹ نیز آپشن جدید «فرمان برقی» نیز برای خریداران پژو ۲۰۷ هاچ‌بک، قابل سفارش شد. ایران خودرو همچنین از نیمه دوم سال ۹۹، پژو ۲۰۷ هاچ‌بک پانوراما را به بازار فرستاد؛ خودرویی که هم در نسخه دنده‌ای و هم در نسخه اتومات عرضه شده است.

نکته جالب اینجاست که ایران خودرو در ۲۰۷ هاچ‌بک سقف پانوراما، «ترمز عقب دیسکی» را هم سفارشی کرده درحالی که در ۲۰۷ هاچ‌بک سقف فلزی، ترمزهای جفت دیسکی به‌صورت استاندارد هستند. بنابراین برای خریداری ۲۰۷ هاچ‌بک پانوراما دنده‌ای، باید چک کنید و ببینید آیا چهار آپشن «فرمان برقی»، «رینگ آلومینیومی»، «کروز کنترل» و «ترمز عقب دیسکی» روی خودروی مورد نظرتان نصب شده یا خیر. از اواخر بهار ۱۴۰۰ نیز ایران خودرو، سیستم مالتی‌مدیای ۲۰۷ را به‌روزسانی کرد و قابلیت جدید MirroLink را برای اولین‌بار به آن افزود؛

قابلیتی که به شما این امکان را می‌دهد تا از اپلیکیشن‌های اندروید و iOS موبایل‌تان، در مالتی‌مدیا ۲۰۷ نیز استفاده کنید. به دلیل اضافه ‌شدن «میرور لینک»، دو ویژگی قدیمی یعنی دی‌وی‌دی پلیر و نویگیشن آفلاین نیز از مالتی‌مدیای جدید ۲۰۷ حذف شده است. ایران خودرو در بهار ۱۴۰۱ عرضه پژو ۲۰۷ ام‌سی را شروع کرد که به‌دلیل داشتن سقف قرمز، به ۲۰۷ دو رنگ نیز معروف شد. با اینکه ۲۰۷MC به رینگ مشکی و تریم قرمز (هم در نمای بیرونی و هم در نمای داخلی خودرو) مزین شده است.

پژو پارس اتوماتیک۹۹، ۴۵۵ میلیون تومان
هفت سال پس از عرضه پژو ۴۰۵ در ایران و به‌صورت دقیق‌تر در سال ۱۳۷۹، ایران‌خودرو تبلیغات خود را برای فروش مدلی جدید با نام «پرشیا» آغاز کرد؛ مدلی که البته اندکی بعد، به «پارس» تغییر نام داد. پژو پارس را باید فیس‌لیفتی فرانسوی از پژو ۴۰۵ دانست که برای بازار کشورهای درحال توسعه و با الهام از پژو ۴۰۶ طراحی شده است. ظاهر جذاب‌تر پارس در مقایسه با ۴۰۵ باعث شد تا استقبال مشتریان ایرانی از این محصول بسیار چشمگیر باشد طوری‌که حتی با گذشت بیش از ربع قرن از مونتاژ آن، همچنان از محبوب‌ترین تولیدات داخلی است.

پژو پارس این روزها در قالب دو تیپ با نام‌های پارس سال (با پیشرانه ۱٫۸ لیتری XU7) و پارس LX (با پیشرانه ۱٫۶ لیتری TU5) به مشتریان تحویل داده می‌شود که هر دو تیپ به‌رغم شباهت‌های فنی و افت کیفیت در طی چند سال اخیر، از شرایط مناسبی در بازار فروش برخوردارند. ایران‌خودرو از اواخر سال ۹۷، «رینگ آلومینیومی» را از تجهیزات استاندارد پارس LX و اتومات و همچنین «ترمز عقب دیسکی» را هم از تجهیزات استاندارد پارس LX حذف کرد. ایران خودرو همچنین از بهار ۱۴۰۱، تیپ‌های جدیدی را با نام «پارس سفارشی» و «پارس سفارشی ELX» به بازار فرستاد.

در پارس سفارشی، هر دو آپشنی که قبلا از روی آن حذف شده بود را دوباره دیدیم. این دو آپشن عبارتند از: رینگ آلومینیوم و ترمز عقب دیسکی. علاوه بر این، شیشه‌های عقب نیز از نوع «دودی» هستند. اما در پارس سفارشی ELX علاوه بر این ۳ آپشن‌‌، چندین ویژگی جدید دیگر نیز نصب شده‌ که عبارتند از: سنسور نور، سنسور باران، سنسور باد تایر، آینه تاشو برقی، صندلی برقی و مالتی مدیا (دوربین عقب با مانیتور لمسی). هر دوی این تیپ‌ها، هم با موتور XU7P و هم با موتور TU5 فروخته شدند و تنها تفاوت‌شان در آپشن، اضافه‌ شدن «کروز کنترل» بود که فقط روی پارس TU5 سفارشی ELX نصب است. چراغ مه‌شکن جلو و عقب - چراغ نقشه‌خوان - آینه‌های جانبی برقی راهنمادار - شیشه‌های سولار و ضد اشعه UV از مشخصات این خودرو است.

دنا پلاس اتومات توربو (۹۹ و ۱۴۰۰) قیمت: ۵۱۰ میلیون تومان
ایران‌خودرو حدود دو سال پس از عرضه دنا، نخستین فیس‌لیفت آن را با نام «دنا پلاس» در پاییز ۱۳۹۵ معرفی کرد و تولید آن از زمستان همان سال ولی با مدل ۱۳۹۶ آغاز شد. تغییرات ظاهری دنا پلاس عمدتاً در چراغ‌های جلو و عقب متفاوت، جلوپنجره اسپرت با ابعاد بزرگ‌تر و خطوط جانبی تازه روی درها خلاصه می‌شود. ایران‌خودرو در ابتدا امکانات رفاهی مشتری‌پسندی مانند سانروف، مانیتور بزرگ‌تر، دوربین عقب، ایربگ جانبی، کروز کنترل، دی‌لایت‌های جدید و چراغ خوشامدگویی روی دنا پلاس قرار داده بود.

البته از اواسط سال ۹۷ بعضی از این آپشن‌ها (ایربگ جانبی و سانروف) مجددا از خانواده دنا پلاس حذف شدند! مهم‌ترین حذفیات این خودرو مواردی مانند ایربگ‌های جانبی، سانروف، جاعینکی و سیستم پشتیبانی نویگیشن است. در قسمت فنی نیز دنا پلاس، تفاوتی با دنا معمولی ندارد. کیفیت ساخت آن نیز اندکی بهتر از دناست اما همچنان از تندر پلاس کمتر است. حال به سراغ دومین عضو خانواده دنا، یعنی نسخه «پلاس توربو دنده‌ای» برویم؛ خودرویی که تولید آن از اواسط سال ۹۶ آغاز شد اما اولین سری آن در سال ۹۷ به‌دست مشتریانش رسید. به لحاظ فنی، تفاوت پلاس توربو با پلاس معمولی مانند تفاوت سورن توربو با سورن معمولی است؛

یعنی ایران خودرو فقط سیستم توربوشارژ را به پیشرانه EF7 این خودرو افزوده و چندین تغییر فنی جزئی در آن اعمال کرده. البته به لحاظ تجهیزات ظاهری نیز دنا پلاس توربو با چندین ویژگی متفاوت‌تر به تولید رسیده است مثل: رینگ بزرگ‌تر با طراحی جدید، فرمان چرمی با دوخت قرمز، زیرپایی موکتی با طرح توربو و نوار قرمز رنگ و سر دنده جدید. اما سومین عضو خانواده دنا، نسخه «پلاس توربو اتومات» است که از گیربکس ۶ سرعته اتومات بهره می‌برد و به همین دلیل نیز وزن خالصش حدود ۷۰ کیلوگرم بیشتر شده. درباره گیربکس اتومات این خودرو باید این نکته را بدانید که حتی در حالت تیپ ترونیک نیز به شما اجازه نمی‌دهد دور موتور را بالاتر از ۴۵۰۰ ببرید.

دانگ فنگ H30 CROSS / قیمت : ۵۱۰ میلیون تومان
اواخر زمستان ۱۳۹۴ ایران‌خودرو پیش‌فروش دانگ‌فنگ H30 Cross را به‌عنوان ارزان‌ترین کراس‌اوور کارش را آغاز کرد که با استقبال گسترده مشتریان همراه شد اما پس از تاخیر طولانی، نخستین سری آن در پاییز ۱۳۹۵ تحویل مشتریان شد. H30 درست مانند استپ‌وی، یک هاچ‌بک قدبلند است. این خودرو برپایه پلتفرم قدیمی یکی از محصولات سیتروئن ساخته شده و قدرتش را از پیشرانه ایرانیزه‌ شده ۲۰۶ تیپ۵ می‌گیرد. خوشبختانه مشکلات کیفی اولیه این خودرو (نظیر خاموش شدن ناگهانی پیشرانه) به‌تدریج توسط ایران‌خودرو حل ‌و فصل شد و این روزها نیز تقاضای بالایی برای خریداری H30 وجود دارد.

از پاییز ۹۷، رینگ آلومینیومی از تجهیزات استاندارد H30 حذف شد. در بخش داخلی H30 کراس فضای مناسبی برای سرنشینان در نظر گرفته‌شده است، به‌طوری‌که تمامی سرنشینان این خودرو فضای پا و سر مناسبی را در اختیار خواهند داشت. صندلی‌های ردیف جلوی این خودرو قابلیت تنظیم در ۶ جهت را دارند و از رویه پارچه‌ای دورنگ بهره می‌برند. راحتی صندلی‌های H30 کراس به‌گونه‌ای است که می‌توان آنها را فقط برای رانندگی در فضای شهری مناسب دانست و در رانندگی‌های طولانی‌مدت کمردردهای لذت بخشی را به همراه می‌آورد! دانگ‌فنگ H30 کراس برخلاف پسوندی که در نامش گنجانده‌اند یک هاچ‌بک ساده به حساب می‌آید؛

با این تفاوت که مقداری کشیده‌تر شده و با روف‌رک‌ها و قطعات پلاستیکی پیرامونی سعی دارد ادای خودروهای SUV کامپکت واقعی را درآورد. با این حال ارتفاع پایین ماشین در کنار سایز کوچک چرخ‌ها نماینده دانگ‌فنگ را از هدفش دور نگاه داشته‌اند. ظاهر H30 کراس در قیاس با رقبایی مثل برلیانس C3 و ام وی ام X22 آنقدرها جذاب به نظر نمی‌رسد اما مزیت‌هایی مثل: طراحی داخلی و فضای کابین قابل قبول، بهره‌مندی از شبکه خدماتی گسترده ایران‌خودرو و قیمت مقداری ارزان‌تر از حریفان، کمک کرد تا این محصول به محبوبیت مناسبی دست یابد و برخلاف اکثر چینی‌ها، حتی در بازار دست‌دوم‌ها نیز به راحتی خرید و فروش شود. دانگ‌فنگ H30 کراس از آن دسته خوردوهایی است که نه می‌توان زیبا خطابش کرد و نه زشت؛ در واقع این ماشین به‌دلیل برخورداری از چراغ‌ها و کاپوت کشیده، اِلمان‌های اسپرت ظاهری و خطوط برجسته کار شده ‌ روی بدنه، جذابیت‌هایی دارد اما ناهماهنگی در برخی قسمت‌ها باعث شده که نتیجه کلی کار چندان ایده‌آل از آب در نیاید.

تارا اتوماتیک۱۴۰۱/ قیمت ۵۵۰ میلیون تومان
پس از امضای برجام، قراردادهای مختلفی میان شرکت‌های وطنی و همتایان خارجی آنها منعقد شد که یکی از آنها مربوط به همکاری جهت استفاده از پلتفرم FP1 و تولید محصولاتی نظیر پژو ۳۰۱ توسط گروه ایکاپ ایران‌خودرو بود که متاسفانه پس از آغاز مجدد تحریم‌های خودرویی و به دنبال بدعهدی طرف‌های غربی، پروسه تولید محصولات جدید پژو در کشور متوقف گردید. با این حال حق استفاده از پلتفرم مورد اشاره همچنان برای ایران خودرو باقی ماند تا کمپانی وطنی با تغییرات و اصلاحات روی آن به پلتفرم ملی جدید خود بنام IKP1 دست یابد.

تحولی که در ابتدا به تولید و عرضه خودرو جدیدی به‌نام تارا انجامید تا برادر ایرانی پژو ۳۰۱ توسط مهندسان کشورمان به مردم معرفی شود. از جمله نکات مثبت تارا می‌توان به استانداردهای ایمنی بالاتر از امثال دنا (و به طور کلی خانواده ۴۰۵) اشاره نمود که حس اطمینان بیشتری در دل مشتریان ایجاد کرده است. البته تارا مشخصات فنی شگفت‌انگیزی ندارد اما قادر است حداقل‌های مورد نیاز را به شما ارزانی دارد و با شتاب و کشش کافی، فضای کابین خوب و آپشن‌های قابل قبول، کارآمد ظاهر شود. فضای کابین و داشبورد تارا شباهت غیرقابل انکاری با پژو ۳۰۱ دارد که این مورد برای محصولی با لقب خودرو ملی شاید چندان جالب نباشد.

در واقع با توجه به طراحی متفاوت بیرونی تارا انتظار داشتیم که در داخل کابین هم با فضای متفاوتی (در قیاس با محصول پژو) روبه‌رو شویم که این اتفاق نیفتاد. با این حال اگر سخت‌گیری را کنار بگذاریم می‌توانیم به نکات مثبت این کپی‌کاری هم اشاره کنیم. مثلاً اینکه یک طرح تقلیدی و کپی‌برداری شده به مراتب بهتر از یک دیزاین ناشیانه است و تم کلی داشبورد ۳۰۱ هم از نظر ارگونومی و زیبایی حس خوبی به انسان می‌دهد. در واقع می‌توان گفت بر‌خلاف طراحی بدنه اینجا شرایط تارا از شاهین بهتر است. وجود گزینه‌هایی نظیر فرمان D-CUT، نمایشگر مرکزی و آپشن‌های تکمیلی موجود روی نسخه اتوماتیک هم به مدرن‌تر دیده شدن کابین یاری رسانده‌اند.

کدخبر: ۴۵۹۷۳۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر