کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۴۵۰۱۳۰
تاریخ خبر:

دو ‌یادداشت درباره ناباوری یک خویشاوند و بیانیه زنان

دو ‌یادداشت درباره ناباوری یک خویشاوند و بیانیه زنان

روزنامه هفت صبح| یک: یکی از اقوام که خانم محترم و تحصیلکرده‌ای هم هست، برایم متن و فیلمی را در واتساپ فرستاد و با لحنی نگران برایم پیام گذاشت که آرش موضوع چیه؟ متن واتساپی این بود: ‌«فیلمی که توسط یک عراقی شریف و انسان‌دوست، مخفیانه گرفته شده که نشان می‌دهد زمانی‌که وزش باد مساعد است، چگونه تولید غبار و ریز گرد می‌کنند و به طرف خوزستان می‌فرستند تا مردمش مهاجرت کنند. این دستگاه‌ها ساخت کشور چین است که با همکاری دولت عراق و عوامل داخلی توسط چینی‌ها اجرا می‌شود و برای فرار مردم خوزستان به‌کار گرفته شده است… رانندگان این ماشین‌آلات در یک قرارگاه نظامی زندگی می‌کنند. وظیفه هر ایرانی است که به‌طور جدی اطلاع‌رسانی کند.»

فیلمی هم ضمیمه این متن بود که نشان می‌داد حجم عظیمی از گرد و غبار توسط نوع خاصی از تراکتور در حال تولید است. نویسنده متن ادعا می‌کرده که این گردوغبارها را چینی‌ها با همکاری دولت عراق به سمت ایران می‌فرستند! فیلم را جهت راستی‌آزمایی برای یکی از دوستان فرستادم. نیم‌ساعت بعد برایم پیام داد که این تصاویر مربوط به برزیل هستند و نوعی فرایند کشاورزی در این کشور است که نام محلی آن هم colheita de capim است و در یوتیوب و گوگل ده‌ها قطعه فیلم مختلف از این فرایند کشاورزی وجود دارد.

حاصل تحقیقات دوستم را برای قوم و خویش نگرانمان فرستادم تا از اضطرابش کاسته شود. اما در کمال تعجب چندان رغبتی به پذیرش این ایده نداشت و دست آخر پس از شنیدن کلی استدلال از طرف من و بعد از همه فکت‌های مستدل تصویری که برایش فرستادم، ‌به این رضایت داد که با لحنی غمگین بگوید چه‌می‌دونم… امیدوارم حرف تو و دوستت درست باشه اما من که چشمم آب نمی‌خوره! مکافاتی است به‌‌خدا!

دو: بیانیه زنان و ایجاد کمیته ۵‌نفره واکنش‌ها و بازتاب‌های مثبت فراوانی داشته اما بوده‌اند کسانی‌که با نگاهی منفی این ماجرا را تقلیل یک امر حقوقی به یک امر اخلاقی دانسته‌اند و عقیده دارند که این پرونده‌ها می‌شد با شکایت‌های قضایی پیش بروند و نیازی به این‌گونه حرکت‌ها نیست.

حرکت‌هایی که به شکل توامان هم از سوی رسانه‌های آن‌سوی آب مورد حمایت هستند و هم از سوی گروه‌های محافظه‌کار داخلی که منتظر فرصتی برای تحمیل ایده‌ها و قاعده‌های خود به سینما و تبدیل آن به پدیده‌ای کم‌خاصیت‌تر هستند و راه برای افزایش نفوذ و نظارت خود بر سینما از این اتفاق کمال استفاده را خواهند برد. به‌هرحال این کشاکش همچنان ادامه خواهد داشت و گذشت زمان نشان می‌دهد کدام دیدگاه درست‌تر عمل کرده است.

کدخبر: ۴۵۰۱۳۰
تاریخ خبر:
ارسال نظر