شکست سنگین شاخهای مجازی در عرصههای مختلف

روزنامه هفت صبح، گروه تلویزیون | روزی که پروانه ساخت فیلم محمدامین کریمپور صادر شد، موجی منفی رسانههای رسمی و فضای مجازی را دربرگرفت. آن زمان گزارشی منتشر کردیم و نوشتیم فارغ از اینکه کاری غیرقانونی در فرآیند صدور مجوز شکل گرفته، باید به «همه» فرصت کار داد. چه کسی که در فضای مجازی به شهرت رسیده چه آنکه در گمنامی سراغ فیلمسازی میرود. حالا فیلم کریمپور در حال اکران است که از قضا مصادف شده با انتشار برنامه جوکر. برنامهای که سهیل مستجابیان در آن حضور دارد اما او نیز مثل فیلم کریمپور شکست خورده است.
حمله به مستجابیان
میدانید و نوشتیم که جوکر برنامه تازه فیلیمو است که چند بازیگر در چالش نخندیدن شرکت کردهاند. آنها برای ماندن در مسابقه باید دیگران را بخندانند و اینگونه عیار طنازیشان عیان میشود. امین حیایی، سام درخشانی، امیرمهدی ژوله، هومن حاجیعبداللهی، بیژن بنفشهخواه، امیر کاظمی و رضا نیکخواه از پس کارشان برآمدهاند.
هم اعضای گروه را میخندانند و هم مخاطبان را. رفتار سهیل مستجابیان اما حتی خنده به لب نمیآورد. او کسی است که با دابسمشهای خود در اینستاگرام به شهرت رسید و اصطلاحا شاخ مجازی شد. در برنامه جوکر اما قدرت خنداندن ندارد و کارهایی که انجام میدهد فاقد اصول اولیه خنداندن است.
اکت و بیان مستجابیان با قواعد کمدی انطباق ندارد . این ضعفی است که مخاطبان به آن اشاره میکنند. در میان نظرات مختلف، شاهد نقدهای فراوانی به مستجابیان هستیم؛ تا جایی که از او به عنوان پاشنه آشیل جوکر یاد میشود. مستجابیان این روزها در سریال نوار زرد۲ بازی میکند و پیشتر بازیگری در فیلم بیحسی موضعی را تجربه کرده بود. بازی او در این فیلم هم تحسین منتقدان و مخاطبان را به همراه نداشت.
شکست فیلم کریمپور
محمدامین کریمپور به خاطر ویدئوهای طنز در اینستاگرام به شهرت رسید و نامش در فهرست شاخهای مجازی قرار گرفت. او سال پیش فیلم حکم تجدید نظر را کارگردانی کرد که برخی پیشبینی میکردند، محبوبیت او در فضای مجازی فیلم را پرفروش میکند. حکم تجدید نظر اما حالا در رتبه آخر جدول فروش قرار دارد. این فیلم بنا بر اعلام سایت سینما تیکت فقط ۲۳۳٫۴۱۳٫۵۰۰ تومان فروخته است. شکست فیلم، فقط در اکران نیست؛ اتفاق بدتر نظرهای تند و تیز منفی است که درباره آن دیده میشود. یک نفر نوشته: چرا طرفداران او بلیت نمیخرند و به داد او نمیرسند؟!
حذفیهای خنداننده شو
سال ۹۶ فصل دوم مسابقه خنداننده شو یک اتفاق مهم در تلویزیون بود. موج این مسابقه در جامعه فراگیر شد و نگاه خیلیها به آن معطوف. در میان شرکتکنندگان دو نام معروفتر از بقیه بودند: حسین شاهرخنیا که در اینستاگرام به شیخ حسین معروف است و سیده زینب موسوی که به امپراتور کوزکو شهرت دارد. برخورداری از شهرت و فالوئر اما کمک چندانی به آنها نکرد و هر دو در دور سوم حذف شدند. حسین شاهرخنیا از سیده مریم کشفی و سیده زینب موسوی از میثم درویشانپور شکست خورد. خاطرتان هست که این مسابقه با آرای مردم برگزار میشد.
شکست سریالی
در میان چهرههای مشهور اینستاگرامی جواد خواجوی و علی صبوری مورد توجه سازندگان سریالهای سرباز و آخر خط قرار گرفتند. این دو هم در فضای مجازی معروف هستند اما طبق آمار رسمی صدا و سیما سریال هر دو با شکست مواجه شد. خواجوی بعد از آن در نوروز رنگی هم بازی کرد که موفقیت نسبی سریال نه به خاطر حضور او که به دلیل داستان سریال است.
صبوری هم در چند سریال بازی کرد و در شبهای مافیا حضور یافت. کامنتهای مثبت درباره عملکرد او در شبهای مافیا نشان میدهد موقعیت بهتری نسبت به دیگر شاخهای اینستاگرام دارد. صبوری به تناوب در خندوانه هم استندآپ اجرا میکند . او قول داده در فضای مجازی طوری رفتار کند که منافاتی با حضورش در سریالهای تلویزیونی نداشته باشد.
در این مدت فقط یک حاشیه پررنگ داشته است … مرور شکست شاخهای مجازی این نکته را به یاد میآورد که موفقیت در اینستاگرام موفقیت در عرصههای دیگر را تضمین نمیکند. شاید از این به بعد کارگردانها با تامل سراغ آنها بروند؛ نه مثل گذشته که برای جذب اینفلوئنسر رقابتی عجیب شکل گرفته بود.