کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۹۲۷۲۲
تاریخ خبر:

سرانجام اعتبارنامه مینو خالقی صادر نشد

سرانجام اعتبارنامه مینو خالقی صادر نشد

به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس خبری که روز گذشته رئیس ستاد انتخابات کشور آن را اعلام کرد برای ۲۲۱ نفر از منتخبان مجلس دهم اعتبارنامه صادر و به اداره کل قوانین مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.

بر همین اساس در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۳۶ نامزد برای تصاحب۶۸ کرسی مجلس شورای اسلامی به رقابت می پردازند.

این خبر حاکی است در جریان اعلام صحت انتخابات حوزه های انتخابیه از سوی شورای نگهبان، مشخصا بر سر حوزه انتخابیه اصفهان و نسبت به معرفی منتخب سوم حاشیه‌هایی همراه شد.

در همین زمینه سیامک ره‌پیک سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات در روز سه شنبه سوم فرودین ماه اعلام کرد که صحت انتخابات در حوزه انتخابیه اصفهان به طور کلی تأیید شده است، فقط ۴ نفر از منتخبان اصفهان به مجلس دهم راه می‌یابند و یک نفر هم در انتخابات میان‌دوره‌ای(همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۹۶) انتخاب می‌شود.

پس از اعلام این خبر، علت عدم تایید یکی از منتخبان حوزه انتخابیه اصفهان تبدیل یه یک سوژه در فضای مجازی و به وجود آمدن برخی حاشیه ها شد تا جایی که از برخی منابع اعلام شد که آرای منتخب نفر سوم یعنی مینو خالقی باطل شده است.

پس از بالا گرفتن این حواشی حسینعلی امیری قائم مقام وزیر کشور و فردی که به عنوان رابط وزارت کشور و شورای نگهبان در زمان انتخابات از وی یاد می شد در حاشیه مراسم ختم والده همسر رئیس جمهور در جمع خبرنگاران درباره ابطال آرای خانم خالقی اعلام کرد: در این زمینه برداشت حقوقی وزارت کشور با شورای نگهبان متفاوت است.

البته همین حرف را هم محمدحسین مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشور در مصاحبه جداگانه‌ای مورد تاکید و تایید قرار داد.

بعد از اظهار نظر از سوی این دو مقام ارشد در وزارت کشور، نجات الله ابرهمیان عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در مصاحبه ای با یکی از خبرگزاری ها درباره علت ابطال آرای منتخب نفر سوم اصفهان گفت بود، با توجه به مستندات جدیدی که درباره صلاحیت خانم خالقی به شورای نگهبان ارائه شد، وی رد صلاحیت شده و این موضوع ربطی به شکل رأی‌گیری و صندوق‌ها و انتخابات ندارد.

وی تاکید کرده بود که علت ابطال آرا، رد صلاحیت خانم خالقی بوده است و البته از آنجا که دلایل رد صلاحیت شخص به خود وی اعلام می‌شود لذا قانوناً نمی‌توان این مسائل را بیان کرد.

این اختلافات تا جایی ادامه پیدا کرد تا اینکه روز سه شنبه ۳۱ فروردین در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی علی مطهری نمایند مردم تهران در جمع خبرنگاران گفت: بنده و تعدادی از نمایندگان پیگیر موضوع ابطال آرای مینو خالقی منتخب سوم مردم اصفهان در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم و در صورتی که اعتبارنامه مینو خالقی صادر نشود استیضاح وزیر کشور را مطرح می‌کنیم.

البته این نماینده مجلس با انتشار نامه‌ای خطاب به دبیر شورای نگهبان اعلام کرده بود که با توجه به این که انتخابات حوزه اصفهان از طرف هیئت نظارت استان و تبعا شورای نگهبان تأیید شده است وزارت کشور وظیفه دارد اعتبارنامه خانم خالقی را صادر کند، در غیر این صورت مجلس باید وزیر کشور را به دلیل دفاع نکردن از حقوق ملت و تسلیم شدن در برابر یک رویه غیرقانونی که کیان جمهوری اسلامی را تهدید می کند، استیضاح کند.

با این حال شواهد نشان می‌دهد حتی بعد از تهدید وزیر کشور به استیضاح، اعتبارنامه مینو خالقی صادر نشده است.

گزارش فارس حاکی است خانه ملت هم‌اکنون دارای ۲۹۰ کرسی است. از آنجا که اعتبارنامه ۲۲۱ نفر برای مجلس ارسال شده و سرنوشت ۶۸ کرسی دیگر نیز در مرحله دوم مشخص خواهد شد، بنابراین طی مراحل اول و دوم انتخابات تکلیف ۲۸۹ کرسی مشخص خواهد شد و تکلیف آخرین کرسی مجلس دهم که مربوط به حوزه انتخابیه اصفهان است در انتخابات میان دوره‌ای(که سال آینده همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد) معلوم می‌گردد.

بنابراین از برآیند صدور اعتبارنامه‌های دور اول و همچنین کرسی‌هایی که دور دوم تکلیف آنها تعیین می‌گردد نتیجه می‌گیریم وزارت کشور برای مینو خالقی منتخب سوم مردم اصفهان که توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد اعتبارنامه صادر نکرده است.

آخرین تحولاتسیاسیرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۹۲۷۲۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر
 
  • ahmadvand

    واقعا خیلی رو میخواد که حداقل های شئونات جامعه رو رعایت نکنی بعد بخوای جایگاه نم ایندگی مجلس هم داشته باشی

  • mehran.faridi

    رای رو ملت میدن اونوخت دلیل رد صلاحیت آ رای ملت به خودشون گفته نمیشه و به شخص گف ته میشه تازه معلوم هم نیست گفته میشه یا نه!

  • k.li

    آقای حداقل های شئونات اسلامی،میشه منظورت رو واضح بگی،تگر واقعا مسلمان هستی دلیل این حرفت رو بگو نه اینکه بی دلیل به کسی تهمت بزنی،من این خانم رو نمیشناسم اما ای نقدر میدونم که اگر مشکلی هم داشت مصلحت ا ین بود که وقتی صلاحیتش رو شورای نگهبان ت ایید کرد و اجازه انتخابات بهش دادن و رای مردم شهرش رو بدست آورد اجازه میدادن به مجلس راه پیدا کنه،اگر توی مجلس حرکتی انح رافی انجام میداد اونجا باهاش برخورد میکر دن نه اینکه کسی رو که خودشون تایید کردن و مردم بهش رای دادن دوباره بیان رد صلاحی ت کنن و رای مردم رو ضایع کنن،این حرکت مم کن باعث بی میلی افراد به رای دادن بشه

  • mostafaseifi

    تکلیف قاضی زاده چی میشه؟ متاسفم برای دول ت روحانی که از حداقل های جامعه هم نمی تو نه دفاع کنه.

  • sina.rz

    شىونات رای مردمه نه چند چیز بی ارزش

  • sina.rz

    شما درست میگین ولی آقای روحانی همه کاره ی نظام نیست خیلی از اتفاقاتی که رخ میده اصلا به اقای روحانی اجازه دخالت داده نمی شه

  • jobi

    مینو خالقی یک تسته احتمالا شورای نگهبان با این حرکت واکنش مردم و مسولان رو بررسی میکنه تا انشاالله درصورت لزوم موقع انتخ ابات ریاست جمهوری درصورت لزوم از این روش برای از رده خارج کردن منتخب غیر مورد عل اقه استفاده کنه

  • karshenas1

    واقعا جای تاسف داره!!!!