کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۸۸۷۱۶
تاریخ خبر:

ادعای جدید رسانه آمریکایی درباره دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادعای جدید رسانه آمریکایی درباره دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

یک رسانه آمریکایی از ورود مذاکرات تهران و واشنگتن به مرحله کارشناسی خبر داد و این تحول را نشانه‌ای از پیشرفت در روند گفت‌وگوها دانست.

به گزارش هفت صبح، مذاکرات غیرمستقیم میان هیأت‌های ایران و ایالات متحده که تاکنون در دو نوبت برگزار شده، قرار است از روز چهارشنبه وارد مرحله‌ای تخصصی شود که از آن به‌عنوان سطح کارشناسی یاد می‌شود. این تحول به باور تحلیل‌گران، نشان‌دهنده‌ سرعت گرفتن روند مذاکرات است، هرچند دستیابی به توافق نهایی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

 

خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به آغاز مذاکرات فنی میان نمایندگان دو کشور، تأکید کرد که این روند، به معنای شکست نخوردن رایزنی‌ها میان «عباس عراقچی» و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا  است.

 

کلسی داونپورت، مدیر سیاست منع اشاعه در انجمن کنترل تسلیحات، آغاز گفت‌وگوهای فنی را نشانه‌ای از واقع‌گرایی و رویکرد عمل‌گرایانه دو طرف دانست.

 

او تصریح کرد: اگر نماینده آمریکا خواسته‌های حداکثری مانند توقف کامل غنی‌سازی را مطرح می‌کرد، ایران انگیزه‌ای برای ورود به مذاکرات فنی نداشت.

 

با این حال، داونپورت و دیگر کارشناسان تأکید دارند که ورود به سطح کارشناسی، هرچند مثبت، اما به‌خودی‌خود تضمینی برای دستیابی به توافق نهایی نیست.

 

ریچارد نفیو، کارشناس ارشد مؤسسه واشنگتن و از چهره‌های دخیل در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، نیز خاطرنشان کرد که ارزش واقعی این مذاکرات زمانی نمایان خواهد شد که پشتوانه‌ای سیاسی برای حل اختلاف‌ها وجود داشته باشد.

 

او گفت: اگر کارشناسان مجبور باشند بدون توافق اولیه سیاسی، مفاهیم کلان را بررسی کنند، نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد.

 

در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، مذاکرات کارشناسی نقشی کلیدی در تعیین چارچوب‌های فنی، محدودیت‌های هسته‌ای و زمان‌بندی کاهش تحریم‌ها ایفا کردند؛ امری که به باور ناظران، این‌بار نیز مورد انتظار است.

 

در حال حاضر، مشخص نیست که کدام چهره‌ها از دو طرف برای حضور در مذاکرات کارشناسی معرفی خواهند شد. با این حال، روند گفت‌وگوها از دید ناظران، تاکنون مثبت و دلگرم‌کننده ارزیابی شده است.

 

آلن ایر، دیپلمات پیشین آمریکایی و عضو تیم مذاکره‌کننده در گفت‌وگوهای قبلی با ایران، اظهار داشت: اگرچه هنوز در مراحل ابتدایی قرار داریم، اما آغاز گفت‌وگوهای فنی نشانه خوبی است. سرعت فعلی مذاکرات دلگرم‌کننده است.

 

نفیو نیز ضمن تأیید اهمیت ورود به سطح کارشناسی، هشدار داد که سخت‌ترین بخش مذاکرات تازه آغاز شده است.

کدخبر: ۵۸۸۷۱۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر