قویترین مرد ایران؛ باز هم از کرج

روزنامه هفت صبح | روز جمعه شانزدهمین مسابقات قویترین مردان کشور با قهرمانی یک چهره قدیمی روی سکو به پایان رسید. محمد عزتپور از بین ۸۲ ورزشکاری که از کل کشور شرکت کرده بودند توانست در یک رقابت میلیمتری به عنوان قویترین مرد ایران انتخاب شود. بعد از او هم محسن مسنآبادی و علی اکبر جعفری در جایگاه دوم و سوم ایستادند.
عزتپور متولد سال ۱۳۶۷ شهر هشترود آذربایجان شرقی است. او در شهر کرج یک باشگاه دارد و مدتهاست در همین شهر در استان البرز زندگی میکند. درواقع بعد از مسلم دارابی و روحالله داداشی او سومین قهرمان اهل کرج است که به این رتبه و جایگاه رسیده. از قضا نفر سوم این رقابتها هم اهل کرج است و به نظر میآید رابطهای بین پرورش قویترین مردان کشور با زندگی در کرج وجود داشته باشد. این شهر سال ۱۳۹۶ هم میزبان قویترین مردان کشور بود که آن سال استثنائا هیچ مرد کرجی در هیچ وزنی به رتبه اول نرسید.
از قویترین مردان تا مردان آهنین
عزتپور به جز سال ۱۳۹۶ در پنج سال گذشته همواره قهرمان این مسابقات بوده. قویترین مردان ایران، تا قبل از سال ۱۳۹۷، بیشتر به همان مسابقات تلویزیونی شبکه سه شناخته میشد که در سالهای مختلف به اسمهای مختلف، از جمله مردان آهنین تغییر نام داد. اولین دورههای این مسابقات قویترین مردان کشور در کیش برگزار میشد که بعد در شهرهای دیگر هم ادامه پیدا کرد. درواقع آن زمان این مسابقات را برگزار میکردند که آخر مسابقه قهرمانی برای شرکت در مسابقات جهانی انتخاب کنند.
جایگاه نفر اول هم تمام این سالها بین محراب فاطمی، رضا قرایی، مسلم دارابی و مرحوم روحالله داداشی مدام جا به جا میشد تا اینکه سال ۱۳۹۷، یعنی هفت سال بعد از قتل روح الله داداشی، یک چهره جدید از راه رسید. آن سال این مسابقه در تهران و در زمان نوروز اجرا میشد و این جوان ۳۰ ساله که از قضا همشهری داداشی هم بود، توانست با پشت سر گذاشتن رقبا به قهرمانی برسد و این مسابقه پس از آن دیگر هیچ وقت در تلویزیون اجازه نمایش نگرفت.
چرا مردان آهنین دیگر به صدا و سیما نرسید؟
گفته میشد که در اواخر دهه هشتاد و اواسط دهه ۹۰ حاشیههای زیادی مثل مصرف شدید استروئید، چاقوکشیها و درگیریها بین قویترین مردان کشور، اجرای برنامه مردان آهنین را با موانعی روبهرو کرد. آن زمان نزاعهای خیابانی زیادی به دنبال رقابتهای قویترین مردان شکل گرفته بود؛ مثلا یکی از دلایل توقف مردان آهنین این بود که دو برادر سنگین وزن به دوست سابقشان در همین رشته با شمشیر حمله کرده بودند.
بعد از به قتل رسیدن روحالله داداشی هم حاشیهها پررنگ و گویا هیجانات این ورزشکاران غیر قابل کنترل شده بود. اینها حرفهایی است که مهراب فاطمی، یکی از قهرمانان سابق این مسابفه آن زمان در گفت و گو با خبرنگاران میزد. او سال ۱۳۹۸ درباره توقف اجرای این برنامه گفته بود: « حاشیههایی که گفته میشد، اکثرا واقعیت داشت. از دعوا و درگیری تا دوپینگ در این رقابتها صورت میگرفت! متاسفانه اکثر ورزشکاران استروئید مصرف میکردند و به همین خاطر نمیتوانستند هیجانات خود را کنترل کنند و درگیریهای زیادی به وجود میآمد. این اتفاقات هر سال رخ میداد و کسی هم نبود که جلوی آنها را بگیرد».
اختلافها اگرچه اجازه نداد که قویترین مردان کارش را در تلویزیون ادامه دهد اما فدراسیون مسابقات را به شکلی دیگر ادامه دادند و دیگر پس از آن عزتپور به ندرت از سکوی اول پایین آمد. امسال شانزدهمین سالی بود که این مسابقات برگزار میشود. مسابقاتی که مردان پاورلیفتینگ قدرتشان را برای جا به جایی ۵۰۰ کیلو الوار یا گوی ۲۰۰ کیلوگرمی به رخ یکدیگر میکشانند.
کارنامه جهانی عزتپور چه افتخاراتی دارد؟
عزتپور مقامهای جهانی هم در کارنامه خودش دارد؛ مثلا قبلا هم سال ۲۰۱۸ در ابوظبی و مسابقات جهانی قویترین مردان شرکت داشت که به عنوان سوم رسید. این جایگاه بعد از ماتیاس بلساک و دنیس زاگریس در مقامهای اول و دومی به پسر هشترودی رسیده بود. سال بعد از آن هم در مسابقات جهانی دیگری که در آفریقا برگزار شده بود شرکت کرد.
این مسابقه معروف آرنولد کلاسیک، برای عزت پور رتبه ششم را به دنبال داشت. علاوه بر این مسابقه جهانی دیگری هم سال پیش در بحرین برگزار شد که او با ورزشکاری دیگر به صورت مشترک به رتبه پنج دنیا راه پیدا کرد. او از پیش ورود به مسابقات جهانی ۲۰۲۲ را برای خود رزرو کرده و باید دید آخر این سال میلادی این پسر ۳۳ ساله هشترودی چه رکوردی بر جا خواهد گذاشت؟