به گزارش هفت صبح، قیمت دلار در نخستین روز هفته جاریذبا نرخ ۱۸۲ هزار تومان آغاز شد و در پایان هفته به ۱۷۴ هزار تومان رسید. این کاهش عمدتاً به دلیل خروج بخشی از نقدینگی برای پیش‌ثبت‌نام خودرو و همچنین اخبار مربوط به احتمال تشدید تنش‌های سیاسی رخ داد. افت نرخ ارز، کاهش قیمت طلا و سکه را نیز به دنبال داشت. سکه امامی هفته را از محدوده ۲۰۴ میلیون تومان شروع کرد و در روز پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت در قیمت ۱۹۴ میلیون تومان بسته شد. طلای ۱۸ عیار نیز که در میانه هفته تا کانال ۲۰ میلیون تومان بالا رفته بود، در پایان هفته بار دیگر به محدوده ۱۹ میلیون تومان بازگشت.

بازارهای مالی محتاط شدند

به گفته فعالان، حجم عرضه در بازار بیشتر از تقاضاست و معامله‌گران در شرایط فعلی با احتیاط بیشتری رفتار می‌کنند. خروج نقدینگی برای طرح پیش‌فروش خودرو و افزایش ابهام‌های سیاسی باعث شده وزن فروشندگان در بازار سنگین‌تر شود و قیمت‌ها در مسیر اصلاح حرکت کنند.

بازار طلا هم تحت تأثیر افت‌های پی‌درپی دلار، در روندی کاهشی قرار گرفت و سکه‌های سنگین کاهش‌های چند میلیونی را تجربه کردند. با این حال، برخی معتقدند در صورت بازگشت تقاضا به بازار ارز یا تقویت انتظارات تورمی، طلا و سکه می‌توانند دوباره با سرعت به نوسانات صعودی واکنش نشان دهند.

پیش‌بینی قیمت دلار

تحلیلگران اقتصادی می‌گویند وضعیت دلار در شروع هفته آینده بیشتر از هر چیز به تداوم عرضه ارز و شرایط سیاسی بستگی دارد. اگر سطح عرضه بالا بماند و تقاضای جدیدی وارد نشود، دلار می‌تواند در محدوده ۱۷۳ تا ۱۷۵ هزار تومان نوسان کند و حتی در صورت تشدید فروش، به کانال ۱۷۰ هزار تومان نزدیک شود.

با این حال، برخی معامله‌گران احتمال کف‌سازی قیمت در محدوده‌های فعلی را مطرح می‌کنند و معتقدند اگر بازارساز مانع افت بیشتر شود یا انتظارات تورمی دوباره تقویت گردد، دلار توان بازگشت به محدوده ۱۷۶ تا ۱۷۸ هزار تومان را دارد.

پیش‌بینی قیمت طلا و سکه

به گفته تحلیلگران، قیمت طلا در روز شنبه ۱۹ اردیبهشت همچنان تابع وضعیت دلار خواهد بود. اگر دلار در سطوح پایین تثبیت شود، سکه امامی می‌تواند در کانال ۱۹۴ میلیون تومان باقی بماند و حتی به نیمه پایین آن نزدیک شود. اما چنانچه دلار از کف‌های کنونی برگردد، سکه امامی توان صعود به محدوده ۱۹۶ تا ۱۹۸ میلیون تومان را خواهد داشت.

برای طلای ۱۸ عیار نیز در صورت ادامه کاهش تقاضا و افت دلار، احتمال نوسان در کانال ۱۹ میلیون تومان و نزدیک شدن به سطوح پایین این کانال وجود دارد. اما هر گونه بازگشت ارز یا افزایش تقاضا می‌تواند قیمت آن را دوباره به نیمه بالایی کانال برساند.

عقب‌نشینی سکه‌های سنگین در هفته دوم اردیبهشت

بر اساس اعلام اتحادیه طلا و جواهر تهران، قیمت پایانی سکه امامی ۱۹۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سکه بهار آزادی ۱۹۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است. این در حالی است که روز شنبه ۱۲ اردیبهشت، سکه امامی ۲۰۴ میلیون تومان و بهار آزادی ۲۰۱ میلیون تومان معامله می‌شد. بنابراین این قطعات در یک هفته افت چند میلیونی را تجربه کردند.

در روز پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۵، نیم‌سکه ۱۰۰ میلیون تومان، ربع‌سکه ۵۴ میلیون تومان و سکه گرمی ۲۷ میلیون تومان قیمت داشتند.

مثقال طلا در کانال ۸۴ میلیون تومان

اونس جهانی طلا در زمان نگارش گزارش صعودی بوده و با قیمت ۴۷۲۴ دلار معامله می‌شود. مثقال طلا با نرخ ۸۴ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان هفته دوم اردیبهشت را به پایان رساند. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به ۱۹ میلیون و ۴۷۲ هزار تومان رسید.