نگرانی اسرائیل از خرید جنگنده چینی توسط عربستان و مصر

روزنامه هفت صبح| دیروز دو گزارش در خصوص جنگندههای ارسالی به اوکراین برای نبرد با روسیه و نیز تلاشهای دو کشور عربی برای خرید دو جنگنده از چین منتشر شد که گزیده آن را میخوانید:
اف ۱۶ در اوکراین موفق خواهد بود؟شبکه خبری بلومبرگ اخیرا در گزارشی به قلم «مارک چمپیون» در پایگاه اینترنتی این شبکه، به موضوع تحویل جنگندههای F-۱۶ ناتو به اوکراین پرداخته و مزایا و معایب و پیامدهای مجهز شدن نیروی هوایی اوکراین به این هواگرد استاندارد و سازمانی ناتو را بررسی کرده است.
به گفته افرادی که پیشتر هواپیماها را در وضعیت جنگی به پرواز درآوردهاند، جتهای F-۱۶ که ارتش اوکراین از آنها به عنوان یک تغییر دهنده بازی بالقوه در درگیری خود با روسیه یاد میکند، یا محدود به عملیات خواهند بود یا در عملیاتهای بسیار پرخطر مستقر خواهند شد.جنگنده بمبافکنهای جنرال داینامیکس یک ارتقاء قابل توجه در هواپیماهای دوران شوروی خواهد بود که خلبانان اوکراینی تاکنون با آنها پرواز کردهاند.
اما اف-۱۶هایی که احتمالاً به اوکراین ارسال میشوند همچنان از رادارهای ضعیفتر و موشکهای برد کوتاهتری نسبت به مدرنترین جتهای روسی و پدافند هوایی آن برخوردار خواهند بود.این بدان معناست که شاید باید اوکراینیها انتظارات اعلام شده خود را که اف-۱۶ها آنها را قادر به تحمیل برتری هوایی، سرنگونی موشکهای کروز و جدیدترین جتهای دشمن، نابود کردن نیروها و توپخانه در میدان نبرد و حتی غرقکردن ناوگان دریایی دشمن میکند، مهار کنند.
با این حال ارسال این جنگندهها سیگنال واضحی از تعهد بلندمدت متحدین ارائه میدهند که هم برای روحیه اوکراین و هم به عنوان سیگنالی برای ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه است.یکی دیگر از مزایای واضح این است که نیروی هوایی اوکراین سخت برای تامین قطعات مورد نیاز برای نگه داشتن هواپیماهای باقیمانده از دوران شوروی خود در هوا تلاش میکند.
F-۱۶ ها ارزش جایگزینی دارند که برای دور نگه داشتن نیروی هوایی هنوز بزرگ و خطرناک روسیه ضروری است.برخی همچنین استدلال میکنند که اگر این جنگندهها توسط یک سیستم یکپارچه رادار زمینی، پدافند هوایی لایهبندی شده و قابلیتهای جنگ الکترونیکی پیشرفته پشتیبانی شوند، میتوانند به چیزی دست یابند که ادوارد استرینگر مارشال سابق هوایی بریتانیا آن را«برتری هوایی انسان فقیر» مینامد. (مشرق)
اسرائیل نگران از جنگندههای چینی در مصر و عربستان
اسرائیل با نگرانی در حال رصد اخبار مربوط به احتمال معامله تسلیحاتی میان عربستان و مصر با چین است که در صورت امضای قرارداد، شامل فروش جنگندههای درجه یک چینی به این دو کشور خواهد بود. امری که ممکن است توازن نیروهای هوایی در منطقه را بر هم بزند.روزنامه «رأی الیوم» با انتشار این مقدمه نوشت که وبگاه صهیونیستی «والا» با انتشار گزارشی در این خصوص نوشت:
مصر احتمالا جنگنده چینی J۱۰C ملقب به «اژدهای چینی» را خریداری میکند که به گفته نشریات خارجی مشابه جنگنده اسرائیلی «لاوی» ساخته شده است که در سال ۱۹۸۷ تولید آن متوقف شد.چین تاکنون جتهای جنگنده «جِی-۱۰ سی» خود را فقط به پاکستان فروخته است.جِی-۱۰ سی اولین جنگنده بومی چین است و در سال ۲۰۰۶ در نیروی هوایی این کشور عملیاتی شده است.
این جنگنده چینی دارای رادار پیشرفته، سیستم کنترل پرواز و دارای حداکثر سرعت ۱.۸ ماخ است و میتواند علاوه بر وظایف رهگیر که هدف اصلی آن است، ماموریتهای حمله زمینی را هم انجام دهد.به ادعای این رسانه صهیونیستی، فروش این جنگنده در چارچوب یک معامله بزرگ تسلیحاتی صورت میگیرد که پادشاهی عربستان سعودی را نیز در بر میگیرد و موجب میشود که وابستگی آن به تسلیحات آمریکایی کاهش یابد و جای پای چین را در منطقه محکم کند.
بنا بر این گزارش، «مصر مذاکرات خود را با چین بر سر یک سری قراردادهای مهم تسلیحاتی آغاز کرده است. این معاملات شامل خرید جنگندههای پیشرفته، سامانههای پدافندی و پهپادهای انتحاری خواهد بود».البته برخی این احتمال را هم مطرح کردند که هدف ریاض از مذاکره با چین برای عقد قرارداد تسلیحاتی برای اعمال فشار بر ایالات متحده باشد. (میدل ایست نیوز)