کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۳۳۳۶۰
تاریخ خبر:

همه تفاوت‌های رئال و بارسا در لالیگای ۲۴-۲۳

همه تفاوت‌های رئال و بارسا در لالیگای 24-23

روزنامه هفت صبح، شهنام صفاجو| فصل جدید لالیگای اسپانیا با دو چهره جدید از غول‌های مادریدی و کاتالان همراه بوده است. رئال و بارسا به‌وضوح از فلسفه بازی خود فاصله گرفته و با ترکیب و تاکتیکی متفاوت، قدم به کانون رقابت تقریباً دو‌قطبی لالیگا گذاشته‌اند. اگرچه ترکیب دو تیم به نسبت سال قبل، تقریباً دست‌نخورده باقی مانده، اما یکی دو جابه‌جایی در ارنج تیمی، تغییر سیستم بازی و چگونگی استفاده از نفرات ذخیره باعث شده تا امسال شاهد بازی متفاوتی از دو تیم پرطرفدار اسپانیایی باشیم.

‌رئال‌مادرید
رئالی‌ها فصل جدید فوتبال اروپا را با جدایی مدل عربستانی کریم بنزما و دو مصدومیت طولانی‌مدت دو مهره اصلی خود تیبو کورتوآ و ادر میلیتائو آغاز کردند و برنامه تیم مدیریتی سپیدها برای استخدام کیلیان امباپه هم نقش بر آب شد تا پیراهن شماره 9 تیم فعلاً بایگانی شود.

آسنسیو و هازارد هم جدا شدند و بازیکنان معمولی مثل براهیم و خوسلو جایگزین آنها شدند. همه این اتفاقات باعث شده تا کارلو آنچلوتی سیستم سنتی تیم را از 3-3-4 مبتنی بر ضدحمله به 2-4-4 لوزی تغییر دهد و از ستاره جدید خود «جود بلینگام» در نقش هافبک هجومی پشت دو مهاجم تیم استفاده کند. دو مهره اصلی خط میانی رئال، مودریچ و کروس نیز در آخرین سال قرارداد خود که شاید آخرین سال بازی آنها هم باشد، به نیمکت تیم تبعید شدند تا خط میانی مادریدی‌ها با ترکیب شوامنی- والورده- کاماوینگا- بلینگام، به نقطه قدرت تیم تبدیل شوند.

این ترکیب 4 نفره بیشتر فوتبال فیزیکی را دنبال می‌کند و خلاقیت و بازیسازی دو مهره کروات و آلمانی را ندارد؛ به همین دلیل انتظار می‌رود که امسال شاهد بازی درگیرانه در میانه زمین رئال‌مادرید با حریفان لالیگایی و اروپایی باشیم و دیگر از آن پاس‌های کلیدی پشت دفاع و حرکات در عمق و ضدحملات مرگبار خبری نخواهد بود.

نزول وینی
در پازل تاکتیکی جدید کارلتو باید در انتظار نزول سطح کیفی مهاجمی چون وینیسیوس باشیم. او در سیستم تهاجمی 3-3-4 فضای لازم برای استارت‌های سریع و استفاده از سرعت و تکنیک خود را دارد، اما با این تغییر تاکتیک، شعاع حرکتی وی محدود شده و هرگز شبیه وینیسیوس قبل بازی نخواهد کرد؛ چیزی که در بازی‌های دوستانه آمریکا و دیدار اخیر مقابل بیلبائو شاهد آن بودیم. وینی در غیاب بنزما که مکمل حرکات ویران‌کننده‌اش بود هم آن شماره 20 سابق نیست.

ضریب دفاعی
سیستم 2-2-4 رئال از سویی موجب تراکم نفر در کانال‌های دفاعی تیم شده و پشتیبانی شوامنی و کاماوینگا از مدافعان تیم باعث می‌شود تا ضریب گل‌های‌خورده تیم مادریدی در این فصل پایین‌تر بیاید. این همان نکته‌ای است که ارنستو والورده سرمربی بیلبائو بعد از بازی سن‌مامس به آن اشاره کرد که این تیم رئال به نسبت گذشته فیزیکی‌تر شده و گل زدن به آنها کار سختی است.

کارلتو به دنبال از دست دادن دو مهره اصلی دفاعی خود کورتوآ و میلیتائو قطعاً به استحکام خط دفاعی خود با نیروهای موجود می‌اندیشد و محکم کردن کمربند میانی، سوای کمبود مهره در خط حمله، یک توفیق اجباری شده تا این تغییر سیستم ضروری‌تر از قبل به نظر برسد و سیل انتقادها کمتر متوجه سرمربی ایتالیایی شود. رئال‌مادرید با وجود همه پتانسیل‌های خود فصل دشواری را پیش‌رو دارد و با فشرده شدن بازی‌ها توان واقعی این تیم که در چند پست محدودیت نفر دارد، روشن خواهد شد.

این تیم فاقد مهاجم هدف است و خوسلو نمی‌تواند یار ثابت پست شماره 9 باشد. در جناح چپ با مندی همیشه مصدوم و فران گارسیا تازه‌وارد نقطه ضعف این سال‌های اخیر پوشش داده نشده؛ درست مثل جناح راست که کارواخال پتانسیل بالای مصدومیت دارد و نفر جایگزینی برای او وجود ندارد. از سوی دیگر و با مصدومیت شدید ادر میلیتائو، رئال تنها 3 مدافع میانی دیگر دارد (آلابا، رودیگر، ناچو) که در طول فصل کمبود نفر در این پست احساس خواهد شد؛ تیمی که با انتقال رافا مارین و پابلو رامون، مدافع میانی ممتازی هم در تیم دوم خود (کاستیا) ندارد که در مواقع لزوم از آنها استفاده کند.

کارلو آنچلوتی برخلاف سیاست رقیب سنتی، اصولاً اعتقادی به بازیکنان آکادمی رئال ندارد و چند سال حضور او در تیم اول شهر مادرید، با فرار ستاره‌های جوانی چون بلانکو، شوست، گیلا، میگل گوتیرز، دلا فوئنته، سرجیو سانتوس، ماروین، لاتاسا، آریباس، دوتور همراه شده و امسال هم ستاره‌های کاستیا نظیر نیکو پاز، آلوارو رودریگز، ایکر برآوو، ماریو مارتین، پیتر، مارول، شانسی برای بازی در تیم اصلی را ندارند.

بارسلونا
باشگاه بارسلونا با مربی جوانش ژاوی، مدتی است که به‌وضوح به فلسفه باشگاه پشت کرده و آن چه میراث یوهان کرایف کبیر بوده، کمتر در این تیم فعلی به‌چشم می‌خورد. بارسا سال‌هاست که درگیر مشکلات حاد اقتصادی شده و به همین سبب فرصتی برای استخدام ستاره‌های جهانی پیدا نکرده است. تاکتیک نقل و انتقالاتی لاپورتا و آلمانی، زیر نظر گرفتن بازیکنانی است که در آخرین سال قرارداد با باشگاه خود هستند تا در ژانویه هر سال با آنها وارد مذاکره شده و تابستان بعد به جمع آبی‌اناری‌ها ملحق شوند.

تعقیب و گریز و رقابت جهت خرید بازیکنان رایگان موردی است که کمتر در تاریخ باشگاه بارسلونا به‌چشم می‌خورد؛ هر چند در این دادوستد ظاهراً پرسود، نباید پاداش بازیکن و سهم خانواده و مدیر برنامه‌ها و واسطه‌ها را نادیده گرفت؛ یعنی استخدام این قبیل بازیکنان آزاد چندان هم رایگان نیست و تیم مدیریتی بارسلونا برای جلب نظر بازیکن مورد نظر، زیرمیزی‌های زیادی پرداخت می‌کند که در آمار و ارقام رسمی قید نمی‌شود!

پروژه 30+
از سوی دیگر نگاه ژاوی در این مدت به خرید بازیکنان بالای 30 سال معطوف شده تا به‌زعم خود تعادلی میان نیروهای جوان لاماسیا و نفرات جذب‌شده ایجاد کند. مارکوس آلونسو، روبرت لواندوفسکی، ایلکای گوندوغان، اینیگو مارتینز، اوریول رومئو نمونه نفرات جذب شده دو سال اخیر هستند که اگر پول بود، نیمار پرحاشیه 31 ساله هم به این جمع اضافه می‌شد. نکته اینجاست که ژاوی از این نفرات پر سن و سال در ترکیب اصلی استفاده هم می‌کند تا فرصت رشد بازیکنانی چون آنسو فاتی، یامین لامال، فرمین لوپز و عبدالصمد ازلزولی از بین برود.

‌ لالیگای دفاعی
ژاوی طی دو سال اخیر به این نتیجه رسیده که تنها راه موفقیت فعلی این تیم به تقویت سیستم دفاعی و نفرات ممتاز خط دفاعی آن برمی‌گردد. به همین سبب شاهدیم که بارسلونا با استخدام و استفاده از مدافعانی چون ژول کونده، آرائوخو، کریستنسن، گارسیا و اینیگو مارتینز، در کنار دروازه‌بانی در کلاس جهانی (تراشتگن) خیال آسوده‌ای در زنجیره دفاعی تیم دارد.

در خط میانی و با جدایی بوسکتس، باید در فصل جاری شاهد افت کیفیت بازی در میانه زمین بارسا باشیم؛ چیزی که درست برخلاف ترکیب رقیب سنتی رقم خورده است. اوریول رومئو به وضوح پتانسیل یار شماره 6 را نداشته و دو هافبک جوان تیم، پدری و گاوی هم آن صلابت لازم را در جنگ‌های میانه میدان ندارند. فرانکی دی‌یونگ هم که هافبکی فانتزی‌باز است و اگر ژاوی همه نیروهای خود را داشته باشد، او روی نیمکت می‌نشیند. بازی گوندوغان هم به نظر می‌رسد هنوز با بارسا مَچ نشده است.

1+1 تغییر
ژاوی نشان داده که به سیستم سنتی 3-3-4 مدل هلندی وفادار است؛ اما جدایی نابهنگام دمبله شاید تاکتیک تیمی او را به‌هم بریزد و مربی جوان کاتالان هم به سیستم 2-2-4 روی آورد. تحت این شرایط بازی ثابت دی‌یونگ هم تضمین می‌شود و گاوی نقش هافبک چپ را ایفا می‌کند؛ اما هر چه بگوییم، در ذهن ژاوی این ترکیب 11 نفره نقش بسته است: تراشتگن، آرائوخو، کونده، کریستنسن، بالده، دو بازیکن از بین (گوندوغان، رومئو، دی‌یونگ)، پدری، رافینیا، گاوی، لواندوفسکی.

به نظر می‌رسد که ژاوی از بازی اوریول رومئو در میانه میدان راضی است و در صورت حضور ثابت گاوی و پدری در زمین، یکی از میان گوندوغان و دی‌یونگ روی نیمکت فرستاده خواهد شد. با پیوستن احتمالی کانسلو به بارسا هم آرائوخو به مرکز خط دفاعی منتقل می‌شود و کریستنسن کنار دست ژاوی می‌نشیند.

آخرین تحولاتکاربران ویژه - ورزشیرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۵۳۳۳۶۰
تاریخ خبر:
ارسال نظر
 
  • Mansourov

    مگه اونا هم تبعیض دارن؟

  • peyman0917

    گزارش کامل خوبی بود👌👌