کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۱۳۷۲۴۸
تاریخ خبر:

نظر مراجع تقلید در مورد فروش کلیه

نظر مراجع تقلید در مورد فروش کلیه

این روزها دیده می شود که برخی مبادرت به فروش کلیه در قبال دریافت وجهی می کنند. این موضوع گاها در قالب آگهی دیده شده است؛ اما آیا این اقدام جایز است؟ آیا شرع مقدس چنین جوازی را صادر کرده یا مخالفت دارد؟ یا حتی فردی وصیت کند که آن را به کسی به صورت رایگان یا در قبال دریافت وجهی هدیه کنند، چگونه است؟

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سوال، چنین است:

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):
اگر باید شخص ضرر لازم المراعاتی نداشته باشد؛ به خصوص اگر حفظ جان مسلمانی موقوف بر آن باشد، بی اشکال است.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی (مدظله العالی):
فروش و هدیه کلیه از طرف شخص زنده به دیگری جایز نیست و وصیت او هم اعتبار ندارد؛ ولی اگر مسلم باشد که حفظ حیات شخص معین توقف بر استفاده از کلیه میت دارد، بعید نیست که استفاده از آن جایز باشد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
برداشتن بخشى از بدن انسان زنده براى پیوند زدن در صورتى که قطع آن زیان مهمى داشته باشد مانند چشم و دست و امثال آنها جایز نیست؛ ولى اگر زیان مهمى نداشته باشد مانند قطعه ‏اى از پوست یا نخاع یا یک کلیه در صورت سالم بودن کلیه دیگر با فرض رضایت صاحبش، جایز است (اگر کودک یا دیوانه نباشد)؛ وگرنه به هیچ وجه جایز نیست. هرگاه قطع آن جایز بود، گرفتن پولى به ازاى آن نیز جایز است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
فروش اعضایی که بدل دارد مانند یکی از دو کلیه، اشکالی ندارد؛ ولی احتیاط آن است که پول را در مقابل اجازه‌ برداشتن عضو بگیرد؛ نه خود عضو.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
دریافت پول در ازای بعضی از اعضا مانند کلیه مانعی ندارد.

حضرت آیت الله بهجت (ره):
اگر شخصی بخواهد عضوی از اعضای بدن خود مثلا کلیه را به دیگری بدهد یا وصیت کند که بعد از مردن خود آن عضو در مقابل پول یا مجانی برداشته و به دیگری داده شود، در صورتی که نجات مسلمانی متوقف بر آن عضو باشد یعنی راه نجات آن مسلمان منحصر در دادن عضو به او باشد تهیه آن از غیر مسلمان هم ممکن نباشد، اشکالی ندارد.

آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
فروش عضو در صورتی که ضرر قابل توجهی به بدن نزند با یک غرض عقلایی مثل نجات کسی از مرگ اشکالی ندارد؛ ولی بهتر است در این مورد از آن اجتناب کنید.

منبع: خبرگزاری مشرق

برای پیگیری اخباراجتماعیاینجا کلیک کنید.
کدخبر: ۱۳۷۲۴۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر
 
  • 504

    کسی که کلیشو میفروشه از روی تفریح و دل خ وش که اینکارو نمیکنه حتما توی زندگیش به بن بست رسیده و چاره دیگه ای نداره خود م ن چند ساله کلیه اهدا کردم از روی بدبختی و اینکه شرمنده زن و بچه هام شده بودم

  • ناشناس

    ☝قابل توجه کسانی که معترض به عدم درک وضع یت مالی فرد فروشنده کلیه توسط حضرات آیات هستند : ? اگه دقت کنید قریب به اتفاق حض رات ، تاکید بر عدم ضرر جانی به اهدا کنند ه و نجات جان مومن و عدم وجود مانع در دری افت پول رو دارند !! ? نتیجه اش میشه اینک ه تشخیص رو به عهده شخص گذشته اند و منعی جهت اهدا یا فروش جهت رفع نیاز مالی و موا رد دیگه بیان نکرده اند ☺

  • b.kamali

    آدمی که نون شب نداره ديگه جایز مایز سرش گرده، چه بر سر این مملکت اومده با این ه مه سرمایه، نفت، بنزین،مس،معدن،زعفران،برن ج،پسته، پول حرم، پول عوارض، پول هزار کو فت و زهرمار ديگه. یکی نیست بگه این سرمای ه ها کجا داره ميره،

  • behnam1027

    ایکاش ماهم فلسطینی یاسوری یا یمنی یا….بو دیم

  • solntse

    پس یعنی بفروشیم دیگه این یه کلیه رو هم ک ه محتاج نباشیم! دست شما درد نکنه…عضو دیگ ه ای نبود خوب فروش بره تو این وضع اقتصاد ی و کار و درآمد و مالیات زیبا؟!

  • mohamadabasi

    چه اتفاق نظری هم دارند حضرات آیات

  • 504

    همگی بریم اقامت سوریه بگیریم

  • mansour.n

    انگار مردم برای تفریح کلیه میفروشن ?

  • aryanhassani

    حضرات گرسنگی نکشیدند تا جایز و مباهات یا دشون بره