داغترین عکسهای خبری جهان در ۲۴ساعت گذشته

روزنامه هفت صبح| یک: راشد خان، توپانداز درجه یک جهان : طبق ردهبندی جدید کمیته بینالمللی کریکت که روز چهارشنبه، چهارم آبان، (۲۶ اکتبر) اعلام شد، راشد خان آرمان، بازیکن تیم کریکت افغانستان، در جایگاه نخست فهرست توپاندازان جام کریکت «بیست دورهای» (T20) قرار گرفت. این بازیکن معروف افغان، سال گذشته در رده سوم قرار داشت.
راشد خان آرمان متولد ۱۳۷۷ خورشیدی در استان ننگرهار در شرق افغانستان است و اکنون ۲۴ سال دارد. او در سال ۱۳۹۸ خورشیدی، عنوان جوانترین بازیکن حرفهای کریکت در جهان را در کتاب رکوردهای گینس بهخود اختصاص داد. این بازیکن افغان که از سال ۲۰۱۵ وارد تیم کریکت افغانستان شد، با قهرمانیهای پیدرپی در مسابقات بینالمللی، در سطح افغانستان و جهان به شهرت و محبوبیت رسید.
راشد خان در سال ۲۰۲۱ در همین ردهبندی، در مقام سومین توپانداز برتر قرار گرفت و تبریز شمسی، بازیکن اهل آفریقای جنوبی، مقام نخست را از آن خود کرد. اما در ردهبندی ۲۰۲۲، جایگاه این دو بازیکن دقیقا عوض شد و تبریز شمسی در جایگاه سوم قرار گرفت. این بازیکن معروف افغان، از آغاز فعالیتش در تیمهای کریکت، به رکوردهای مختلفی در زمینه توپاندازی، دوندگی و دفاع، دست یافته است.
در سال ۱۳۹۶، هنگامی که راشد خان کمتر از بیست سال داشت، در داوطلبی یازدهمین دور لیگ برتر کریکت هندوستان، تیم «سن رایزر» حیدرآباد هند او را به ارزش یک میلیون و چهارصدهزار دلار خریداری کرد. او پیش از آن در تیم «ادلید استریکرز»، لیگ برتر کریکت استرالیا، بازی میکرد. در ردهبندی عمومی مسابقات کریکت بیست دورهای امسال کمیته بینالمللی کریکت، علاوه بر راشد خان، محمد نبی، بازیکن دیگر تیم کریکت افغانستان، نیز مقام دوم را از آن خود کرد.
تیم کریکت افغانستان در سال جاری در رقابتهای جهانی کریکت بیست دورهای که از ۱۶ اکتبر آغاز شد، شرکت کرده است. این تیم تاکنون یک بازی در روز شنبه، ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر) با تیم بریتانیا انجام داده است که در شهر پیرت استرالیا برگزار شد و نتیجه آن بهنفع تیم بریتانیا بود. قرار است بازی بعدی این تیم با تیم کریکت نیوزیلند برگزار شود. در ادامه، بازیهایی با تیمهای سریلانکا، ایرلند و استرالیا نیز برای این تیم برنامهریزی شده است. (ایندیپندنت، عکس از نیو عرب)
دو: اطلاعات ماهوارهای نشان میدهد که یک پرنده پنجماهه بدون توقف ۱۱روز و یک ساعت پرواز کرده است. یک گیلانشاه حنایی نوجوان که فقط با تگ ماهوارهای شماره ۲۳۴۶۸۴ شناخته میشود، ۱۳هزار و۵۶۰کیلومتر از آلاسکا به ایالت تاسمانی استرالیا بدون توقف پرواز کرده است و به نظر میرسد رکورد جهانی جدیدی را برای ماراتن پرواز پرندگان به ثبت رسانده است. رکورد قبلی متعلق به یک نر بالغ از همینگونه پرنده بود که سال گذشته ۱۳هزار کیلومتر پرواز کرد و رکورد قبلیاش را که ۱۲هزار کیلومتر در سال قبل بود، شکست. (ایندیپندنت)
سه: خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه در گزارشی بهنقل از اعلامیه کاخ کرملین نوشت: «تحت رهبری ولادیمیر پوتین، رزمایش نیروهای بازدارنده راهبردی زمینی، دریایی و هوایی برگزار شد.» بهگفته مقامهای دولتی روسیه، در جریان این رزمایش نظامی شماری از زیردریاییهای اتمی و جنگندههای دوربرد ارتش روسیه حضور داشتند و موشکهای بالستیک و کروز شلیک شد. تلویزیون دولتی روسیه هم روز چهارشنبه تصاویری از حضور پوتین در اتاق کنترل و فرماندهی نظامی منتشر کرد. (ایندیپندنت، عکس از خبرگزاری فرانسه)
چهار: براساس بیانیه رسمی دفتر نخستوزیر عراق، مراسم انتقال مقام نخستوزیری و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق روز جمعه با حضور «محمد شیاع السودانی» و «مصطفی الکاظمی» برگزار شد. شامگاه پنجشنبه خبر آمد که پارلمان عراق به 21 وزیر کابینه السودانی که از سوی نیروهای شیعی نزدیک به ایران، به پارلمان معرفی شد رای اعتماد داد و به این ترتیب عراق توانست به بیدولتی پایان بدهد. (میدلایست نیوز)
پنج: هشتمین جشنواره فیلم زنان با عنوان «از چشم زنان» در غزه آغاز بهکار کرد. «آمال صیام»، مدیر مرکز تنظیم امور زنان که یک نهاد غیردولتی در فلسطین است، گفت که در این جشنواره 12 فیلم مشارکت دارند که کارگردانهایشان زنانی از فلسطین و دیگر کشورهای عربی هستند. او گفت که در این جشنواره فیلمهایی از فلسطین، عراق، مراکش و اردن به نمایش درآمده و محور آنها مشکلات و رنجهای زنان است. وی افزود که در این فیلمها به مسائل گوناگون مربوط به زنان ازجمله خشونت، قتل، مهاجرت مردان و تأثیر آن بر زنان، مشکلات زنان روزنامهنگار و نیز زنان زندانی در اسرائیل پرداخته شده است. (آناتولی، عکس از میدلایست مانیتور)
شش: حراج یک برگ از شاهنامه شاه طهماسب که بهنام کتاب شاهان نیز شناخته میشود، تنها پس از ۱۰دقیقه از شروع، رکورد قیمت فروش آثار اسلامی را شکست و به بهای ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار فروخته شد. این گرانترین اثر کاغذی فروختهشده در حراج ساتبی است که رکورد قیمت برگ دیگری از همین نسخه خطی را که در حراج سال ۲۰۱۱، به قیمت حدود هشت میلیون و ۶۴۰ هزار دلار به فروش رسید، شکست. شاهنامه شاه طهماسب به سفارش شاه اسماعیل صفوی تهیه شد و تکمیل آن بیش از دو دهه طول کشید. صفحهای که در حراج اخیر ساتبی به فروش رسید، به میرزا علی، یکی از هنرمندان نسلدومی که روی این نسخه کار کرده است و نیز سلطان محمد نگارگر نسبت داده میشود. (ایندیپندنت)