کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۶۱۰۳
تاریخ خبر:

بیوگرافی پرویز پرستویی، همسر و فرزندان + عکس های شخصی

بیوگرافی پرویز پرستویی، همسر و فرزندان + عکس های شخصی

پرویز پرستویی بازیگر برجسته سینما، تلویزیون و تئاتر و همچنین صداپیشه مطرح کشورمان است و دارای سه مدرک لیسانس هنری است. از آثار برجسته او می توان به فیلم هایی مانند مارمولک در نقش رضا مثقالی، آژانس شیشه ای، لیلی با من است و بادیگارد اشاره کرد. پرویز پرستویی همچنین در سریال های ماندگاری مانند زیر تیغ و آشپزباشی به ایفای نقش پرداخته است.

به گزارش هفت صبح، پرویز پرستویی متولد ۲ تیر ۱۳۳۴ در روستای چالو، استان همدان، بازیگر تئاتر،  سینما و تلویزیون، خواننده و گوینده ایرانی است. او موفق به دریافت نشان درجه یک گواهی‌نامه هنری گردیده‌است. پرویز پرستویی با دریافت چهار سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد، در بین بازیگران ایرانی رکورددار است.

پرویز پرستویی در روستای چالو، از توابع شهرستان کبودرآهنگ متولد شد. پدر وی کشاورز بود و زمانی که وی ۳ ساله بود به تهران مهاجرت کرد. دوران کودکی و نوجوانی را در یک خانه اجاره‌ای کوچک در محله دروازه غار سپری کرد. او در مدرسه صادقیه اسلامی در کوچه گمرک تحصیلات ابتدایی خود را به پایان رساند. پرستویی با پس‌انداز کردن یازده هزار تومان خانه‌ای در حوالی ترمینال جنوب خرید. مدتی به ورزش علاقه نشان داد و دروازه‌بان تیم کارگران بود. پس از این زمان به مرکز رفاه نازی‌آباد رفت و شروع به آموختن تئاتر کرد. پرویز پرستویی در سال ۱۳۶۰ و زمانی که ۲۶ سال سن داشت به عنوان منشی در دادگستری تهران مشغول به کار شد، امّا پس از مدتی به خاطر علاقه وافر به تئاتر رفت و تا پایان در آنجا مشغول به کار شد.

همچنین بخوانید:

73


فعالیت در تئاتر و سینما

وی در سال ۱۳۴۸ به گروه بهرام بیضایی پیوست و در همان سال سرانجام اولین نقشش در تئاتر ماجرای یک محل را بازی کرد. پرستویی فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۴۸ با اجرای نمایش در مراکز رفاه، کاخ جوانان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد. در سال ۱۳۵۳ برای بازی در نمایش دکه و یک سال بعد برای بازی در نمایش تسلیم شدگان جایزه کاخ جوانان را گرفت. آشنایی او با بهزاد فراهانی او را به گروه کوچ کشاند تا به دنبال کسب تجربه باشد.
اوج دوران کاری وی در سال ۱۳۵۲ در نمایش‌های چشم برابر چشم، شبی در حلبی‌آباد، پتک و خانه روشن بود که در آن به بازی پرداخت. بازی او در نمایش پرطرفدار میلاد در نقش دلال زمین خیلی زود اسم او را در بین طرفداران تئاتر بر سر زبان‌ها انداخت. پرستویی در سال ۱۳۶۲ اولین فعالیت خود را در سینما با دیار عاشقان آغاز کرد و توانست در همین ابتدا مورد تحسین قرار گیرد و موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل جشنواره فیلم فجر شد. وی در سال ۱۳۶۶ در فیلم شکار با خسرو شکیبایی هم بازی شد. بازی او در آدم‌برفی ۱۳۷۳ و لیلی با من است ۱۳۷۴ در نقش‌های متفاوت باعث شهرت بیشتر وی شد و برای ایفای نقش صادق مشکینی دیپلم افتخار جشنواره فجر را به دست آورد.

نقطه اوج وی در سال ۱۳۷۶ برای بازی در فیلم آژانس شیشه‌ای در نقش حاج کاظم بود. وی برای بازی در این نقش سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم یوگسلاوی را در سال ۲۰۰۰ م. به دست آورد. بازی او در فیلم مومیایی ۳ در سال ۱۳۷۸ نیز از دیگر کار‌های قابل توجه او در دهه ۷۰ بود. سال ۱۳۸۰ سال خوبی برای او نبود، فیلم آب و آتش با بازی نه چندان دلچسب و انتخاب نامناسب او و فیلم تکه‌پاره شده موج مرده با تکرار نقش حاج کاظم آژانس شیشه‌ای چهره موفقی از پرویز پرستویی به جا نگذاشت. پرویز پرستویی در سال ۱۳۸۲ بار دیگر چشم‌ها را به سوی خود خیره کرد. بازی ماندگار او در نقش رضا مارمولک در فیلم مارمولک کمال تبریزی جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۲ و تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد هشتمین جشن خانه سینما ۱۳۸۳ را برای او به ارمغان آورد. وی از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵ در فیلم‌های موفق دوئل ۱۳۸۲،  بید مجنون ۱۳۸۳،  کافه ترانزیت ۱۳۸۳ محصول مشترک فرانسه، ترکیه و ایران به ایفای نقش متفاوت پرداخت.
پرستویی دو بار دیگر در سال ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را برای بازی در فیلم‌های بید مجنون به کارگردانی مجید مجیدی و به نام پدر به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا از آن خود کرد.  پاداش سکوت و کتاب قانون دو فیلم او در همکاری با مازیار میری در دو سال پشت سر هم بود.
وی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم بیست عبدالرضا کاهانی توانست جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم‌های هنری باتومی ۲۰۰۹ را به دست آورد. پرستویی در سال ۱۳۹۲ با بازی در فیلم امروز رضا میرکریمی مورد تحسین قرار گرفت و برنده جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم سان فرانسیسکو ۲۰۱۴، جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی سینمای مؤلف رباط ۲۰۱۴ و برنده جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره فیلم جیپور در سال ۲۰۱۴ شد.
پرستویی در سال ۱۳۹۴ پس از ده سال و برای ششمین بار با فیلم بادیگارد مقابل دوربین ابراهیم حاتمی‌کیا رفت و در نقش حیدر ذبیحی به ایفای نقش پرداخت. وی برای بازی در این نقش در سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر برای چهارمین بار برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد.

 

76

 

77

 

فعالیت در تلویزیون

پرستویی در انتخاب مجموعه تلویزیونی گزیده کار بود. او اولین کار خود را در سال ۱۳۶۳ آغاز کرد.  امام علی،  آوای فاخته و خاک سرخ سه کار دیده شده وی از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۹ بوده‌است.  زیر تیغ در سال ۱۳۸۵ و آشپزباشی در سال ۱۳۸۸ ماندگارترین کار‌های او در تلویزیون ایران به‌شمار می‌رود.

75

 

موسیقی

پرویز پرستویی علاوه بر سینما و تلویزیون در موسیقی‌ هم فعالیت دارد. برای اولین در آلبوم «عشق است» به همراه جمعی از خوانندگان دیگر خوانندگی کرد. در همان سال در آلبوم «دوست دارم» با زنده‌یاد ناصر عبدالهی همکاری نمود. سال 86 نیز در آلبوم «بابایی» صدای دل‌نشین او را در قالب دکلمه شنیدیم و آخرین آلبوم صوتی وی «من پرویز پرستویی» که زندگینامه وی می‌باشد در سال 93 منتشر شد.

  • من یک بازیگرم  / من پرویز پرستویی / ۱۳۹۳
  • بابایی / به همراه بیژن مفید / ۱۳۸۶
  • دوستت دارم / به همراه ناصر عبداللهی / ۱۳۷۹
  • عشق است / خوانندگان مشترک / ۱۳۷۹
دکلمه‌ها
  • من تهرونمو می خوام / خواننده / ۱۳۹۶
  • من پرویز پرستویی / کارن همایون‌فر
  • بی بی جان /  رسول نجفیان
  • نیستش
  • عشق است / دارینوش
  • دوستت دارم / دارینوش
  • بابایی /  دارینوش
  • سلام، خداحافظ / دارینوش

64

 

ازدواج

پرویز پرستویی در سال 1360 با نسترن پرستویی ازدواج‌کرده است. این زوج خوشبخت صاحب دو فرزند به نام‌های الناز و بهروز هستند.

 

66

 

78

 

67

 

68

حواشی

پرویز پرستویی در سال 94 در اینستاگرامش کمپینی تحت عنوان «تحریم چهارشنبه سوزی» راه انداخت. او در متن تأثیرگذارش خطاب به مردم ایران، آن‌ها را به بازگشت به سمت سنت‌ها و آیین ایرانی دعوت کرده است. همچنین استفاده از ترقه‌ها و انواع مواد محترقه که هرساله باعث به وجود آمدن صدمات زیادی در روز‌های آخر سال می‌شود را تحریم کرد. البته تحریم به‌مثابه‌ی توصیه. ازنظر پرویز پرستویی کور شدن کودکان، لرزیدن دل پیرمردها و پیرزن‌ها و زهره‌ترک شدن زنان باردار ازجمله مواردی است که جایگزین راه و رسم قابل‌احترام این جشن باستانی ما ایرانیان شده است.

 

همکاری اخیر پرویز پرستویی و مسعود کیمیایی هم کم بلوا و ماجرا نداشت. این‌طرف پرویز پرستویی یادداشتی منتشر کرد و آن‌طرف هم مسعود کیمیایی جوابیه. پرویز پرستویی از اختلاف میان کیمیایی با تهیه‌کننده (منصور لشگری قوچانی) برای فیلم قاتل اهلی و همچنین عدم انطباق نسخه‌اصلی با نسخه اکران شده در جشنواره ‌می‌گوید. کیمیایی از بی‌مهری و ساده‌انگاری بازیگر مطرح. پرویز پرستویی خطاب به مسعود کیمیایی می‌نویسد: «از اینکه از اعتماد و عشقی که به این پروژه داشتم سوءاستفاده شده، متأسفم و به دلیل احترام ویژه‌ای که برای مخاطبان قائل هستم، خواستم پیش از نمایش فیلم به ایشان اعلام کرده باشم، این فیلم‌نامه‌ای نبود که قرار بود بازی کنم و...». جالب است بدانید کیمیایی همچنین جوابیه‌اش را به این شکل شروع می‌کند: «هیچ‌گاه فکر نمی‌کردم در نوشته‌ای جواب شما را بدهم و ...» البته این فقط قسمت‌هایی از خطابه‌های دو هنرمند شناخته‌شده نسبت به یکدیگر بود.

 

جوایز داخلی

دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از کاخ جوانان بخاطر هنر نمایی در نمایش دکه در سال 1353

دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنواره فیلم فجر بخاطر هنر نمایی در فیلم دیار عاشقان در سال 1363

دریافت دیپلم افتخار بهترین نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر بخاطر هنرنمایی در فیلم لیلی با من است در سال 1375

دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر بخاطر هنرنمایی در فیلم آژانس شیشه ای در سال 1376

دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم دفاع مقدس بخاطر هنرنمایی درفیلم آژانس شیشه ای در سال 1377

دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشن دنیای تصویر بخاطر هنرنمایی در فیلم آژانس شیشه ای در سال 1377

دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشن خانه سینما بخاطر هنرنمایی در فیلم آژانس شیشه ای در سال 1377

دریافت تندیس بهترین بازیگر کمدی از جشنواره شهرکرد بخاطر هنرنمایی در فیلم های مرد عوضی و آدم برفی در سال 1378

دریافت تندیس بهترین بازیگر برگزیده ی جشن دنیای تصویر در سال 1379

دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشن دنیای تصویر بخاطر هنرنمایی در فیلم عزیزم من کودک نیستم در سال 1380

دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد از هشتمین جشن خانه سینما بخاطر هنرنمایی در فیلم مارمولک در سال 1382

دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشن دنیای تصویر بخاطر هنرنمایی در فیلم مارمولک در سال 1382

جایزه ویژه هیئت داوران بخاطر بازی در فیلم مارمولک از جشنواره فیلم فجر در سال 1382

دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره ی فیلم فجر بخاطر هنرنمایی در فیلم بید مجنون در سال 1383

دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشن دنیای تصویر بخاطر هنرنمایی در فیلم به نام پدر در سال 1384

دریافت تندیس و دیپلم افتخار بهترین بازیگر از نگاه منتقدین تئاتر بخاطر هنرنمایی در تئاتر فنز در سال 1384

دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر بخاطر بازی در فیلم به نام پدر در سال 1384

دریافت تندیس حقوق بشر-کمیسیون بشر کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه در سال 1391

دریافت جایزه ی ویژه ی بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم مقاومت در سال 1392

دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر بخاطر هنرنمایی در فیلم بادیگارد در سال 1394

 

جوایز خارجی

در سال 2000 موفق به دریافت دیپلم افتخاری بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم یوگسلاوی بخاطر بازی در فیلم آژانس شیشه ای شد.

در سال 2004 موفق به دریافت بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره بین المللی فیلم سیاتل بخاطر بازی در فیلم مارمولک شد.

در سال 2007 موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم ها و برنامه های تلویزیونی بخاطر بازی در فیلم زیر تیغ شد.

در سال 2009 موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم های هنری باتومی بخاطر بازی در فیلم بیست شد.

در سال 2014 در سان فرانسیسکو موفق به دریافت جایزه ی بهترین بازیگر مرد از جشنواره فیلم های ایرانی بخاطر بازی در فیلم امروز شد.

در سال 2014 موفق به دریافت جایزه ی بهترین بازیگر مرد بخاطر بازی در فیلم امروز در جشنواره بین المللی سینمای مؤلف رباط شد.

در سال 2014 موفق به دریافت جایزه ی جشنواره فیلم جیپور به خاطر بازی در فیلم امروز شد.

 

عکس ها

 

70

 

72

 

60

 

 

 

 

تازه‌ترین تحولاتفرهنگیرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۶۰۶۱۰۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر