تب برفکی، شیوع بیماری یا کنترل سونامی؟
ورود دام زنده و گوشت قرمز از پاکستان باعث ایجاد کانونهای بیماری تب برفکی شده است.
رییس سازمان دامپزشکی در اینباره گفت: انتقال این آلودگی به کشور از طریق واردات قانونی نبوده است.دام یا گوشت قرمزی که به صورت قانونی وارد کشور میشود با رعایت ضوابط بهداشتی است و عامل بیماری در آن نیست اما واردات غیرقانونی این محصول نیز به کشور انجام میشود.
علیرضا رفیعیپور با بیان اینکه هر کیلوگرم استخوان دام 35 تا 40 هزار تومان خرید و فروش میشود، گفت: اما اخیرا با توجه به شیوع بیماری تب برفکی استخوانهای دامهای زنده وارداتی سوزانده میشود.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران «پیگیر جلوگیری از واردات دام زنده از پاکستان هستیم، اما متاسفانه هیچگونه توجهی به این مسئله نشده است».
احمد مقدسی با بیان اینکه واردات دام زنده و گوشت قرمز از پاکستان همچنان ادامه دارد: سویه جدیدی از بیماری که از پاکستان به ایران وارد شده، در واکسنهای ایران وجود ندارد. وی تأکید کرد: علاوه بر ورود آلودگی از دام زنده، واردات گوشت قرمز نیز عامل انتقال بیماری است، هرچند که سرعت انتقال و شیوع آن در این حالت کمتر است.
رئیس سازمان دامپزشکی در اینباره گفت: امکان آلودگی وجود دارد. هر دامی، حتی اگر محموله خوراک باشد، ممکن است آلوده باشد. این محمولهها اگر از مجاری قانونی و تحت نظارت سازمان دامپزشکی به کشور وارد شود، دیگر عامل بیماری نیستند. اگر از قاچاق صحبت کنیم، میتواند در خیلی موارد عامل انتقال بیماری باشد. اما به دلیل عملکرد خوب همکارانمان طی این ده ماه گذشته و اجرای فازهای مختلف تب برفکی در جمعیت دامی کشور، و فاز چهارم که به زودی اجرا خواهد شد، ایمنی تب برفکی در کشور ایجاد شده است.
علیرضا رفیعیپور تأکید کرد: به صورت موردی گزارشهایی از تب برفکی و کانونهای آلوده در کشور داریم اما جلوی این بیماری در کشور گرفته شده است.
وی در توضیح تأثیر واکسن بر کنترل بیماری گفت: اگر واکسنها بیاثر بودند، شما باید موج بیماری و شدت آن را میدیدید. اما واکسنها تاثیر دارند و اگر کارایی نداشتند، ما الان درگیر طغیان سونامی از بیماریها میشدیم. خوشبختانه وضعیت کنترل شده است.