کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۴۳۲۴۲۱
تاریخ خبر:

توئیتست | چرا مراکز فروش تخصصی چای نداریم؟

توئیتست | چرا مراکز فروش تخصصی چای نداریم؟

روزنامه هفت صبح، آرش غفاری | دوستان جان سلام. مدتیه که سوالی ذهن من رو مشغول کرده.چرا ما مراکز فروش تخصصی چای نداریم؟چرا قهوه‌خانه‌های ما به‌جای قهوه چای می‌فروشند؟ چرا تو همون قهوه‌خانه‌ها ما فقط یکی دو نوع چای ارزان و ساده سرو می‌کنیم؟
در تمام دنیا فروشگاه‌های تخصصی چای وجود دارد. روش‌های دم آوری چای در برخی کشورها سال‌ها ممارست و تجربه نیاز دارد. طبق تاریخ ما قهوه می‌نوشیدیم.

بعد از فعل و انفعالات سیاسی منطقه در هند و انگلستان چای وارد زندگی ما شد.البته به مرور زمان شیوه ساده‌تر دم آوری و در دسترس بودن برگ چای باعث شد که ما چای را به قهوه ترجیح دهیم. البته در سال‌های اخیر برخی مسائل اجتماعی و فرهنگی و سعی ما در تقلید برخی ظواهر زندگی مدرن دوباره به سمت قهوه متمایل شده‌ایم.اما این تغییر روند بسیار بعید به نظر می‌رسد.از دوستانم همین سوال‌ها را پرسیدم.جواب‌ها به نظر خودم هم جذاب بود چون جواب اصلی را نمی‌دانستم.به برخی جواب‌های منتخب دقت کنیم:

‌Oldtiger: ‏‎قهوه‌خانه به اون شکلی که الان تو جامعه ایران وجود داره اغلب محل اجتماع طبقه کارگر و زحمتکش است که تمکن مالی برای خرید قهوه ندارند و برای خوردن غذا و چای ارزان‌قیمت مراجعه می‌کنند.
چایخانه تخصصی هم نیازسنجی نشده و راستش کمتر دیده‌ام کسی تخصصی پیگیر طعم‌ها و عطرهای چای باشه.

Mmonirzad: ‏‎قهوه‌خانه‌ها زمانی قهوه‌خانه بودند تا اینکه چای نوشیدنی غالب شد. الان هم عمدتا محل مراجعه گروه‌هایی است که تقاضای چای و صبحانه‌های معمول را دارند. به نظرم تدریجا این اماکن جای خود را به کافه‌ها خواهند داد که در آنجا نظر شما قابل تامین است.
Ali bornaei : ‏‎به نظرم سلیقه مشتری در اماکنی مثل قهوه خونه است که نوع چای سرو شده رو‌مشخص می‌کنه و با توجه به خاستگاه فرهنگی و اجتماعی مشتریان اماکنی مثل قهوه‌خونه سرو انواع مختلف چای شاید با استقبال مواجه نشه!

Rahi_: ‏‎به نظرم چون اغلب تخصصی بهش نگاه نکردن برای کسب درآمد صرف بوده، این مورد که شما گفتید یه نگاه تخصصی و علاقه‌مند می‌خواد که البته حتما به کسب درآمد هم می‌رسه.
اشکان خسروپور: ‏‎گمونم مشتری قهوه‌خونه کلا تو بند این تنوع نیست و ذهنش/ سلیقه‌اش به یه چیزی خو کرده ولی شایدم اگر در حد دمنوش آشنا - مثل گل‌گاوزبان سرو کنه، شاید استقبال بشه ازش.گمونم دمنوش‌های قرتی و ترکیبی توی کافه بهتر جواب بده تا قهوه‌خونه. برای قهوه‌خونه چای/دمنوش آشنا جوابه.

Dr Aai.san: ‏‎علت سرو شدن چای:بعد از ورود چای به ایران، به‌علت طعم جدید و راحت‌تر بودن دم کردن چای، جایگزین قهوه شد.علت عدم سرو چای‌های مختلف:به نظرم مهم‌ترین علت، نیاز به قوری‌های متعدد برای دم کردن چای‌های متفاوت هست.
‌Mahin.barkhordari: ‏‎قهوه‌خونه بیشتر آدمایی از طبقه خاص و سنین خاص میرن که عادت به نوشیدن چای معمولی دارند و طعم اونو با هیچ مدل نوشیدنی دیگه عوض نمی‌کنند. این طعم‌های متنوع بیشتر برای طبقه کافه‌رو و جوان‌ترها جذابه‌.

Bardia: ‏‎جناب قلندر بود و مردم استقبال نکردن؟
قانون اقتصاد.اینه که هر عرضه‌ای موجب تقاضا میشه. شما جوونی یادت نیست به شوخی و جدی توی سلمونی‌ها چای دارچین می‌دادن،توی محضر‌های عقد و عروسی چای آلبالو.
الان تنوع دمنوش هست اما عرضه‌کننده فقط دمنوش کیسه‌ای تولید شده را می‌فروشد.

گربه بی‌اعصاب: ‏‎به نظرم قهوه‌خونه‌ها خیلی وقتا یه محل برای گپ زدنه تا توجه به کیفیت و طعم چای، برای همین هم نیازی برای عرضه چای‌های مختلف دیده نمیشه.مغازه‌هایی داریم که چندنوع چای، نه ۲۰ تا ولی دست‌کم ۱۰ نوع چای بفروشن ولی امکان تست ندارن.
Dara: ‏‎قهوه‌خانه قبل از اینکه محل نوشیدن چای باشه پاتوق طبقه خاص اجتماعی بوده که کارگران برای کاریابی، شرکا و معامله‌گران برای مذاکره و ملاقات، مشتریان بازار برای رفع خستگی و …. استفاده می‌کنن.انتخاب چای به‌عنوان کالای اصلی صرفا به‌خاطر ساده‌ترین و ارزان‌ترین بودنش هست.

Mansore.bagheri:‏‎برای ذائقه ما ایرانیا چای یه چیز دیگه است و هیچی نمی‌تونه جاش و بگیره.در ضمن قهوه‌خونه‌ها همیشه جای یه قشر خاصیه که هم از باب سنت هم از باب هزینه، چای رو ترجیح میدن.
نقشینه: ‏‎بیشتر افراد چایی رو فقط همون مدل معمولیش رو دوست دارن خیلی کم هستن اونایی که چایی‌های متفاوت رو می‌پسندن.
کشک ساب: ‏‎زیرا تو خونه‌هامون تخصصی دم میشه و یه سبک اجتماعی برای خانواده است، خوردن چای دسته‌جمعی و دور هم جمع شدن در ساعات سرو چای.

Mehdi : ‏‎اصولا ما در زمینه ایجاد تنوع در محصولات ضعیف عمل می‌کنیم. این فقط مختص قهوه‌خانه نیست. غذاها، نوشیدنی‌ها، صنایع دستی و موارد دیگر هم سال‌ها بدون تغییر و تنوع عرضه شده‌اند.
Gunjou : ‏‎نبود تقاضا برای مدل‌های مختلف چای و ناآشنایی مصرف‌کننده.همچنین نگاه هر شخص به چای مثل سوخت میمونه و تا وقتی چای کارشو انجام بده کسی براش مهم نیست چه طعمی باشه.

Sina : ‏‎‎چین داستان سازی، تصویرسازی و تشریفات ریختن چایی در انواع طعم‌ها را به خوبی برای لذت مشتری در شهرهای معروفی مثل Huangshan نمایش میده.درکنار همه اینها، مطالبه مردم برای اینگونه خدمات و آگاهی بیشتر از فرهنگ نوشیدن چایی نیز بالاست.
Hafezeshiraz : ‏‎سر چایی هر خلاقیتی بیاریم ملت با طعم اون چای ساده سیاه خاطراتی دارن که با بقیه طعم‌ها ندارن.اصلا دنیال طعم و عطر و رنگ همون هستن.

Hamidreza : ‏‎یکی از مهم‌ترین دلایل این امر ذائقه آموخته به چای عطری در ایران است.سال‌هاست چای‌های سیلان و هندوستان با رایحه و عطر قوی مصرف چای ایرانیان را قبضه کرده‌اند.تشخیص خطوط رایحه و ‌طعم چای کار ساده‌ای نیست و برای ایرانی عجول این زمانه مفهومی ندارد.
Fp: ‏‎من فکر می‌کنم چون ما ایرانی‌ها ذائقه سنتی داریم، به این معنی که طعم‌ها و غذاها و نوشیدنی‌های جدید رو شاید امتحان کنیم اما به سرعت برمی‌گردیم به منوی کلاسیک.در محصولات تولیدکنندگان هم صادقه، مثلا غذاهای آماده‌مون همون اولویه و قرمه‌سبزی و…هست.غذای تایلندی یا هندی آماده نمی‌بینیم.

بکس_وات: ‏‎چایخانه به‌عنوان یک نهاد اجتماعی بوده و قهوه خوردن هم در دربار صفوی بوده و به جمع نوشیدنی‌های مردمی راه پیدا کرده. قدیم نوشیدنی‌های به غیرچای بوده مثل دمنوش آلبالو برای دفتر عقد…. نقل از ویکی‌پدیا
Miss chandler bong : ‏‎شاید این تنوع‌طلبی مال قشر متوسط به بالاست. قهوه‌خونه‌های سنتی مال این قشر نبود که حاضر باشه کمی پول بیشتری بده که تجربه‌ جدیدی کسب کنه و تا جایی که میدونم در تاریخ ما اکثریت در فقر نسبی یا مطلق بودن به‌جز خواص که اونام دارچین و هل و هزاران چیز دیگه به چایی اضافه می‌کردن.

فره: ‏‎نمی‌دانم!ولی چای خوبه، چای مینوشن، با هم صلح می‌کنن.
Behzad golrokhian(قره العین): ‏‎قهوه‌خانه یعنی این‌که هنوز ننشسته‌ای،قهوه‌چی- نپرسیده- استکانی چای برایت بگذارد.
Mary.poppins : ‏‎طبیعیه که ارزان‌ترین نوشیدنی ممکن برای سرو چای باشه و قهوه‌چی‌ها ریسک بالا بردن تنوع چای رو نکنند، چون ممکنه پرهزینه‌تر باشه. البته اینکه مردم ما در برابر چنین تغییراتی ممکنه واکنش منفی داشته باشند هم بی‌علت نیست.

کدخبر: ۴۳۲۴۲۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر