مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو قیمت جدیدترین محصول این شرکت را اعلام کرد.

هاشم یکه زارع می‌گوید سورن توربو دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان از نمونه ساده گران تر است. با توجه به اینکه سورن ELX با موتور EF7 (کد ۵۷۵۱۱) ۳۶ میلیون و ۷۴۴ هزار تومان قیمت دارد، می‌توان انتظار داشت سورن توربو، ۳۹ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان فروخته شود. در جمع بندی کلی می توان به این نتیجه رسید که قیمت این محصول جدید زیر ۴۰ میلیون تومان در فروش اولیه اعلام می شود و شایعه قیمت بالاتر سورن توربو نسبت به دنا به طور کل رد می شود.

سورن توربوشارژ در هر ۱۰۰ کیلومتر، ۷٫۳ لیتر سوخت می‌سوزاند. توان خروجی آن ۱۵۵ اسب بخار است ( این در حالی است که سورن EF7 معمولی ۱۱۴ اسب بخار قدرت دارد) و ۲۱۵ نیوتون متر گشتاور دارد. قدرت این موتور توربوشارژ با حجم ۱۷۰۰ سی سی، معادل قدرت موتور ۲۴۰۰ سی سی بدون توربوشارژ است. در عین اینکه قدرت چنین موتوری افزایش می‌یابد، آلایندگی آن کاهش یافته و در سطح یک موتور ۱۶۰۰ سی سی است.

این خودرو سازگار با استاندارد یورو ۴ اروپا طراحی شده است (یورو ۴ استانداردی اروپایی برای حداکثر میزان آلایندگی یک خودرو است و استاندارد خوبی به حساب می‌آید)؛ بدین معنی که در سورن توربوشارژ شاهد ۳۶ تا ۴۰ درصد افزایش توان، ۴۰ درصد افزایش گشتاور، ۷ درصد کاهش مصرف سوخت و ۱۳ درصد کاهش آلاینده‌های خروجی خواهیم بود. او همچنین اضافه کرد که سیستم اینترکولر یا سردکن سیال موتور، که یکی از قطعات مهم موتور توربوشارژ به حساب می‌آید، در مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو طراحی شده است.

علاوه بر اضافه شدن توربوشارژ به موتور این خودرو، گیربکس، سیستم مدیریت موتور، سیستم‌های سوخت‌رسانی و هوارسانی، اگزوز، خنک‌کاری و شبکه‌ی برق و الکترونیک آن هم تغییر کرده است

تازه‌ترین تحولاتاقتصادیرا اینجا بخوانید.