کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۴۰۷۳۹
تاریخ خبر:

اصول و مبانی آموزش عکاسی پرتره

اصول و مبانی آموزش عکاسی پرتره

رپورتاژ آگهی| عکاسی پرتره یکی از جذاب‌ترین حوزه‌های عکاسی است، چرا که شما به‌عنوان عکاس مستقیما با مدل انسانی در ارتباط هستید و می‌خواهید جزئیات چهره او را به تصویر بکشید. این می‌تواند جذابیت بسیار زیادی برای عکاس و بیننده داشته باشد. البته که عکاسی پرتره به همین سادگی‌ها هم نیست و دقیقا به همین علت که باید جزئیات چهره فرد را نمایش دهد، کار عکاس بسیار سخت می‌شود. نمایش این جزئیات به شکل درست و مناسب مدت‌ها آموزش پایه‌ای و کسب تجربه اصولی و همچنین انتخاب تجهیزات مناسب را می‌طلبد و قطعا بدون این فاکتورها نمی‌توان یک تصویر پرتره خوب را به ثبت رساند. بر همین اساس در ادامه قصد داریم رازهای طلایی که یک عکاس را تبدیل به عکاس پرتره حرفه‌ای می‌کند را برملا کنیم. با ما همراه باشید.

Img 3027

بدون تجهیزات عکاسی باکیفیت کارتان سخت خواهد بود

بخش عمده تمرکز شما در شروع کار عکاسی پرتره باید بر روی انتخاب تجهیزات درست باشد. تجهیزات عکاسی اهمیت بسیار زیادی دارند و باید در بالاترین کیفیت ممکن خریداری شوند. شما به‌طور کلی برای شروع نیاز به دوربین، لنز، سه‌ پایه و تجهیزات نورپردازی دارید و باید بتوانید بر اساس بودجه‌تان بهترین انتخاب را داشته باشید. در ادامه هر یک از این تجهیزات را به‌طور مختصر بررسی خواهیم کرد.

برای عکاسی پرتره نیاز به یک دوربین مناسب دارید

دوربین اصلی‌ترین وسیله شما برای عکاسی است. اگر چه می‌تواند با دوربین گوشی‌های تلفن همراه هوشمند نیز عکاسی کرد، اما مطمئنا کیفیت خروجی نهایی به اندازه کیفیت خروجی دوربین‌های حرفه‌ای نخواهد بود. برای انجام عکاسی پرتره نیاز به یک دوربین DSLR دارید. تقریبا تمامی دوربین‌های دیجیتال نسل جدید می‌توانند انتظارات شما را برای انجام عکاسی پرتره برآورده کنند، اما در نهایت بر اساس چند فاکتور اساسی می‌توانید انتخاب درست‌تری داشته باشید.

مهم‌ترین نکته برای خرید دوربین قیمت آن است. همان‌طور که می‌دانید دوربین‌های DSLR اصلان ارزان نیستند و هر چقدر مدل حرفه‌ای‌تری انتخاب کنید، باید هزینه بیشتری بابت آن بپردازید. اگر در ابتدای راه هستید و نمی‌خواهید هزینه زیادی برای تجهیزات خرج کنید، نباید نگران شوید! دوربین‌های میان‌رده نیز کار شما را راه می‌اندازند. نکته مهم دیگر در انتخاب دوربین مناسب برای عکاسی پرتره دسترسی است که دوربین به شما برای تنظیمات مختلف می‌دهد. بسیاری از دوربین‌ها اجازه دخل و تصرف زیادی به عکاس نمی‌دهند و این در عکاسی پرتره می‌تواند مشکل‌ساز باشد. بهتر است هنگام خرید دوربین حتما این مسئله را بررسی کنید. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید ارگونومی دوربین است. دوربین شما مهم‌ترین وسیله برای انجام پروژه‌های عکاسی‌تان خواهد بود و اگر با فرم و بدنه آن احساس راحتی نداشته باشید، نمی‌توانید تصاویر خوبی را به ثبت برسانید. دوربین مناسب دوربینی است که به‌ راحتی در دستان شما جای بگیرد و مجبور نباشید هر بار برای پیدا کردن دکمه مد نظرتان روی بدنه، چشمتان را از دریچه دید دوربین بردارید. علاوه بر این، وزن زیاد دوربین در پروژه‌های طولانی‌مدت قطعا آزاردهنده خواهد بود. به هنگام خرید دوربین علاوه بر موارد بالا به مسئله امکان تعویض لنز نیز توجه داشته باشید. دوربین شما باید بتواند از انواع لنزها پشتیبانی کند و مشکلی در اتصال لنزهای مختلف به بدنه نداشته باشید.

لنزها تاثیر زیادی بر کیفیت کارتان می‌گذارند

بعد از دوربین، مهم‌ترین بخش از تجهیزات عکاسی شما را لنزها تشکیل می‌دهند. تقریبا تمام عکاسان حرفه‌ای یک کیت لنز بسیار کامل و مجهز دارند که در آن انواع لنزهای کاربردی با توجه به حیطه کاریشان یافت می‌شود. چرا که لنزها کاربردهای متفاوتی دارند و اگر بتوانید از مناسب‌ترین لنز در حوزه عکاسی خود استفاده کنید، تصاویر شگفت‌انگیزی را به ثبت می‌رسانید. لنزها تاثیر فوق‌العاده زیادی بر روی کیفیت، رنگ و نور تصاویر می‌گذارند. خصوصا که کار شما در عکاسی پرتره با چهره است و باید بتوانید به خوبی تمام جزئیات چهره انسان را به نمایش بگذارید. در انتخاب لنز مناسب و استفاده از آن برای عکاسی پرتره باید به چند فاکتور مهم توجه داشته باشید؛ فاصله کانونی، فاصله میان سوژه و بک‌گراند، فاصله میان سوژه و دوربین و دیافراگم مهم‌ترین این فاکتورها هستند. بیشتر عکاسانی که در حوزه عکاسی پرتره فعالیت دارند، ترجیح می‌دهند از لنزهای تله فوتو کوتاه یا متوسط استفاده کنند چرا که فاصله کانونی ایده‌آلی را پشتیبانی می‌کنند. برای عکاسی پرتره فاصله کانونی بلند بهترین انتخاب است. چرا که به شما به‌عنوان عکاس اجازه می‌دهد در فاصله مناسبی از سوژه بایستید و تصاویر طبیعی‌تر و واقعی‌تری را به ثبت برسانید. فاصله کانونی مناسب برای عکاسی پرتره بین ۲۵ تا ۲۰۰ میلی‌متر است و بهترین فاصله را می‌توان در ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌متری جستجو کرد.

سه پایه‌ها می‌توانند اعوجاج تصاویر را کاهش دهند

شاید تصور کنید سه پایه عکاسی چندان به کارتان نمی‌آید و می‌توانید بدون استفاده از آن تصاویر خوبی را به ثبت برسانید، اما سخت در اشتباهید! هر چقدر هم که به خودتان اعتماد داشته باشید، باز هم امکان ندارد به هنگام عکاسی دستتان دچار لرزش نشود. کوچک‌ترین لرزشی می‌تواند تصاویر را دچار اعوجاج کرده و یک خروجی تار و بی‌کیفیت را تحویل شما دهد. علاوه بر این، لرزش بیش از حد دست‌ها و عقب افتادن پروژه به این علت می‌تواند مدل عکاسی شما را نیز کلافه کند و قطعا این خستگی و کلافگی در کیفیت تصاویرتان اثرگذار خواهد بود. این در حالی است که یک سه پایه می‌تواند این مشکل را به‌طور کامل برطرف کرده و لرزش دوربین را به صفر برساند. خصوصا که پروژه‌های عکاسی پرتره عموما طولانی می‌شوند و خستگی می‌تواند احتمال لرزش دست را افزایش دهد. با خرید یک سه پایه مناسب و مستحکم می‌توانید این نگرانی را برطرف کنید. مجموعه بابافت بهترین مرجع برای انتخاب یک سه پایه خوب و ایده‌آل خواهد بود.

Img 3028

تجهیزات نورپردازی را فراموش نکنید

بدون تجهیزات نورپردازی مناسب نمی‌توانید یک آتلیه مجهز و بی‌نقص برای عکاسی پرتره داشته باشید. نور مناسب می‌تواند کیفیت تصاویر شما را زیر و رو کند! مطمئن باشید که اگر نتوانید نورپردازی خوبی داشته باشید، از زیباترین سوژه عکس‌های بسیار بی‌کیفیتی ثبت خواهید کرد. تجهیزات نورپردازی شما می‌تواند شامل سافت‌باکس‌ها، فلش‌های عکاسی، دیفیوزر، خیمه عکاسی، رفلکتور و موارد دیگر باشد. بسته به بودجه‌تان می‌توانید اولویت‌بندی مناسبی داشته باشید و به ترتیب هر آن چه نیاز دارید را تهیه کنید. مسئله مهم این است که به اهمیت نورپردازی در عکاسی پرتره آگاه باشید و اصلا آن‌‌ها را غیر کاربردی فرض نکنید.

آموزش عکاسی پرتره بخش مهمی از کار شما است

در کنار تجهیزات حرفه‌ای شما برای انجام عکاسی پرتره نیاز به آموزش اصول و مبانی عکاسی پرتره خواهید داشت. در حقیقت حتی اگر بهترین تجهیزات ممکن را هم داشته باشید، بدون آموزش اصول پایه عکاسی نمی‌توانید خروجی خوبی تحویل دهید. در دوره‌های آموزش و کسب مهارت عکاسی شما یاد می‌گیرید چگونه با دوربین کار کنید، چطور از لنزها استفاده کنید، تنظیمات دوربین را چطور تغییر دهید، هر فاکتوری مانند دیافراگم، سرعت شاتر، ایزو، مود دوربین عکاسی، نور و … چه تاثیری روی تصاویر شما دارد و در نهایت باید برای ثبت یک تصویر پرتره ایده‌آل چه کاری انجام شود. البته فراموش نکنید شما در پایان دوره‌های مهارت‌آموزی خود تبدیل به عکاسی می‌شوید که تازه باید مسیر کسب تجربه عملی خود را آغاز کند. اما فراموش نکنید بدون آموزش حرفه‌ای و پایه نمی‌توانید یک عکاس ماهر و باتجربه شوید.

کلام پایانی

اصول و مبانی آموزش عکاسی پرتره به سادگی قابل فراگیری است! البته اگر در این مسیر ممارست داشته باشید و بتوانید از نکات آموزشی به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. در کنار این مسئله، کیفیت تجهیزاتی که خریداری می‌کنید هم در نتایج کارتان اثرگذار خواهد بود. توصیه می‌کنیم برای هر چه بهتر شدن نتیجه کارهایتان از مجموعه بابافت نهایت استفاده را ببرید. شما می‌توانید علاوه بر بهره‌گیری از نکات آموزشی کاربردی، باکیفیت‌ترین تجهیزات جانبی مورد نیاز خود را در کالکشن کامل این مجموعه پیدا کنید.

کدخبر: ۵۴۰۷۳۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر