در حالی که بازار گوشت قرمز طی ماه‌های اخیر تحت تأثیر نوسانات ارزی و چالش‌های تأمین نهاده‌ها با رشد بی‌سابقه قیمت‌ها مواجه شده بود، رئیس شورای تأمین دام کشور از تغییر روند بازار و کاهش قیمت این کالای اساسی در آینده نزدیک خبر داد.

منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور، با بیان اینکه وضعیت تولید داخلی در شرایط مطلوبی قرار دارد، اظهار داشت: «در حال حاضر حدود دو میلیون رأس دام سبک و سنگین آماده عرضه به کشتارگاه‌ها هستند. این حجم از تولید، ظرفیت تزریق حدود ۶۰ هزار تن گوشت به بازار را دارد که بخش قابل‌توجهی از نیاز مصرفی کشور را پوشش می‌دهد.»

ریشه‌یابی گرانی؛ از حذف ارز ترجیحی تا تنش‌های جهانی

 

کارشناسان معتقدند افزایش ۵ برابری هزینه‌های تولید پس از حذف ارز ترجیحی، در کنار اختلال در واردات نهاده‌های دامی ناشی از شرایط تنش‌زای منطقه‌ای، عامل اصلی جهش قیمت گوشت تا سقف ۲ میلیون تومان در هر کیلوگرم بوده است. این در حالی است که گزارش‌های «انستیتوی بین‌المللی غذا» نشان می‌دهد گوشت قرمز به دلیل حساسیت بالا به زنجیره تأمین، در بسیاری از کشورهای جهان از هند تا آمریکا نیز با تورم کم‌سابقه‌ای مواجه شده است.

اخبار امیدوارکننده از مسیر تأمین نهاده‌ها

در کنار افزایش تولید داخلی، خبرهای رسیده از حوزه واردات نیز حاکی از بهبود وضعیت است. اطلاعات ناوبری تأیید می‌کند که یک کشتی حامل محموله بزرگ نهاده‌های دامی با موفقیت از مناطق پرچالش عبور کرده و در حال نزدیک شدن به بنادر ایران است. این محموله که در روزهای آینده تخلیه خواهد شد، می‌تواند نگرانی‌ها در خصوص تأمین خوراک دام و افزایش هزینه‌های جانبی تولید را به میزان چشم‌گیری کاهش دهد.