سحر، شادی و آيرونمن شگفتانگيز
روزنامه هفت صبح، سارا سبزی| شنبه همين هفته در ايتاليا مسابقه سهگانه «فول آيرونمن» برگزار شد و شركتكنندهاي از ايران هم در آن توانست به خط پايان برسد و نامش را بهعنوان دومين زن ايراني كه در اين مسابقه حضور داشته، ثبت كند. او سحر طوسي، دونده و جهانگردي است كه يكسال براي رسيدن به خط پايان اين مسابقه هرروز دويده است.
سحر تا همين چند سال پيش كارمند سادهاي در بيمارستان امام خميني تهران بود كه فقط ميدانست به سفر علاقه دارد؛ براي همين علاقه هم روز آخر كاري هفته با كولهپشتي به بيمارستان ميرفت و از همانجا هم مستقيم راهي سفر ميشد. اين سفرهاي كوتاه دو روزه برايش جذاب بود، ولي رضايتبخش نبود. ورود به جهان هميشه در سفر بودن براي سحر طوسي از يك جشنواره در شيراز شروع شد؛
زمانيكه به جشنواره گل نرگس رفته بود و تصميم گرفت بهجاي دو روز، يك ماه در همين شهر بماند و كارمندي را ترك كند. بعد از يك ماه زندگي در شيراز، مقصد بعدي او براي سفر، شهري در فيليپين بود و از همينجا به يك جهانگرد تبديل شد. او در طول 10 سال همه استانهاي ايران و 11 كشور اروپايي و آسيايي را ميبيند و كمكم به بلاگر سفر تبديل ميشود.
او بعد از اينكه كار در بيمارستان را رها ميكند و درآمد ثابت ماهانه را از دست ميدهد، هزينه سفرهايش را از راه كار در سفر بهدست ميآورد و به سمت شغلهاي پروژهاي مورد علاقه خودش ميرود. او دوره طولاني و پر از چالش كار در ارتفاع را گذرانده و اين روزها يكي از مهمترين منابع درآمدش، كار روي ساختمانهاي مرتفع براي رنگ كردن نما يا تميزكردن شيشههاي ساختمان است.
بهغير از آن هم گاهي براي بچهها قصه مينويسد و با چند استارتاپ در همين حوزه همكاري ميكند. بعد از آشنايي با همسرش كه كار عكاسي تبليغاتي و توليد محتوا انجام ميدهد، دستيار او ميشود و از اين راه هم درآمد دارد. سحر سال 61 در تهران بهدنيا آمده زندگي پر از چالشي را پشتسر گذاشته. بهغير از جهانگردي و سفر، دوندهاي حرفهاي است و در كنارش كوهنوردي و درهنوردي هم انجام ميدهد.
يكسال تمرين براي رسيدن به مسابقه
او براي شركت در مسابقه فول آيرونمن كه يكي از سختترين مسابقات سهگانه جهان است، از يكسال پيش تمريناتش را شروع كرد. حضور در اين مسابقات به دليل هزينه بالاي دوران تمرين و سفر به كشور مقصد نياز به اسپانسر دارد، اما در طول اين يكسال هيچ اسپانسري براي سحر طوسي پيدا نشد و او مجبور شد با استفاده از تامين مالي جمعي در مسابقه شركت كند.
او تا امروز از همين راه توانسته براي ساخت چند مدرسه در كهنوج كرمان، لرستان و سيستانوبلوچستان و يك پل براي دانشآموزان عشاير كمك مالي جمع كند. سحر در كمپين دختران فردا كه موسسه مهر گيتي آغاز كرده بود، از خزر تا خليجفارس ركاب زد تا اين مدرسهها را در شهرهاي محروم بسازد.
چرا سحر دومين زن ايراني است كه در اين مسابقات حاضر شده؟ چون قبل از او، اين شيرين گرامي بود كه از كشوري ديگر و با پرچم ايران در اين مسابقات شركت كرد. او دو بار سابقه شركت در مسابقات سهگانه بينالمللي را دارد؛ اولينبار در سال 92 با پرچم ايران در يك سهگانه در لندن شركت كرد و دومينبار هم سال 95 بود كه در هاوايي در مسابقات فول آيرونمن حاضر شد. شيرين سال 58 در ايران بهدنيا آمد و بعد از مدتي به انگليس مهاجرت كرد و 11 سال در اين كشور ماند. او مدتي هم ساكن آمريكا بود و از دانشکده سیاست، فلسفه و اقتصاد در دانشگاه «دورام» فارغالتحصیل شد.
مدال تمامكننده براي سحر
مسابقه آيرونمن چطور است و چرا شركت در آن واقعا چالشبرانگيز است؟ ورزشهاي سهگانه در دنيا در چند مدل مختلف طراحي شدهاند كه از نظر كيلومتر و مدت زمان پايان مسابقه با هم تفاوت دارند. آيرونمن هم در سه سطح نيمه، كامل و اولترا برگزار ميشود كه گزينه آخر از هر دوي قبلي سختتر است. اين ورزش تركيبي از شنا، دوچرخهسواري و دو است كه در پنج مرحله انجام ميشود و هركسي در هر گروه سني ميتواند در آن شركت كند.
مسابقه زنان و مردان با هم انجام ميشود ولي سنجش آنها با هم متفاوت است و حتي رده سني هم جداست. دو گروه بايد 3/8 كيلومتر شنا، 180 كيلومتر دوچرخه، 42 كيلومتر دوندگي را در 16ساعت تمام كنند. در اين مسابقات علاوه بر اينكه ردههاي سني مختلف برنده اول تا سوم دارند، مدال جالب ديگري هم اهدا ميشود: به دليل سختي مسابقه هركسي كه بتواند در زمان تعيين شده كيلومترهاي هر سه رشته را تمام كند، به مدال فينيشر يا تمامكننده ميرسد و سحر طوسي هم توانست اين مدال را بهدست بياورد.