کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۴۲۵۹۰۱
تاریخ خبر:

دانه‌درشت‌ها تا امروز چقدر رد مال کردند؟

روزنامه هفت صبح | روز پیش سخنگوی قوه قضائیه در جمع خبرنگاران حاضر شد و به جزئیاتی درباره پرونده‌های جنجالی روزهای اخیر پرداخت. شبنم نعمت‌زاده، رای قاضی فیلترکننده تلگرام و بدهکار‌های بانک‌ها بخشی از این اطلاعات بود که ذبیح‌الله خداییان درباره آنها صحبت کرد. به‌صورت خلاصه فقط بخش‌های مهم این نشست خبری در ادامه منتشر شده است.

بانک‌ها اقساط‌شان را نمی‌دهند
بعضی‌ها وام‌های کلانی را گرفتند و از پرداخت بدهی خود خودداری می‌کنند و اقساط را پرداخت نمی‌کنند. وصول مطالبات برعهده بانک‌ها به‌خصوص وزارت امور اقتصادی و دارایی است ولی بعضی‌ها وام‌های کلانی را گرفتند و از پرداخت بدهی خود خودداری می‌کنند و اقساط را پرداخت نمی‌کنند. تاکنون اقدامات خوبی در جهت وصول مطالبات بانک‌ها انجام شده است. ظرف دو سال گذشته ما توانستیم ۴۹ هزار میلیاردتومان را از طریق اجرای ثبتی وصول کنیم و دولت در وصول مطالبات پیش‌قدم است.

رای پرونده بیژن قاسم‌زاده به چه علت نقض شده؟
ایشان قبلا محکوم شده بود و یکی از جرایم ارتکابی‌اش، جرم ارتشاء بود که محکومیت یافته بود و پرونده در این بخش در ارتباط با ارتشاء نقص تحقیقاتی داشته و رای نقض شده و به دادگاه صادر‌کننده عودت داده شد و هم‌اکنون در حال تکمیل تحقیقات و استماع اظهارات شهود و مواجهه حضوری است.

قسمت دیگر از حکم صادر‌کننده نقض بلاارجاع بوده که بر این اساس در دیوان‌عالی نقض شده و به‌دلیل اینکه نقض بلاارجاع شده حکمی که صادر شده بدون رعایت تعدد جرم باید باشد و بعد از تکمیل تحقیقات و صدور حکم و اگر اعتراضی شود به دیوان ارسال می‌شود و‌الا حکم اجرا خواهد شد.

حکم قصاص برای محیط‌بان کرمانشاهی
برخی مواقع تصاویری از احکام در رابطه با محیط‌بانان در فضای مجازی منتشر می‌شود. ما اگر از امنیت پایداری برخورداریم بخش مهمی از آن برعهده ضابطین است و دستگاه قضایی حمایت از ضابطین عام و خاص داشته است و دارد.

ضابطینی که سلاح حمل می‌کنند همان قانونی که مجوز به‌کارگیری سلاح را به آنها داده، نحوه به‌کارگیری سلاح را هم مشخص کرده است و اگر چنانچه رعایت قانون در به‌کارگیری سلاح را نکنند، مسئولیت قضایی دارد. از رئیس دادگستری استان سوال کردیم و ایشان گفت اگر حکم به محکومیت او صادر شده‌، به‌دلیل این است که رعایت مقررات صورت نگرفته و قتل در محیطی شده که منطقه مسکونی بوده است و حفاظت شده نبوده و به افرادی که تیراندازی شده مسلح نبودند و حمله‌ای هم به مامورین نشده است؛ لذا دادگاه حکم به محکومیت محیط‌بان صادر کرده و مراحل تجدیدنظر باقی است.

چه میزان از رد مال پرونده متهمان پرداخت شده است؟
در سال‌های اخیر متهمان دانه‌درشتی داشتیم که محکومیت به رد مال داشتند. بیش از ۷۰‌هزار میلیارد تومان از اموالی که توسط افراد دانه‌درشت که بعضی ابربدهکاران بانکی بودند، پرداخت شده و به بیت‌المال برگشته است. به‌عنوان مثال هادی رضوی بخشی از رد مال را نقدی داده و دو فقره پلاک ثبتی معرفی کرده است و با احتساب قیمت پلاک ثبتی رد مال به اتمام رسیده است‌.

همچنین خانم نعمت‌زاده بیش از ۶۳ میلیارد تومان را تسویه کرده و بقیه در جریان وصول است. اینطور نیست که همه این متهمان رد مالشان به اتمام رسیده. بعضی تمام شده و بعضی هم که محکومیت حبس دارند در حال انجام است. آیا حسین فریدون و شبنم نعمت‌زاده و هادی رضوی می‌توانند از پابند الکترونیک استفاده کنند و بقیه حبس را در بیرون بگذرانند؟

استفاده از پابند الکترونیک یا نظارت الکترونیکی دارای شرایطی است که در قانون مجازات اسلامی پیش‌بینی شده است و اینطور نیست که همه جرایم مشمول آن باشند. افرادی که نام بردید نوع جرمشان به شکلی است که مشمول نظارت الکترونیکی نیستند. این افراد از پابند الکترونیکی استفاده نمی‌کنند و اگر مشمول کاهش مجازات تعزیری شوند، ممکن است در آینده از آن استفاده کنند.

طبق اعلام سازمان زندان‌ها در سال جاری بیش از ۲۵۰۰ نفر از نظارت الکترونیکی استفاده کردند و طبق اعلام دادسراها نیز ۱۴۲۴ نفر تحت نظارت الکترونیکی قرار گرفتند که هم‌اکنون ۵۳۲ نفر تحت نظارت الکترونیکی هستند و اقدام مثبتی است برای جرایمی که مهم نباشند و می‌توانند به‌جای حبس از آن استفاده کنند.

پرونده نگین غرب
۱۷۶۶ واحد تکمیل شده و در اختیار مردم قرار گرفت و امیدواریم تا پایان سال مابقی واحدها در اختیار مالباختگان قرار گیرد. همچنین بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر به‌صورت نقدی جبران خسارت شدند و مبلغ پرداختی به آنها مسترد شده است. ۳۶۷ نفر نیز از گرفتن وجه خودداری کردند که در حساب دادگستری واریز شده و هر زمان تمایل داشته باشند می‌توانند وصول کنند و مابقی آنهایی که مسترد نشده تا پایان سال وجوه مربوطه به آنها مسترد می‌شود.

سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: افرادی که مرتکب سوء‌استفاده شدند، ۳ نفر محکومیت یافتند و یک نفر به ۲۰ سال حبس قطعی محکوم شد و در زندان است و دیگری به ۲۰ سال حبس قطعی و مصادره اموال و نفر سوم نیز به ۱۲ سال حبس محکوم شدند که دو نفر با وثیقه آزادند.

پرونده سوخت
خداییان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برای حمله سایبری به سامانه سوخت، پرونده‌ای در قوه قضائیه تشکیل شده است؟ گفت: گزارشی در این خصوص به دادسرا واصل شده است اما در جریان تکمیل تحقیقات و شناسایی مرتکبان و مسببان هستند و کسی بازداشت نشده و پرونده در دست تکمیل و تحقیقات است.

کدخبر: ۴۲۵۹۰۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر